Στ. Γριπιώτης: «Ο Αιολικός είναι ακόμα εδώ!»

19/05/2018 - 17:02 Τελευταία τροποποίηση στις 21/05/2018 - 15:09

Λίγες ημέρες πριν την καθιερωμένη Γενική Συνέλευση του Αιολικού, ο Πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Γριπιώτης άνοιξε την καρδιά του, αλλά και τα χαρτιά του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Εμπρός Σαββατοκύριακο», σε μια συνέντευξη που καταπιάνεται με όλα όσα έγιναν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, όσα προηγήθηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και όσα θα επακολουθήσουν στο κοντινό μέλλον.

Ο ισχυρός άνδρας της ιστορικής ομάδας της Μυτιλήνης παραδέχεται λάθη και παραλείψεις, αλλά δηλώνει πιο ώριμος και πιο έμπειρος από ποτέ, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του για τον Αιολικό της επόμενης σεζόν. Δεν διστάζει μάλιστα να βάλει στη θέση τους όσους τα προηγούμενα χρόνια λοιδόρησαν την προσπάθεια που έγινε από μέρους του, τονίζοντας πως αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος από το γεγονός ότι ο Αιολικός παραμένει εδώ, ενώ άλλοι βυθίστηκαν στην ποδοσφαιρική αφάνεια...

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Παπαντώνη

  • Πρόεδρε, ας ξεκινήσουμε με τα όσα διαδραματίστηκαν στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε. Συναισθήματα;

«Όταν ξεκινήσαμε πέρυσι, πατήσαμε πάνω σε αυτά που είχε αφήσει η προηγούμενη διοίκηση και ο προπονητής. Είχαμε γνώση περίπου σε ποιον όμιλο θα αγωνιστούμε, αποφύγαμε τον Πειραιά. Προσπάθησε ο κ. Ψαρρόπουλος, αλλά έπρεπε ο όμιλος μας να έχει και ισχυρές ομάδες. Ήρθε ο Αήττητος Σπάτων. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό. Τα αίτια ήταν πολλά. Στο τέλος η χρονιά σώθηκε πάντως».

  • Υπήρξε στιγμή που αγχωθήκατε;

«Βεβαίως. Θορυβήθηκα. Βρεθήκαμε τελευταίοι με 4 βαθμούς. Ενεργήσαμε όμως γρήγορα. Έγιναν αλλαγές, τόσο στη θέση του προπονητή, όσο και σε άλλα πόστα συνεργατών του. Ανταποκριθήκαμε όμως και κάποια στιγμή ήμασταν ακόμα και στη 2η θέση».

  • Τι έφταιξε το καλοκαίρι και δεν απέδωσε ο αρχικός σχεδιασμός;

«Πριν στήσουμε την περσινή ομάδα προηγήθηκε ένα πρωτάθλημα, όπου έπεφτε μόνο ένας. Βγάλαμε συμπεράσματα, που δεν έπρεπε. Οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν κριθεί σε καταστάσεις έντασης. Τόσο εμείς, όσο και ο Γιάννης Πολλαετίδης, εκτιμήσαμε εσφαλμένα. Υπερεκτιμήσαμε δυνατότητες για την ακρίβεια και ξεκινήσαμε από λανθασμένη αφετηρία. Ακολούθησε προετοιμασία μετ’ εμποδίων και αργήσαμε πολύ να γίνουμε ομάδα».

  • Κάπου εκεί, αποφασίζετε να γίνουν αλλαγές. Έρχεται ο Κώστας Ψυρόπουλος και μαζί του νέοι συνεργάτες του, ο Γιώργος Κουτρομπίλας και ο Σταύρος Βουργουτζής…

«Αλλάξαμε γενικά τα αποδυτήρια. Με την έλευση των Κουτρομπίλα – Βουργουτζή ο Αιολικός κέρδισε ότι ήρθαν κοντά άνθρωποι που βάζουν την ομάδα πάνω απ’ όλα και όχι τα προσωπικά τους πάνω από την ομάδα. Είχα λανθασμένη ενημέρωση για όσα συνέβαιναν στην αρχή. Με την έλευση του Ψυρόπουλου, ενός προπονητή με γνώσεις που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, κατορθώσαμε και βγάλαμε τον Αιολικό από μια δύσκολη θέση. Δεν είναι μεγάλη επιτυχία ότι η ομάδα σώθηκε. Αλλά σκεφτείτε ότι η Ρόδος των 500 χιλιάδων ευρώ έπεσε στο τοπικό, όπως και ο Φωστήρας με την πολύ βαριά φανέλα».

  • Με όσους αποχώρησαν, αισθάνεστε κάπως χολωμένος για το γεγονός ότι κρατούν αποστάσεις από την ομάδα;

«Κοντεύω 20 χρόνια διοικητικά στον Αιολικό. Κρίνω πάντα με βάση το συμφέρον της ομάδας. Δημιουργήθηκε ένα θέμα με τον Γ. Πολλαετίδη. Στήριξα τον προπονητή. Τώρα αν κάποιοι βάζουν τον εαυτό τους πάνω από τον Αιολικό, εγώ απλώς λέω ότι δεν θα το κάνω ποτέ».

  • Η απόφαση να κάτσει στον πάγκο ο Γιάννης Μανούσος, στο ματς με τον Παναργειακό (1-1) που έμελλε να είναι και το τελευταίο του Πολλαετίδη, εκ των υστέρων ήταν ορθή ή λανθασμένη;

«Ήταν τεχνικός διευθυντής. Είχε κάθε δικαίωμα να κάθεται στον πάγκο. Άλλωστε επιλογή του ήταν ο Πολλαετίδης. Για εμένα, θα έπρεπε να είναι από την αρχή πιο κοντά στην ομάδα. Η κίνηση αυτή όμως, έτσι όπως έγινε κόντρα στον Παναργειακό, αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος».

  • Θεωρείτε ότι είστε πιο έμπειρος από ποτέ για να γίνει η υπέρβαση της ανόδου;

«Πάντα μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Πιστεύω ότι έχω την εμπειρία, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή. Μια άνοδος είναι συνάρτηση και του μπάτζετ που θα έχουμε στη διάθεσή μας».

  • Αναζητάτε συμπαίκτη στη Γενική Συνέλευση;

«Είμαι πάντοτε ανοικτός σε συνεργασίες. Θα το επιδιώξω. Δε με ενδιαφέρει να είμαι πρόεδρος. Θέλουμε να έχουμε μια ισχυρή ομάδα, πιο δυνατή από πέρυσι, με πρωταγωνιστικό στόχο. Καλοδεχούμενοι όλοι.»

  • Προετοιμασία και φιλικά «ταλαιπωρούν» τον Αιολικό διαχρονικά. Να υποθέσουμε ότι φέτος, αυτό που φάνταζε ως πολυτέλεια τα προηγούμενα χρόνια, θα γίνει πράξη; Ένα 15ήμερο δηλαδή εκτός νησιού;

«Θα ήταν το ιδανικό. Προέχει όμως να στελεχώσουμε την ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Θα περιφρουρήσουμε τα αποδυτήρια. Από κει και πέρα, ναι δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο δεν ξεκινάμε καλά. Το τι φταίει το έχουμε εντοπίσει. Αργούμε να δέσουμε ως σύνολο. Επιδίωξή μας είναι να κλείσουμε φιλικά από νωρίς. Το να πάμε για προετοιμασία στο Καρπενήσι ή στα Τρία Πέντε Πηγάσια θα ήταν ακόμα καλύτερο, ώστε να παίξουμε εκεί πολλά δυνατά παιχνίδια.»

  • Θα συνεχίσει ο Κ. Ψυρόπουλος στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας;

«Έχουμε κάνει μια συζήτηση. Του εξήγησα ότι πρόθεσή μου είναι να ενισχυθεί η ομάδα, χωρίς όμως να ξοδέψουμε υπερβολικά χρήματα. Είναι η πρώτη επιλογή μου ο Κ. Ψυρόπουλος. Εάν συμφωνήσουμε και στις λεπτομέρειες, γιατί ως φιλοσοφία νομίζω έχουμε κοινή, θα πορευτούμε μαζί. Και με ποδοσφαιριστές έχουμε κάνει αρκετές κουβέντες. Είναι ευνοϊκή η συγκυρία για να δημιουργήσουμε μια ομάδα με κορμό ιδιαίτερα ταλαντούχων ντόπιων ποδοσφαιριστών. Πιστεύω ότι οι ανακοινώσεις θα ξεκινήσουν μέσα στην εβδομάδα.»

  • Για τον Αιολικό είναι σημαντικό να παίζει στη Γ’ Εθνική ο Αίγειρος Μυστεγνών;

«Ναι, δίχως δεύτερη σκέψη. Μακάρι να υπήρχε και ο Διαγόρας Αγ. Παρασκευής. Πρέπει όμως και να μπορούμε να συνεννοηθούμε. Να αντιλαμβανόμαστε το ταβάνι κάθε ομάδας. Γι’ αυτό έφυγα κάποτε από τα Λουτρά. Γιατί ήξερα ότι ο Αετός μπορούσε να φτάσει ως ένα σημείο. Μπορεί να ακούγομαι κακός, αλλά δεν είναι εύκολο για όλους να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Ο Αιολικός μπορεί.»

  • Τελικά φταίει ο Αιολικός που υποβιβάστηκε φέτος ο Διαγόρας;

«Όχι. Ο Διαγόρας φταίει. Αυτό σας το υπογράφω. Μπορείτε να ρωτήσετε τους ανθρώπους της Αγίας Παρασκευής. Θα σας πουν το ίδιο.»

  • Τι να περιμένει ο φίλαθλος του Αιολικού από τη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας; Αν δεν βρεθεί «συμπαίκτης» κινδυνεύει η συμμετοχή της ομάδας στο επόμενο πρωτάθλημα;

«Ξαναλέω, είμαστε ανοικτοί προς όλους. Πρόθεσή μου είναι να υπάρχουν 10 άνθρωποι που θα ενισχύουν οικονομικά με ένα ποσό το σύλλογο. Ήδη οι 7-8 θέσεις έχουν καλυφθεί και περιμένουμε κάποιες απαντήσεις από τους τοπικούς φορείς και την ΕΠΣΛ, μέσω της ΕΠΟ. Ευπρόσδεκτος ο οποιοσδήποτε, αρκεί να βάζει τον εαυτό του κάτω από την ομάδα. Ακόμα και αν δε βρεθεί ένα ισχυρός συμπαίκτης όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατέβει ο Αιολικός. Απλώς θα μεταβληθεί ο στόχος.»

  • Η οικογένεια Τρύφων παραμένει αρωγός;

«Μας βοήθησε και φέτος, όπως κάνει κάθε χρόνο. Δεν έχω κουβεντιάσει ακόμα όμως. Ξέρετε, ο Παναγιώτης Τρύφων είναι ένας άνθρωπος που μένει ενεργός συναρτήσει του πόσο ενεργοί είμαστε όλοι οι υπόλοιποι στο νησί. Μας ρωτάει και ενημερώνετε για τα εισιτήρια διαρκείας στη Μυτιλήνη και στην Αθήνα, για τα μέλη. Όταν βλέπει συμμετοχή, είναι βέβαιο ότι θα συνδράμει. Αν όχι, απογοητεύεται και είναι απόλυτα λογικό.»

  • Πολλοί κατά το παρελθόν σας λοιδόρησαν, για την αποτυχία του Αιολικού να ανέβει στη Football League. Μετανιώνετε για κάτι;

«Και πίσω να γύριζα το χρόνο, θα έθετα τον ίδιο στόχο. Ασχέτως επιλογών. Έπρεπε να κρατήσουμε τον Αιολικό ως αντίβαρο της ΑΕΛΚ, που ήθελε να πάρει τα πάντα. Δήμο, Περιφέρεια, ΕΠΣ Λέσβου, να κατασπαράξει εμάς, να διαλύσει και εσάς. Εμείς λοιπόν, έπρεπε να κρατήσουμε τον Αιολικό και τον κόσμο ενωμένο. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να πρωταγωνιστήσουμε. Κάναμε λάθη. Το παραδέχομαι. Αλλά ήταν μονόδρομος και δεν το μετανιώνω.»

  • Αισθάνεστε δικαιωμένος;

«Απόλυτα. Ο Αιολικός είναι εδώ. Κάποιοι άλλοι δεν είναι…».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey