Τελικό ο Όλυμπος, φωνές Αστέρα Νίκης

08/05/2011 - 13:31 Τελευταία τροποποίηση στις 08/05/2011 - 14:05

Ο δεύτερος ημιτελικός των μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην Α' Κατηγορία, έληξε με μεγάλο νικητή τον Όλυμπο Αγιάσου, που διατήρησε το πλεονέκτημα της έδρας του και επικράτησε στο Ίππειος του Αστέρα Νίκης με σκορ 3-0, σε ένα ματς πάντως που σημαδεύτηκε από έντονα παράπονα των φιλοξενούμενων κατά της διαιτητικής τριάδας των Κουλουδή, Μπάλιακα και Π.Βουλγαρέλλη για τις αποφάσεις τους.

Η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου έπαιζε για δύο αποτελέσματα, αφού ως πρώτη της βαθμολογίας έπαιρνε την πρόκριση στον τελικό και με ισοπαλία. Ωστόσο ο Όλυμπος έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα πιο παθιασμένος για τη νίκη και κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Αστέρα Νίκης, μπαίνοντας μπροστά στο σκορ από το 13ο λεπτό με σκόρερ τον Τόλη Λαλά, που πέτυχε το 1-0. Μέχρι να συνέλθουν οι παίκτες του Θοδωρή Γιακαλή από το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν, η ομάδα της Αγιάσου βρήκε τον τρόπο να κάνει δύο τα τέρματά της έξι λεπτά αργότερα.

Στο 19', ο διαιτητής Κουλουδής υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ολύμπου, σε μια φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα η ομάδα του Αστέρα Νίκης, θεωρώντας πως στο ξεκίνημα της ο Καζάνης έφυγε από αντικανονική θέση. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Στέλιος Χωματάς, που δεν αστόχησε και έδωσε αέρα δύο γκολ στον Όλυμπο με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα.

Ο Αστέρας Νίκης ρίσκαρε στη συνέχεια του παιχνιδιού για τη μεγάλη ανατροπή, όμως ήταν εμφανή τα νεύρα των παικτών του Θοδωρή Γιακαλή για τις υποδείξεις των διαιτητών. Στο 35' μάλιστα, αποβλήθηκε από τον πάγκο των φιλοξενούμενων ο παράγοντας του Αστέρα Νίκης Μπάμπης Χρόνης, που διαμαρτυρήθηκε έντονα στο διαιτητή.

Πάντως, οι παίκτες του Γιακαλή κατάφεραν να φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον Χατζέλλη, όμως ο Κουλουδής το ακύρωσε ως οφσάιντ και ακολούθησε... ροντέο στον αγωνιστικό χώρο. Με το ρολόι να δείχνει ήδη αρκετά λεπτά καθυστερήσεων στο ημίχρονο, αντί ο Κουλουδής να στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια και να ηρεμήσει τα οξυμμένα πνεύματα, βάλθηκε να ρίξει ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά. Με δεύτερη κίτρινη κάρτα απέβαλλε τον Στρατή Διονυσάτο για διαμαρτυρία, όπως επίσης και τον προπονητή της ομάδας Θοδωρή Γιακαλή και προς στιγμήν, οι άνθρωποι του Αστέρα απείλησαν μέχρι και με αποχώρηση από το Γήπεδο του Ιππείου.

Το δεύτερο ημίχρονο άργησε να ξεκινήσει, αλλά με την έναρξή του οι φίλαθλοι που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες του Γηπέδου στο Ίππειος έγιναν μάρτυρες μιας παρωδίας. Οι παίκτες του Αστέρα Νίκης με το ζόρι αγωνίστηκαν στα εναπομείναντα λεπτά, φανερά απογοητευμένοι από τα όσα διαδραματίστηκαν στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα. Ό Όλυμπος, με το υπέρ του 2-0 και το αριθμητικό του πλεονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε γήπεδο στους φιλοξενούμενους με σκοπό να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ο Χωματάς σημάδεψε το δοκάρι στο 70ο λεπτό, όμως πέντε λεπτά αργότερα, ο Τόλης Λαλάς έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολύμπου Αγιάσου πετυχαίνοντας το 3-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Αστέρας Νίκης έμεινε και με 9 παίκτες, αφού ο Κουλουδής απέβαλλε τον Κουκέλλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για να ακολουθήσουν έντονα παράπονα των ανθρώπων της φιλοξενούμενης ομάδας με τα πυρά τους να στρέφονται τόσο κατά της διαιτησίας του Κουλουδή, όσο και κατά της διοργανώτριας αρχής -παρουσία μάλιστα του Προέδρου της ΕΠΣΛ Σταύρου Ψαρρόπουλου- για το γεγονός, ότι στο πιο κρίσιμο ματς μιας ολόκληρης χρονιάς οι δύο ομάδες έπαιξαν τους κόπους τους σε ένα "ακατάλληλο γήπεδο", με διαιτητές που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, κάνοντας λόγο για "φαρσοκωμωδία" και "κατάντια του λεσβιακού ποδοσφαίρου".

Από τη μεριά τους οι άνθρωποι του Ολύμπου Αγιάσου ήταν περιχαρείς για την πρόκριση της ομάδας τους στον τελικό του πρωταθλήματος, όπου εκεί θα διεκδικήσουν το τρόπαιο αλλά και το δικαίωμα να αγωνιστούν στον υπέρ-τελικό της ΕΠΣΛ με φόντο τη συμμετοχή στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Και δικαιολογημένα πανηγύριζαν παίκτες, προπονητής και φίλαθλοι της ομάδας της Αγιάσου, αφού με το εμφατικό 3-0 επιστέγασαν μια αξιοπρόσεκτη πορεία καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, φιγουράροντας σχεδόν σε όλη την κανονική διάρκεια στην κορυφή της βαθμολογίας.

Όλυμπος Αγιάσου και Διαγόρας Αγίας Παρασκευής θα μονομαχήσουν για τον τίτλο σε αγώνα που θα διεξαχθεί στο Ίππείος, με την ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου να παίζει και για την ισοπαλία, ενώ εκείνη του Νίκου Μάτα να επιδιώκει ανάλογο άθλο, όπως το χθεσινό στην έδρα του Ατρομήτου Αγίας Μαρίνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey