Κρατάει και Φράνσις Καλόμπο!

22/07/2019 - 17:30 Τελευταία τροποποίηση στις 22/07/2019 - 17:53

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ζήτησε από τον Φράνσις Καλόμπο να δοκιμαστεί για 10 ημέρες στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας της Κ17, ωστόσο ο 16χρονος από το Κονγκό επιλέγει Αιολικό!

Ο ταλαντούχος μέσος, που έγινε γνωστός σε Ελλάδα και εξωτερικό, όταν αγωνίστηκε στη Γ' Εθνική πέρυσι με την ομάδα της Μυτιλήνης ως ο πρώτος μετανάστης που του έχει χορηγηθεί άσυλο στη χώρα μας, επιθυμεί να παραμείνει στο νησί της Λέσβου και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ξανά στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Ο Φράνσις αναμένει με ανυπομονησία την έναρξη της προετοιμασίας του Αιολικού, όσο συνεχίζει να παρακολουθεί μαθήματα ελληνικών, για να μπορεί να ενσωματωθεί καλύτερα στην τοπική κοινωνία.

Για τον Πάρη Ανδράλα η παρουσία του στο ρόστερ, σε συνδυασμό με τα σωματικά του προσόντα και την ηλικία του, τον καθιστούν απαραίτητο στον Αιολικό. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι πραγματοποίησε αρκετές συμμετοχές στο Β' Γύρο, ενώ από τη νέα αγωνιστική περίοδο η ΕΠΟ προβλέπει στην προκήρυξη του πρωταθλήματος τη χρησιμοποίηση ενός ποδοσφαιριστή κάτω των 18 ετών σε όλο το 90λεπτο ενός αγώνα.

Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, ο Καλόμπο θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό παρακολούθηση στον Αιολικό, αφού οι άνθρωποι του "Δικεφάλου του βορρά" ενδιαφέρονται για την ποδοσφαιρική του εξέλιξη.

Για τον Φράνσις, εκείνο που μέτρησε καταλυτικά στην απόφασή του ήταν το γνώριμο περιβάλλον στη Μυτιλήνη και η ανάγκη του να παραμείνει για αρκετό καιρό στο ίδιο μέρος. Στα 16 του χρόνια εξάλλου έχει ζήσει την ξενιτιά στο πετσί του, όταν η οικογένειά του κυνηγημένη από το καθεστώς του Κονγκό βρέθηκε στη Νότια Αφρική, εν συνεχεία στη Μαλαισία και την Τουρκία, πριν φτάσει στο ΚΥΤ της Μόριας και αναζητήσει μια ποδοσφαιρική διέξοδο μέσω της Cosmos FC και του Γιώργου Πατλάκα, ο οποίος φρόντισε να κάνει το όνειρο του Καλόμπο πραγματικότητα χάρη στον Αιολικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey