Ελπιδοφόρα μηνύματα στη Γενική Συνέλευση

21/05/2018 - 22:40 Τελευταία τροποποίηση στις 22/05/2018 - 12:16

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η ετήσια Γενική Συνέλευση του Αιολικού στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Προεδρεύων της διαδικασίας ανέλαβε ο πρώην παράγοντας του συλλόγου Γιώργος Βαρκάρης, ενώ στο προεδρείο βρέθηκαν επίσης ο Σταύρος Γριπιώτης και ο Παντελής Βερρής.

Αρχικά ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Σταύρος Γριπιώτης έκανε το διοικητικό απολογισμό, αναφερόμενος στις επιλογές του περσινού καλοκαιριού ως προς το ρόστερ, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πορεία της προετοιμασίας και το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, που οδήγησαν στη λύση της συνεργασίας με τον Γιάννη Πολλαετίδη. Ο Πρόεδρος του Αιολικού στάθηκε ιδιαίτερα στο περιστατικό που δημιουργήθηκε με τους συνεργάτες του προπονητή, πριν την παραίτηση Πολλαετίδη, έχοντας ως αποτέλεσμα στην αποχώρηση των Στέλιου Ματζουράνη και Στρατή Δελόγκου. Εξήγησε έτσι την επιλογή του να πλαισιώσει τον νέο προπονητή Κώστα Ψυρόπουλο με τους Γιώργο Κουτρομπίλα και Σταύρο Βουργουτζή.

Ακολούθως μίλησε για τις επιλογές της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, τονίζοντας πως από τις αλλαγές οικονομικά ο σύλλογος βγήκε κερδισμένος. Ως προς την κατάκτηση της 5ης θέσης, ο Σταύρος Γριπιώτης επεσήμανε ότι δεν ήταν κάποια σπουδαία επιτυχία, ωστόσο με τα δεδομένα του πρωταθλήματος τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί χειρότερα. Επιπρόσθετα, σημείωσε πως η διοίκηση στόχευε στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, όμως το άτυχο αποτέλεσμα με τη Θύελλα Ραφήνας δεν άφησε τον Αιολικό να προχωρήσει. Τέλος, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της Ακαδημίας, επικροτώντας τις προσπάθειες των Τάκη Τυροπώλη και Στρατή Γεωργή. Ακολούθως, το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τον διοικητικό απολογισμό.

Όσο για τη συμπλήρωση του ΔΣ προστίθεται σε αυτό αρχικά ο δικηγόρος Προκόπης Τζιμής, που παραβρέθηκε και στη Γενική Συνέλευση, ενώ οι υπόλοιπες κενές θέσεις θα καλυφθούν ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα προκύψει ως προς την οικονομική ενίσχυση που προαναφέρθηκε.

Οικονομικός απολογισμός

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Γριπιώτης προχώρησε στον οικονομικό απολογισμό της περιόδου. Ανέφερε, ότι η νέα διοίκηση κάλυψε παλιές οφειλές της προηγούμενης. Όπως επεσήμανε έχουν περάσει μέσα από τον λογαριασμό του Αιολικού 150.000€, μέσω χορηγιών, εισιτηρίων και διαφημίσεων, τα οποία δόθηκαν για τις υποχρεώσεις της ομάδας. Πέραν αυτών, πληρώθηκαν ακόμη 22.000€ των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων, των πούλμαν, των διαιτησιών και κάποιων λοιπών πληρωμών, που έφτασαν τα έξοδα της σεζόν στις 230.000€, εκ των οποίων ένα ποσό κοντά στις 13.000€ οφείλεται ακόμα στους ποδοσφαιριστές, δίχως άλλες εκκρεμότητες. Σημείωσε δε ότι η οικογένεια Τρύφων κάλυψε τα ξενοδοχεία όλης της χρονιάς για τις εκτός έδρας μετακινήσεις της ομάδας.

Όπως τονίστηκε μεγάλη ήταν η συνεισφορά της ΕΠΟ στο ταξίδι προς τη Σαντορίνη, ευχαριστώντας τον Σταύρο Ψαρρόπουλο για την κάλυψη των εξόδων, όπως και για τη βοήθεια που προσφέρθηκε κατά την έκδοση των εισιτηρίων των διαιτητών. Τα ποσά δεν ξέφυγαν φέτος και για πρώτη φορά ο Αιολικός πορεύτηκε όπως ακριβώς τα είχε προϋπολογίσει το καλοκαίρι. Το σώμα ενέκρινε ομόφωνα και τον οικονομικό απολογισμό.

Αμέσως μετά ο Σταύρος Γριπιώτης ανέλυσε τις σκέψεις του για την επομένη αγωνιστική χρονιά. Ανεξαρτήτως ομίλου, σημείωσε, ότι και για τη νέα σεζόν προβλέπονται αρκετές ομάδες που θα πρέπει να υποβιβαστούν, καθιστώντας μονόδρομο τον πρωταθλητισμό. Πρόθεση της διοίκησης είναι να φτιάξει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει και αν μπορεί, τότε να βγει στη Football League. Σημείωσε ότι έχει προχωρήσει σε επαφές με τις τοπικές αρχές, Δήμο Λέσβου και Περιφέρεια Β. Αιγαίου, ζητώντας τη συνδρομή τους με παράπλευρες δραστηριότητες. Και μάλιστα ανέφερε ότι οι απαντήσεις τους ήταν ενθαρρυντικές.

Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχει πρόθεση από την ΕΠΟ, μέσω του Σταύρου Ψαρρόπουλου, να καλυφθούν κάποια εκτός έδρας ταξίδια όπως συνέβαινε και παλαιότερα. Αποκάλυψε μάλιστα ότι υπάρχει συμφωνία με δύο χορηγούς, για τη φανέλα της ομάδας. Εν συνεχεία ανέλυσε το πλάνο του για τη συνεισφορά των υπολοίπων μελών του ΔΣ μηνιαία, θέτοντας ως στόχο το ποσό των 50.000 συνολικά, πέραν των χρημάτων που θα βάλει ο ίδιος ως πρόεδρος.

Στο βήμα ανέβηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρρόπουλος, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος από όσα ακούστηκαν σχετικά με τις επαφές του Σταύρου Γριπιώτη. Όσο για το νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής στόχος είναι η δημιουργία 8 ομίλων από 14 ομάδες, λέγοντας πως φέτος θα επισπευστούν οι διαδικασίες καταρτισμού των ομίλων. Ενώ παράλληλα σχεδιάζονται αλλαγές στη Γ' Εθνική από τη μεθεπόμενη σεζόν με 6 ομίλους, στους οποίους θα προβιβάζονται οι 28 από τους 56 πρωταθλητές Ενώσεων, μέσα από αγώνες μπαράζ.

Στάθηκε στις προσπάθειες να μειωθούν οι αδικίες εις βάρος των νησιωτικών ομάδων, στοχεύοντας στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης διαιτητών και παρατηρητών από την ΕΠΟ, ελαφρύνοντας κατά πολύ τον προϋπολογισμό των ομάδων των νησιών, μαζί με κάποια δωρεάν ταξίδια (πληροφορίες του "SL" κάνουν λόγο για τρία δίπλα ή έξι μονά). Αποκάλυψε μάλιστα μια συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Βασιλειάδη, ζητώντας ακόμα μεγαλύτερες διευκολύνσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey