Με 12 ομάδες το πρωτάθλημα

25/07/2011 - 20:59 Τελευταία τροποποίηση στις 26/07/2011 - 12:29

Με τη συμμετοχή 12 -τελικά- ομάδων θα διεξαχθεί φέτος το πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας, αφού η ΕΠΣ Λέσβου πήρε την απόφαση να μην προβιβάσει ομάδες από τη Β' Κατηγορία, ώστε να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν από όσα σωματεία δε θα κατέβουν φέτος στο πρωτάθλημα.

Η Δόξα Πλαγιάς που βαθμολογικά είχε σωθεί αρχικά, αλλά στην πορεία υποβιβάστηκε, εφόσον δεν μπόρεσε να ανέβει στο Περιφερειακό ο Όλυμπος Αγιάσου, θα μείνει τελικώς στην Α' Κατηγορία.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΛ Σταύρος Ψαρρόπουλος, το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο σε δύο γύρους, όμως τα play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα πραγματοποιηθούν σαν ένα μίνι πρωτάθλημα με διπλά ματς, ώστε κάθε ομάδα να δώσει έξι αγώνες. Αυτό που έχει σημασία να τονιστεί πάντως, είναι πώς όλα τα ματς των play off θα γίνουν σε γήπεδα με χόρτα κι έτσι, αν κάποια ομάδα που συμμετέχει σε αυτά, αγωνίζεται σε ξερό γήπεδο, θα αναγκαστεί να δώσει τη μάχη της -ουσιαστικά- εκτός έδρας.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι η υποχρεωτική συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή ηλικίας 15 ετών σε κάθε ματς, με την ΕΠΣΛ να τροποποιεί φέτος τον κανονισμό, σε περίπτωση αδυναμίας, υποχρεώνοντας την ομάδα να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο σε όλο το 90λεπτο.

Σύμφωνα με τη νέα τάξη πραγμάτων στην ΕΠΟ, ο πρωταθλητής Λέσβου καλείται να έχει βγει στο τέλος Απριλίου, αφού θα ακολουθήσουν νέοι αγώνες μπαράζ ανόδου στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, σε επίπεδο Αιγαίου.

Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΛ τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη μέσω της προκήρυξης, από τη στιγμή που μέχρι τελευταία στιγμή δε θα έχει ξεκαθαρίσει αν ο πρωταθλητής θα παίξει τελικά στο Περιφερειακό ή αν θα υποβιβαστεί κάποια ομάδα από τη Δ' Εθνική στο τοπικό, επεσήμανε όμως πως στόχος της διοργανώτριας αρχής για την επόμενη σεζόν είναι το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 14 ομάδες κι αυτό μπορεί να εκληφθεί ως προάγγελος μηνυμάτων για όσους αγγίξουν τη διεκακευμάνη ζώνη.

Στο νέο πρωτάθλημα δε θα αγωνιστούν τελικά η ΑΕΜ, ο Αστέρας Νίκης και ο Εθνικός Θερμής, αφού δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Η 1η Αγωνιστική της Α' Κατηγορίας έβγαλε ντέρμπι, αφού ο Όλυμπος Αγιάσου θα φιλοξενήσει στο Ενωσιακό της Θερμής το Διαγόρα Αγ. Παρασκευής, ενώ σπουδαίο ματς αναμένεται να διεξαχθεί και στην Αγία Μαρίνα, ανάμεσα στον τοπικό Ατρόμητο και το φιλόδοξο φέτος Βύρωνα Μόριας.

1η Αγωνιστική

Θύελλα Πηγής - Αετός Λουτρών
Αιγέας Πλωμαρίου - Προοδευτική Σκ. Καλλονής
Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας - Βύρων Μόριας
Όλυμπος Αγιάσου - Διαγόρας Αγ. Παρασκευής
Άναξος - Δόξα Πλαγιάς
Αναγέννηση Γέρας - Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey