Σ. Γριπιώτης: Ιδιαίτερος αυτός ο τελικός για μένα

Ραντεβού την Τετάρτη στις 19:00 στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης για Αιολικό και Αετό Λουτρών ενόψει του τελικού Κυπέλλου. Τα δύο ιστορικά σωματεία θα διεκδικήσουν το τρόπαιο που θα οδηγήσει στον τελικό του νομού Λέσβου απέναντι στην Ηφαιστία Κοντοπουλίου στη Λήμνο.

Ο Αιολικός στέφθηκε και πέρυσι κυπελλούχος κερδίζοντας πρώτα τον Ατρόμητο Ανεμώτιας, ενώ σήκωσε και το κύπελλο Νομού αντιμετωπίζοντας τον Κεραυνό Αγίου Δημητρίου.

Η ομάδα των Λουτρών το τελευταίο κύπελλο το κατέκτησε το μακρινό 1999-2000 που έκανε ντάμπλ και κέρδισε τον Κεραυνό Αγ. Δημητρίου με σκορ 3-0. Η μοναδική φορά που έχουν συναντηθεί τα δύο σωματεία στον τελικό του θεσμού ήταν η σεζόν 1978-1979 με τον Αετό να παίρνει το κύπελλο με σκορ 2-1.

aiolikos-aetos.jpg (540×788)

Με αφορμή τον παραπάνω αγώνα το "SL" επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Αιολικού Σταύρο Γριπιώτη, ο οποίος έχει συνδέσει τα ποδοσφαιρικά και διοικητικά του βήματα με τις δύο ομάδες:

Αναλυτικά αναφέρει:"Σίγουρα αυτός ο αγώνας είναι ιδιαίτερος για μένα, αφού θα συναντηθούν σε έναν τελικό η ομάδα του χωριού μου που την έχω πάνω απ' όλα για τα δεδομένα της Λέσβου και ο Αιολικός που πέρα από το νησί υπάρχει φυσικά μόνο αυτός, καθώς είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια το νησί μας. Είναι το μόνο παιχνίδι που όποιος και να κερδίσει εγώ θα χαρώ.

Στον Αετό ξεκίνησα να παίζω μπάλα από τα 14 μου χρόνια και συνέχισα να παίζω κοντά στα 20 χρόνια.Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μου συμμετοχή δεκαπέντε χρονών στη Λήμνο απέναντι στην ΑΕ Λήμνου όταν κερδίσαμε 2-1. Πέρα από την συμμετοχή μου ως ποδοσφαιριστής υπηρέτησα τον Αετό και ως πρόεδρος για 7 χρόνια από τα οποία κατακτήσαμε πέντε πρωταθλήματα με συμμετοχές στην Δ' Εθνική. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί και στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής.

Στον Αιολικό είμαι αρκετά χρόνια ως διοικητικός παράγοντας, έχω αγαπήσει αυτό το σωματείο και έχω δώσει πολλά. Όσες φορές βρεθήκαμε στον τελικό πάντα κατακτήσαμε το κύπελλο. Θέλουμε να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι που θα είναι γιορτή και όλοι να χαρούν  τον αγώνα."

Electronet_Prodromou_728x90px