Στροφή 180 μοιρών για... Ηλιούπολη!

20/01/2011 - 14:00 Τελευταία τροποποίηση στις 20/01/2011 - 14:49

Το χθεσινό ΔΣ του Αιολικού έβγαλε ειδήσεις για την ομάδα της Μυτιλήνης, που αφορούν μεταγραφικές υποθέσεις σε μια περίοδο που τα μηνύματα από την τοπική αγορά δεν ήταν ενθαρρυντικά. Ο λόγος, το ζηλευτό ενδιαφέρον που επέδειξε για δύο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της Λέσβου, τους Θ. Παπαδόπουλο και Π. Αδαλή, η Ηλιούπολη, λίγες μόνο ώρες μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη διοίκηση του Αιολικού και τον προπονητή Φώτη Κοκκινέλλη.

Είναι γνωστό, πως η φιλοσοφία της ομάδας της Μυτιλήνης να στραφεί προς τα ντόπια ταλέντα του λεσβιακού ποδοσφαίρου είναι αδιαπραγμάτευτη. Από πέρυσι και ειδικά φέτος, πολλοί είναι οι νεαροί παίκτες που έκαναν ντεμπούτο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και διεκδικούν σε κάθε αγωνιστική φανέλα βασικού. Σε αυτή τη λογική, ο Αιολικός εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τον τον Θωμά Παπδόπουλο του Ατρομήτου Αγίας Μαρίνας και τον Παναγιώτη Αδαλή του Παλλεσβιακού, γεννηθέντες το 1993, ο πρώτος και σχεδόν το 1993 ο δεύτερος [12/12/1992], που πρωταγωνιστούν με τις ομάδες τους στα τοπικά πρωταθλήματα. Κάπου εκεί προέκυψε και η "σφήνα" της Ηλιούπολης...

Ακολούθησε τις επόμενες ημέρες μια δήλωση του Προέδρου του Αιολικού Γιάννη Φλωρίδη, που τόνιζε πως την ομάδα της Μυτιλήνης δεν την ενδιαφέρει να πάρει -όπως συζητιόταν τότε- δανεικούς τους δύο ποδοσφαιριστές από την Ηλιούπολη, αν εκείνοι συμφωνήσουν να μεταγραφούν στο αθηναϊκό σωματείο. Λογικό από μια άποψη, αφού είναι φυσιολογικό ο προπονητής να επιθυμεί να δουλέψει μαζί τους σε βάθος τουλάχιστον διετίας και όχι υπό τη μορφή 6μηνου δανεισμού.

Τα νέα δεδομένα

Το ότι η Ηλιούπολη έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι ευρέως παραδεκτό, από τη στιγμή που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα των ομάδων της Football League. Οι "δεσμοί" της ωστόσο με το νησί, είναι ισχυροί μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στα ματς με τον Αιολικό τα χρόνια της Γ' Εθνικής. Απόδειξη, η πρόσφατη μετακόμιση του Στρατή Καφαλούκου στην ομάδα, τον οποίο είχε παρακολουθήσει άνθρωπος των Αθηναίων στα ματς του Περιφερειακού Πρωταθλήματος με τη φανέλα του Αιολικού.

Οι τελευταίες πληροφορίες φέρνουν την Ηλιούπολη να μην μπορεί να προχωρήσει άμεσα στη σύναψη συνεργασίας με τους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές, Παπαδόπουλο και Αδαλή, που έτσι κι αλλιώς προορίζονταν για την ομάδα νέων, διατηρώντας πάντως ζεστό το ενδιαφέρον της. Το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές προέρχονται από τοπικό, ερασιτεχνικό πρωτάθλημα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα. Το ταλέντο τους ωστόσο παραμένει αδιαμφισβήτητο.

Από την άλλη, ο Αιολικός αποτελεί αυτή τη στιγμή την ιδανική ομάδα - σκαλοπάτι, ώστε κάθε ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του νησιού να "ψηθεί" στο Περιφερειακό και να δείξει την αξία του. Και σε αυτή τη φάση της καριέρας τους, φαίνεται πως και η ίδια η Ηλιούπολη συμφωνεί στην -άνευ όρων- μετακίνησή τους στον Αιολικό, προσπαθώντας παράλληλα να φτιάξει τις σχέσεις της με την ομάδα της Μυτιλήνης, που μετά τα επεισόδια του "Ταρλά" πέρασαν από... σαράντα κύματα, ώστε ανάλογα με την ποδοσφαιρική εξέλιξη των παικτών να έχει  -έστω άτυπα- και τον πρώτο λόγο σε ενδεχόμενη απόκτησή τους, τα επόμενα χρόνια.

Πού πάνε λοιπόν Παπαδόπουλος και Αδαλής;

Το ενδιαφέρον του Αιολικού και για τους δύο είναι ζωηρό. Η ομάδα βασίζεται σε νεαρούς και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές, κάτι που εξασφαλίζει και στους δύο -εφόσον δουλέψουν σκληρά στην προπόνηση- πολλές ευκαιρίες από τον Φώτη Κοκκινέλλη, που δείχνει να έχει άγνοια κινδύνου σε τέτοιες περιπτώσεις. Στην περίπτωση του Αδαλή, ο Παλλεσβιακός συνηγορεί θετικά στη μετακίνηση του παίκτη στον Αιολικό και πλέον απομένει το τυπικό "ok" της οικογένειας και του ίδιου του ποδοσφαιριστή, ώστε να μπει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.

Σε ότι αφορά τον Θωμά Παπαδόπουλο, το γεγονός πως αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος του Ατρομήτου Αγίας Μαρίνας, που πρωταγωνιστεί στην Α' Κατηγορία, κάνει πιο δύσκολη τη μετακόμισή του, όμως ουσιαστικά η μεταγραφή του στον Αιολικό είναι μονόδρομος για όλες τις πλευρές. Δεδομένης της ποδοσφαιρικής αξίας του 16χρονου παίκτη, μπορεί ίσως να συμφωνηθεί ένα ποσοστό σε ενδεχόμενη μεταπώληση του από τον Αιολικό, που θα εξασφαλίζει έτσι και τον Ατρόμητο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα συμφωνηθεί ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο ομάδων. Επιθυμία και του ποδοσφαιριστή ωστόσο είναι να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey