Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε...

17/02/2019 - 16:55 Τελευταία τροποποίηση στις 18/02/2019 - 13:16

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Αιολικός στην έδρα του Αιγάλεω, στο ντέρμπι του 7ου Ομίλου, με πολλά παράπονα ωστόσο από τη διαιτησία του Αχαιού Καδδά. Η ομάδα της Μυτιλήνης, παρά τις σοβαρές της απουσίες, πάλεψε για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν τα κατάφερε. Κάτι που σε συνδυασμό με τη νίκη του Ηλυσιακού επί της Καλλιθέας έφερε ξανά την ομάδα του Ζωγράφου στο +5 από τον Αιολικό.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δραστήρια και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις με τον Ραχήμ, αρχικά με μια κεφαλιά (7') και εν συνεχεία με ένα αδύναμο πλασέ (21') μετά από ισάριθμες σέντρες του Γουνδουλάκη. Ενδιάμεσα ο Αιολικός προσπάθησε να γίνει απειλητικός με τον Τσουβαλτσίδη (17'), αλλά ο τερματοφύλακας Γιόρας του Αιγάλεω βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε.

Το "Σίτι" είχε μια ακόμα τελική σε σουτ του Φαρινόλα (25'), το οποίο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κουμπά. Στο 36' έγινε όμως το 1-0 όταν ο Γουνδουλάκης εκτέλεσε κόρνερ, με τους αμυντικούς του Αιολικού να αφήνουν αμαρκάριστο τον Φαρινόλα, την κεφαλιά του οποίου απομάκρυνε προσωρινά πάνω στη γραμμή ο Τσουβαλτσίδης, αλλά στην επαναφορά ο Βέρμπης με δυνατό σου άνοιξε το σκορ για το Αιγάλεω και με το υπέρ του 1-0 πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο Αιολικός έπρεπε να αντιδράσει, αλλά οι γηπεδούχοι κρατούσαν με επιτυχία τους παίκτες της ομάδας της Μυτιλήνης μακριά από την εστία τους. Μια φορά κατόρθωσε ο Ποτουρίδης να πάρει την μπάλα μπροστά του και να μπει απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο πολύπειρος Παπαζαχαρίας πρόλαβε με τάκλιν να διώξει σε κόρνερ πριν σουτάρει ο επιθετικός του Αιολικού (58').

Ο Απόστολος Στύλος προσπάθησε να κάνει τον Αιολικό πιο επιθετικό, αλλά οι επιλογές από τον πάγκο ήταν περιορισμένες δεδομένων και των απουσιών των Λαμπράκη, Κατσίκη, Τσομπανέλλη. Στο 71' ο Τσουβαλτσίδης γκρεμίστηκε από δύο παίκτες του Αιγάλεω στο όριο της περιοχής, με τον Καδδά να σφυρίζει φάουλ πάνω στη γραμμή. Έχοντας περάσει σταδιακά στο ματς τους Τζόρνταν, Λαλά και Παπαδόπουλο, ο Αιολικός συνέχισε να πιέζει περισσότερο και στο 85' καταγράφηκε η καλύτερη ευκαιρία του Αιολικού. Μετά από σέντρα του Κρητικού, ο Ποτουρίδης με κεφαλιά βρήκε τον Τσουβαλτσίδη, αλλά το πλασέ του κόντραρε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις, ο Αιολικός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Παπαζαχαρία, με τον επιθετικό του Αιολικού να τσιμπάει με το κεφάλι την μπάλα και να γκρεμίζεται στο έδαφος, αλλά τον διαιτητή Καδδά από την Αχαΐα να δείχνει συνέχεια στο ματς, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες του πάγκου των Μυτιληνιών. Το ματς έληξε και ο Αιολικός βρίσκεται εκ νέου αρκετά μακριά από τη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Πολύ μέτρια η διαιτησία της τριάδας από τον Σύνδεσμο Αχαΐας, που στα κρίσιμα σημεία του ματς πανικοβλήθηκαν και έδωσαν όλα τα σφυρίγματα στην έδρα. Αρκετά δυναμική η παρουσία των φιλάθλων του Αιολικού στο «Στ. Μαυροθαλασσίτης», για ακόμα μία φορά τα τελευταία χρόνια, με περισσότερα από 50 άτομα στην εξέδρα.

Συνθέσεις

ΑΙΓΑΛΕΩ (Θ. Καλύβας): Γιόρας, Τσαφταλίδης, Μαγκάκης, Παπαζαχαρίας, Παπανικόλας, Μπατής, Παπασάββας (70' Μπελέρης), Γουνδουλάκης, Βέρμπης, Ραχήμ (86' Ιωαννίδης), Φαρινόλα (86' Ζουμπουλάκης)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Απ. Στύλος): Κουμπάς, Μπουζούρας, Κρητικός, Τάχιας, Βαλιός, Καπταγιάννης (86' Παπαδόπουλος), Τσουβαλτσίδης, Διαμαντίδης, Ποτουρίδης, Βουτσιώτης (60' Τζόρνταν), Σεφουλάι (75' Λαλάς)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey