Απ. Στύλος: «Ενθουσιασμένος ο κόσμος, προσγειωμένοι εμείς»

18/10/2018 - 13:30

Με απολογισμό μία ισοπαλία και δύο νίκες στα τρία πρώτα παιχνίδια ο Αιολικός φιγουράρει στην κορυφή του 7ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, έστω και αν ο βαθμολογικός πίνακας δε λέει όλη την αλήθεια, αφού εκκρεμεί η διεξαγωγή δύο ακόμη αγώνων από την πρεμιέρα. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα της Μυτιλήνης θα βρίσκεται στην 1η θέση, με συγκάτοικο ή χωρίς, φιλοδοξώντας να συνεχίσει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος και μετά την Κυριακή, όταν θα υποδεχθεί στον «Ταρλά» τον φορμαρισμένο Άγιο Ιερόθεο.

Μιλώντας στο «Ε», ο προπονητής του Αιολικού Απόστολος Στύλος έκανε έναν μικρό απολογισμό στο ξεκίνημα της χρονιάς και ανέλυσε το σκεπτικό του για τη συνέχεια του 7ου Ομίλου.

  • Πώς είναι τα συναισθήματα μετά την πρώτη εκτός έδρας νίκη;

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για πολλούς λόγους. Γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος. Γιατί επετεύχθη απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Γιατί ήρθε μέσα σε ένα δύσκολο γήπεδο. Όλα αυτά την κάνουν ακόμα πιο σπουδαία τη νίκη μας»

  • Επηρεάζεται μια ομάδα από τη μακρά αρνητική παράδοση; Ο Αιολικός δεν είχε κερδίσει ποτέ στην Κορινθία σε επίπεδο Γ’ Εθνικής. Το σκέφτεται αυτό ένας ποδοσφαιριστής πριν μπει στο γήπεδο;

«Γενικά, αυτοί οι εξωγενείς παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν έναν ποδοσφαιριστή είτε θετικά είτε αρνητικά. Προσωπικά για εμένα ήταν ένα κίνητρο. Μόλις είδα αυτή την παράδοση, θεώρησα δεδομένο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε. Πεισμώσαμε όλοι. Έτσι πρέπει να ενεργεί κάθε ποδοσφαιριστής.»

  • Αυτή η συγκομιδή των 7 βαθμών στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ήταν μέσα στο μυαλό σας όταν ήρθατε να αναλάβετε τον Αιολικό μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα;

«Αν μου έλεγε κάποιος ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, στα τρία πρώτα ματς με τα δύο εκτός έδρας, θα είχαμε 7 βαθμούς τότε θα του έλεγα ναι, είμαι ικανοποιημένος. Βλέποντας όμως την εξέλιξη των παιχνιδιών και την εικόνα της ομάδας μας, θα ήθελα να είχαμε άλλους δύο πόντους. Ο γέγονε γέγονε. Είναι μια καλή συγκομιδή βαθμών και αυτή που έχουμε.»

  • Ο 7ος Όμιλος της Γ’ Εθνικής μοιάζει αμφίρροπος από την αρχή. Πιστεύετε ότι θα συνεχιστεί αυτό και το επόμενο διάστημα; Να μπορεί δηλαδή μια ομάδα να κερδίσει και να χάσει σε οποιαδήποτε έδρα;

«Είναι ακριβώς όπως το θέτετε. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ομάδα στον όμιλό μας που θα είναι το ένα και μοναδικό φόβητρο και θα ξεχωρίσει. Είναι όλες πολύ δυνατές και ανταγωνιστικές. Σίγουρα βέβαια 4-5 ομάδες έχουν διαφορά από τις υπόλοιπες και αυτό θα φανεί στην πορεία, μετά την 5η-6η Αγωνιστική. Σε βάθος χρόνου κάποιες ομάδες θα ξεφύγουν και θα κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά καμία δεν θα ξεμακρύνει στην κορυφή μέχρι το τέλος.»

  • Αυτό καθιστά επικίνδυνη κάθε αναμέτρηση για τον Αιολικό, σωστά; Την Κυριακή έρχεται ο Άγιος Ιερόθεος, που μοιάζει ίσως η πιο αποτελεσματική και παραγωγική ομάδα του ομίλου στο ξεκίνημα…

«Πολύ σωστά. Από το σκάουτινγκ που έχουμε κάνει, ο Άγιος Ιερόθεος φαντάζει αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Σε 7 ημέρες έχει σκοράρει 7 γκολ απέναντι μάλιστα σε δυνατές ομάδες και η αγωνιστική του παρουσία είναι εξαιρετική. Με φιλοσοφία να βάλει την μπάλα κάτω και παίκτες που απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο που παίζουν. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος. Έχουν κι εκείνοι φιλοδοξίες όπως και εμείς. Φυσικά δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο και θα επιδιώξουμε τη νίκη, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα.»

  • Από τις πρώτες συνεντεύξεις σας είχατε επισημάνει ότι θέλετε να φέρετε τον κόσμο στο γήπεδο μέσα από τα αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει σιγά-σιγά. Τι προσδοκάτε την Κυριακή από άποψη προσέλευσης φιλάθλων στις κερκίδες;

«Κάθε Κυριακή θέλουμε να έρχονται και λίγοι παραπάνω. Εμάς αυτό μας αρκεί. Ο Αιολικός έχει δυναμική και δύναμή του είναι ο κόσμος του. Σίγουρα υπάρχει ενθουσιασμός μετά τις νίκες με Καλλιθέα και Κόρινθο. Ενθουσιασμός που θα μείνει στην κερκίδα όμως, γιατί εμείς στο ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να συνεχίσουμε προσγειωμένοι εν όψει της απαιτητικής συνέχειας. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, μας δίνει πάντα ώθηση εντός και εκτός έδρας και όλοι επηρεάζονται θετικά από την παρουσία τους στις εξέδρες.»

  • Έχει επιστρέψει δηλαδή η αυτοπεποίθηση που έλειπε από τα αποδυτήρια του Αιολικού;

«Ναι και με χαροποιεί πάρα πολύ να βλέπω καλούς ποδοσφαιριστές να πιστεύουν στους εαυτούς τους, στους συμπαίκτες τους και στη δυναμική της ομάδας. Κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Το μεγαλύτερο μέρος των παικτών είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν μου αρκεί. Θέλω και οι 25 παίκτες του ρόστερ να είναι ανά πάσα στιγμή στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο. Ο δρόμος είναι μακρύς.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey