Θοδωρής Γιακαλής: "Δεν υπάρχει θύμα, χωρίς ηθικό αυτουργό..."

10/05/2011 - 03:44 Τελευταία τροποποίηση στις 10/05/2011 - 11:47

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στον αγώνα μπαράζ της Κυριακής, ανάμεσα σε Όλυμπο Αγιάσου και Αστέρα Νίκης, στο γήπεδο Ιππείου, ο προπονητής της ομάδας της Μυτιλήνης Θοδωρής Γιακαλής εξέδωσε ανακοίνωση, γνωστοποιώντας τα εξής:

"Θα ήθελα εξαρχής να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΟΛΥΜΠΟΥ για τη νίκη- πρόκρισή της στο τελικό για την ανάδειξη πρωταθλητή, να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του ΟΛΥΜΠΟΥ και τον προπονητή Θοδωρή Παπαλόπουλο για το σεβασμό που έδειξαν προς την ομάδα μου αλλά και σε εμένα προσωπικά, και να ξεκαθαρίσω ότι με αυτό το Δελτίο Τύπου δε στοχοποιώ σε καμία περίπτωση την ομάδα της Αγιάσου.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Από το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβα ως προπονητής την ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ-ΝΙΚΗΣ και με τη βοήθεια του Προέδρου και του Δ.Σ. προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα σύνολο παικτών ανταγωνιστικό στην Α τοπική κατηγορία. Από την αρχή δε, ξεκαθαρίσαμε ότι στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, αν και από επιλογή μας αποφασίσαμε να μην σπαταλήσουμε χρήματα για μεταγραφές, αλλά να δώσουμε έμφαση στην οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, ώστε οι ποδοσφαιριστές μας να έχουν τα στοιχειώδη που χρειάζονται για να αγωνιστούν και να αποδόσουν αυτό που μπορούν.

Αποτέλεσμα του προγραμματισμού και της προσπάθειας που κάναμε όλη τη χρονιά ήταν να πάμε στο τελικό του Κυπέλλου Λέσβου αλλά και στα Μπαράζ για την ανάδειξη πρωταθλητή.. Εδώ θέλω κάπως να σταθώ για να εξηγήσω γιατί ανέφερα όλα τα παραπάνω.

Ενώ εμείς θεωρώ ότι  κάναμε την προετοιμασία που χρειαζόταν για να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων, η διοργανώτρια αρχή την οποία σέβομαι απόλυτα, χειρίσθηκε το θέμα των Μπαράζ με προχειρότητα και χωρίς να σταθμίσει κατά την άποψή μου τη σοβαρότητα των αγώνων, αφού από αυτούς εξαρτώνται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς για τις ομάδες που συμμετέχουν σ` αυτά.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος θεωρώ ότι πρέπει οι ομάδες που συμμετέχουν να αισθάνονται σε τέτοια τουλάχιστον παιχνίδια ότι υπάρχει ίση μεταχείριση μέσα και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Οι εντεταλμένοι παράγοντες της διοργανώτριας αρχής αλλά και οι Διαιτητές θα πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά και με κριτήριο το κύρος, την προσωπικότητα, και την εμπειρία για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες ενός τέτοιου παιχνιδιού. Επίσης δεν θα πρέπει να αφήνει η διοργανώτρια αρχή να πλανάται κανένα ως αναφορά την επιλογή των διαιτητών, οι οποίοι λόγω φιλικών σχέσεων με παράγοντες ή ποδοσφαιριστές της μίας ομάδας συναντούν δυσκολίες στο να πάρουν δίκαιες και αμερόληπτες αποφάσεις.

Επειδή στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν τηρήθηκε τίποτα από όλα όσα ανέφερα παραπάνω, αποτέλεσμα ήταν, ότι χτίσαμε με πολύ κόπο εγώ και η ομάδα μου  όλη τη χρονιά να ακυρωθεί στο τελευταίο παιχνίδι που περιμέναμε να το ζήσουμε σαν γιορτή και εξελίχθηκε σα φαρσοκωμωδία.

Αντί να ασχολούμαστε με το παιχνίδι και με τους ποδοσφαιριστές που εξ ορισμού είναι οι πρωταγωνιστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ασχολούμασταν μ` αυτούς που θα έπρεπε απλώς να βοηθήσουν στη σωστή λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Τελικά μπορεί εμείς να είμαστε το θύμα στην προκειμένη περίπτωση. Αλλά οι υπεύθυνοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει θύμα χωρίς ηθικό αυτουργό.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια, το σεβασμό, το ήθος και το χαρακτήρα που δείξανε όλη τη χρονιά. Για εμένα αυτοί είναι οι νικητές γιατί κατάφεραν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους αλλά και τις προσδοκίες όλων.-"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey