Αγχωτική πρόκριση στα πέναλτι!

17/09/2019 - 19:07 Τελευταία τροποποίηση στις 17/09/2019 - 21:46

Την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι πανηγύρισε ο Αιολικός στη Σάμο στην αναμέτρηση με την ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμιακού για την Α' Φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Μυτιλήνης έμεινε στο ισόπαλο 0-0 τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση, αλλά επικράτησε στη "ρωσική ρουλέτα" με 2-4.

Στην καλύτερη στιγμή του πρώτου 45λεπτου ο Αιολικός απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Κλάους Σεφουλάι στο 31ο λεπτό, αλλά ο τερματοφύλακας Μαρίνος απέκρουσε στη γωνία του σε κόρνερ. Σοφιάνης και Παρέλλης λίγο αργότερα δεν κατόρθωσαν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες τους σε γκολ, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες και τον τερματοφύλακα των Μυτιληνιών Νίκο Σφύρλα θεατή στο ματς.

Στην επανάληψη, ο Αιολικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά την πρώτη καλή ευκαιρία σημείωσαν οι γηπεδούχοι, όταν στο 62' ο Βαγιανός βρέθηκε εντός περιοχής, σουτάροντας προς την εστία με τον Σφύρλα να μπλοκάρει σταθερά. Η φάση αυτή αφύπνισε τον Αιολικό, που απάντησε στο 65' με τον Τσομπανέλλη, το σουτ του οποίου έφυγε λίγο άουτ. Ωστόσο γκολ δεν βρήκε η ομάδα των Γεωργαρά-Παππά με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το ματς στην παράταση.

Εκεί ο Αιολικός υποχρεώθηκε να αγωνιστεί για μεγάλο μέρος με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κατσίκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα (100'), ενώ ζήτησε και δύο πέναλτι χωρίς ο Τζαμουτζαντώνης να... συγκινηθεί ιδιαίτερα. Με 10 παικτες ολοκλήρωσε το ματς και η ομάδα της Σάμου, λόγω τραυματισμού του Βελάνη λίγο πριν το τέλος. 

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Σφύρλας απέκρουσε το πρώτο χτύπημα του Θύμιου, ενώ ο Βαγιανός έστειλε το τρίτο στο δοκάρι, με τους παίκτες του Αιολικού να αποδεικνύονται αλάνθαστοι από την άσπρη βούλα, σκοράροντας κατά σειρά με τους Κρητικό, Αντωνίου, Τσομπανέλλη και Σοφιάνη για την πρόκριση.

Στη Β' Φάση της διοργάνωσης ο Αιολικός θα υποδεχτεί την Κόρινθο στον "Ταρλά" στις 25 Σεπτεμβρίου.

Συνθέσεις:

ΑΕ ΒΑΘΥΛΛΟΥ ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΟΥ: Μαρίνος (46' Πρένι), Κατζιώτης, Βελάνης, Χατζηπαναγιώτης, Ακούλι (75' Σιαφίλιος), Θύμιος, Κοκκινάκης (60' Τσιώλης), Βαγιανός, Σίδερης, Γεωργιάδης (106' Γιαννούλης), Βαρδίκος

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Σφύρλας, Καλόμπο, Καλαφάτης, Κρητικός, Βαλιός, Τσομπανέλλης, Σεφουλάι (75' Γαβαλάς), Κατσίκης, Σοφιάνης, Παλαμουτσής, Παρέλλης (53' Αντωνίου) 

Φώτο | Ν. Οικονόμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey