Άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς στη ρεβάνς

05/05/2019 - 19:04 Τελευταία τροποποίηση στις 05/05/2019 - 19:30

Ο Αιολικός πάλεψε για να πάρει σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς κόντρα στον Ιωνικό, ωστόσο το ισόπαλο 2-2 στον Ταρλά αφήνει αναπόφευκτα ανοιχτούς λογαριασμούς μεταξύ των δύο ομάδων ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη Κυριακή στη Νεάπολη της Νίκαιας.

Ο αγώνας είχε από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα με τον Ιωνικό να είναι πολύ καλύτερος στο πρώτο 45λεπτο, πετυχαίνοντας γκολ, έχοντας την υπεροχή, αλλά και ένα δοκάρι στις καθυστερήσεις για να κάνει δύο τα τέρματά του.

Ωστόσο στην επανάληψη η ομάδα της Μυτιλήνης πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα, έφτασε στην ολική ανατροπή, αλλά από μία αδράνεια της άμυνάς της δέχτηκε την ισοφάριση σε 2-2, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό στον πρώτο αγώνα των μπαράζ.

Ο Ιωνικός προηγήθηκε με τον Δημακάκο στο 29ο λεπτό χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ σε εκτέλεση στο "Γ" του Κουμπά και θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ αν ο Κουϊρουκίδης δεν σημάδευε το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Από την πλευρά του ο Αιολικός πίεσε ασφυκτικά τον αντίπαλό του στην επανάληψη, ενώ με την είσοδο του Λαμπράκη στο ματς, ο Απόστολος Στύλος κατόρθωσε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλάζοντας άρδην την εικόνα του ματς.

Οι Μυτιληνιοί ισοφάρισαν στο 56ο λεπτό χάρη σε κεφαλιά του Τζόρνταν Ουεντραόγκο, μέσα σε πανδαιμόνιο στις εξέδρες. Το μομεντουμ ήταν υπέρ του Αιολικού και μάλιστα αμέσως μετά την ισοφάριση, ο Λαμπράκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε με σφύριγμα του διαιτητή για επιθετικό φάουλ.

Όμως στο 76' ο Λαμπράκης άκουσε το σφύριγμα του Τζουμαλάκη από τις Σέρρες για καλό λόγο, υπιδεικνύοντας πέναλτι σε ανατροπή του από τον Πλάκα, που υπέπεσε σε παιδαριώδες λάθος, κάνοντας τάκλιν εντός περιοχής, τη στιγμή που ο μεσοεπιθετικός του Αιολικού κινούνταν προς το κόρνερ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος ο Λαμπράκης, κάνοντας το 2-1, σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στην κερκίδα.

Στο 80ο λεπτό, ο Ιωνικός βρήκε από το πουθενά την ισοφάριση σε 2-2 με σκόρερ τον Γκοτσούλια, που εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έφερε ξανά το ματς στα ίσα, παγώνοντας ξανά τον "Ταρλά".

Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια του αγώνα, με τον Αιολικό να έχει απλώς μια ευκαιρία με τον Λαμπράκη, που σούταρε άουτ στις καθυστερήσεις. Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και οι περίπου 1.500 φίλαθλοι χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες του Αιολικού για την προσπάθεια τους, ενώ οι παίκτες του Ιωνικού κατευθύνθηκαν στους περίπου 30 φίλους τους που ταξίδεψαν στη Λέσβο για τον αγώνα.

Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της ερχόμενης Κυριακής στη Νεάπολη της Νίκαιας, ωστόσο αυτό που φάνηκε σήμερα είναι ότι ο Ιωνικός δεν τρομάζει ως αντίπαλος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εξασφάλισε σήμερα ένα σημαντικό προβάδισμα με τα δύο εκτός έδρας γκολ.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Απ. Στύλος): Κουμπάς, Μπουζούρας, Κρητικός (46' Λαμπράκης), Τάχιας, Βαλιός, Κατσίκης (82, Λαλάς), Τσουβαλτσίδης, Τσομπανέλλης, Ποτουρίδης (86' Σεφουλάι), Διαμαντίδης, Τζόρνταν

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημ. Αρναούτης): Κουρεπίνης, Ατματζίδης, Δημακάκος, Πατσατζόγλου, Πλάκας, Γκοτσούλιας, Μακρίδης (90' Μανωλάς), Πογκοσιάν, Θέος (80' Τσιριγώτης), Κατσικογιάννης (58' Καρέλης), Κουϊρουκίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey