Γ.Πατλάκας: Επωφελής συνεργασία και για τις δύο πλευρές

Στο χθεσινό θέμα για την συνέλευση του Αιολικού αναφερθήκαμε σε μια θετική εξέλιξη για την ομάδα όσον αφορά την συνεργασία που βρίσκεται στα σκαριά μεταξύ Αιολικού, Cosmos fc και Uefa Foundation. 

Μέσα από το ρεπορτάζ και από την επικοινωνία με τον υπεύθυνο της Cosmos fc Γιώργο Πατλάκα, προκύπτει ότι όντως πρόκειται για μια επωφελή συνεργασία και έρχεται την στιγμή που στο στρατόπεδο του Αιολικού υπάρχει μέχρι τώρα τουλάχιστον αδιέξοδο μετά και την ανακοίνωση της αποχώρησης του Σταύρου Γριππιώτη από την διοίκηση.

Η Cosmos fc έγινε γνωστή μέσω της προβολής της από τα media για την μεταγραφή του Φράνσις Καλόμπο στον Αιολικό. Έπειτα καθ' υπόδειξιν του μέλους της Ύπατης Αρμοστείας Θεόδωρου Αλεξέλλη ήρθε σε επαφή η Cosmos fc με την Uefa Foundation η οποία έδειξε ενδιαφέρον, καθώς λειτουργεί και χρηματοδοτεί κάποια project σε όλον τον κόσμο βοηθώντας διάφορες ομάδες προσφύγων. 

Μέσα από αυτή την πρόσκληση επισκέφτηκε το νησί μας και παρακολούθησε κάποιες προπονήσεις της Cosmos fc και του Αιολικού και μετά από πρόταση του Γ. Πατλάκα αποφασίστηκε η συνεργασία των δύο πλευρών και με την σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων του Αιολικού.

Η πρόταση έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της UEFA και την Τετάρτη 19/6 θα επισκεφτεί την Λέσβο η υπεύθυνη προγραμματισμού της UEFA Carine Nkoue για να υπογραφεί το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Αιολικού και Cosmos fc, το οποίο θα έχει ισχύ για ένα έτος.

Τα οφέλη πολλαπλά εκατέρωθεν, για τον σύλλογο της Μυτιλήνης θα υπάρξει οικονομική βοήθεια και κάλυψη ενός σημαντικού μέρους των εξόδων της χρονιάς και για την Cosmos fc αυτή η συμφωνία θα επιφέρει πιθανόν την χρησιμοποίηση του προπονητικού επιτελείου της ομάδας και της τεχνογνωσίας μιας επαγγελματικής ομάδας σε ποδοσφαιριστές που σίγουρα έχουν πολλά να μάθουν και οτιδήποτε άλλο συμφωνηθεί στα πλαίσια της συνεργασίας.

Ο Γ. Πατλάκας δηλώνει τα παρακάτω: "Αυτή η συνεργασία θεωρώ ότι ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον Αιολικό και για μένα γιατί για κάποιους προσωπικούς λόγους και οικονομικούς ήταν πολύ πιθανόν να αποχωρούσα από την Cosmos fc". Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα απασχοληθούν παιδιά από 12 ετών και πάνω. Θα λειτουργήσουν 3 τμήματα συνολικά 2 για παιδιά και 1 για ενήλικες. Αυτή τη στιγμή εγώ έχω έναν πολλαπλό ρόλο στην ομάδα, έχω τρέξει αρκετά και νιώθω δικαιωμένος και ανακουφισμένος για αυτή την συνεργασία, γιατί σίγουρα από την παρουσία της Uefa Foundation θα επωφεληθεί γενικά το νησί μας και έπειτα ο Αιολικός που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος σε επαγγελματικές κατηγορίες. 

Karekos728x90