Απ. Στύλος: «Παίξαμε καλά, αντιδράσαμε σωστά»

18/11/2018 - 17:38 Τελευταία τροποποίηση στις 18/11/2018 - 18:21

Ικανοποιημένος, ανακουφισμένος, αλλά και σίγουρος για τις δυνατότητες της ομάδας του εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Απόστολος Στύλος, στη Συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα Αιολικός-Θύελλα Καμαρίου (4-2).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι η Θύελλα έχει την καλύτερη επιθετική λειτουργία του ομίλου, μας το έδειξε και σήμερα και αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του Καμαρίου. Συγχαρητήρια όμως και στους ποδοσφαιριστές μου, που σε ένα ματς με χαρακτήρα must win, μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, γιατί η ομάδα απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο και αντέδρασε σωστά τόσο μετά το 0-1, όσο και μετά το 2-2. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξαν και τα παιδιά, που ήρθαν από τον πάγκο και κυρίως ο Χρήστος Παλαμουτσής που έσπρωξε την ομάδα μπροστά, εφάρμοσε όλα όσα του είπα και όταν βρεθήκαμε με παίκτη παραπάνω η συνεισφορά του ήταν τεράστια, μετουσιώνοντας την πολύ καλή του εμφάνιση και σε γκολ. Το μυαλό μας είναι μόνο στο επόμενο ματς με τον Απόλλωνα Ερέτριας. Η φιλοσοφία μας είναι συγκεκριμένη και δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι αντίπαλοί μας στα μεταξύ τους παιχνίδια.»

Αναφερόμενος στις διαστάσεις που πήρε η ήττα από το Αιγάλεω μέσα στην εβδομάδα, ο προπονητής του Αιολικού είπε: «Πήγε τεχνηέντως να δημιουργηθεί μια πίεση στην ομάδα. Όμως εγώ αυτή την πίεση δεν θα τη ρίξω στους ποδοσφαιριστές μου. Παιχνίδι με παιχνίδι, εφόσον η ομάδα αποδίδει αυτό το ποδόσφαιρο που βλέπετε κάθε βδομάδα, θα είμαστε όλο και πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε, πλησιάζοντας στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητισμός έχει πίεση, αλλά απαιτεί και διαχείριση. Στόχος δικός μου, αλλά και της διοίκησης, από την πρώτη μέρα που ήρθα στη Μυτιλήνη, είναι παιχνίδι με παιχνίδι να πάμε ως τον Ιανουάριο και τότε να οριοθετήσουμε ξανά το στόχο μας. Το γεγονός ότι πολύ πιο σύντομα, η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και ζητάμε περισσότερα, είναι και καλό και κακό. Συνεχίζουμε να κοιτάμε ένα προς ένα τα ματς.»

Σε ερώτηση για το αν «ξεμπούκωσε» επιθετικά ο Αιολικός, μετά τα τέσσερα σημερινά γκολ, ο Απόστολος Στύλος απάντησε: «Το ξεμπούκωμα είναι σχετικό. Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν δύσκολοι στο σκοράρισμα. Ας ελπίσουμε από σήμερα να άλλαξαν τα πράγματα. Έχουμε πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν γκολ. Συγκυρίες; Ατυχία; Λάθος επιλογές πολλές φορές; Ναι, είχαμε μείνει πίσω σε αυτόν τον τομέα. Αλλά από σήμερα, πιστεύω ότι θα πάμε τα πράγματα εκεί που θέλουμε».

Για το αν προβληματίζεται που ο Αιολικός δέχεται εύκολα το γκολ, στις λίγες τελικές που θα επιχειρήσουν οι αντίπαλοί του, ο προπονητής της ομάδας της Μυτιλήνης επεσήμανε: «Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς, όταν έχεις συνέχεια την μπάλα, τις αμυντικές μεταβάσεις. Παρουσιάσαμε πρόβλημα και είναι όντως ένα θέμα, που πρέπει να δουλέψουμε, ώστε να μη δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ όταν έχουμε εμείς την πλήρη κατοχή του παιχνιδιού.»

Όσο για την επιλογή του να μη ρισκάρει, βάζοντας ταυτόχρονα στο ματς δύο επιθετικούς, ο Απόστολος Στύλος το αιτιολόγησε: «Στο προηγούμενο παιχνίδι που το κάναμε αυτό, χάσαμε το ματς. Όχι, η φιλοσοφία μου είναι συγκεκριμένη και δεν αλλάζει. Θέλω να αποδίδει η ομάδα μου ποδόσφαιρο, με συγκεκριμένο όμως τρόπο, χωρίς να εκβιάζουμε καταστάσεις. Αν έρθει το γκολ στο 87 ή στο 90, καλώς να έρθει.» 

Τέλος, για το αν είναι ευχή ή κατάρα να γίνονται αγώνες σε τόσο καλούς αγωνιστικούς χώρους, όπως του «Ταρλά», ο κόουτς των «κυανόλευκων» ανέφερε: «Είναι μόνο ευχή. Θέλουμε τέτοια γήπεδα και να μπορεί κάθε ομάδα να ξεδιπλώνει το ταλέντο της. Ο καλύτερος να κερδίζει. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Σταδίου Μυτιλήνης, που έχουν σε τόσο καλή κατάσταση τον αγωνιστικό χώρο.» 

*Ζητάμε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν υπήρξε σήμερα τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα από πλευράς «SL», λόγω ενός προβλήματος της τελευταίας στιγμής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey