Ιστορική πρόκριση με τεράστιο Σφύρλα!

16/10/2019 - 18:41 Τελευταία τροποποίηση στις 16/10/2019 - 21:37

Ο Αιολικός πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας, απέναντι στη Νίκη Βόλου, επικρατώντας με 1-0 στον «Ταρλά», με καταπληκτική εμφάνιση από όλους τους ποδοσφαιριστές απέναντι σε έναν αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας, αλλά χάρη κυρίως στις τρομερές αποκρούσεις του Νίκου Σφύρλα, που κατέβασε κυριολεκτικά τα ρολά της εστίας του.

Το χρυσό γκολ της πρόκρισης πέτυχε ο Γιώργος Σοφιάνης στο 13ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπουρού και προσπάθεια του Κατσίκη να σουτάρει, βγάζοντας τελικά... ασίστ στον Μυτιληνιό επιθετικό που πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-0! Είχε προηγηθεί φάση διαρκείας (4') με τον Σφύρλα να απομακρύνει καθυστερημένα, τον Τσιώλη να προσπαθεί να μπει στην περιοχή και τον Κρητικό με τάκλιν να απομακρύνει τον κίνδυνο, ένα σουτ του Μπουρού (5') από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ και μια ακόμα εκτέλεση φάουλ του Μπουρού (7') που πέρασε ανεκμετάλλευτη. Η ομάδα της Μυτιλήνης πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 18' έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Σοφιάνη, μετά από σέντρα του Τσιπά, αλλά το σουτ που ακολούθησε μπλόκαρε σταθερά ο Παπαδόπουλος.

Η Νίκη Βόλου ανέβασε την απόδοσή της μετά το 20λεπτο και αρχικά απείλησε με τον Τσιώλη (22'), ο οποίος μπήκε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του κόντραρε στα σώματα, δίνοντας την ευκαιρία στον Σφύρλα να μαζέψει εύκολα. Δύο λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία (24'), όταν ο Μπιτσακός σούταρε ψηλά άουτ μετά από όμορφη προσπάθεια του Μασκουνιάν, έχοντας ωστόσο στο... έλεός του τον Σφύρλα!

Ο Γιάννης Γεωργαράς αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του στο 31ο λεπτό, όταν ο Σοφιάνης πέρασε εκτός γηπέδου λόγω τραυματισμού, δίνοντας τη θέση του στον Τσομπανέλλη, με τον ποιοτικό μέσο να κάνει αισθητή την παρουσία του άμεσα σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά, στο 35ο λεπτό επιχείρησε γυριστό σουτ, που πέρασε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά είχε ακόμα ένα δυνατό σουτ, εκτός περιοχής (37'), που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Παπαδόπουλο. Η Νίκη απάντησε στο 39', όταν ο Μασκουνιάν μπήκε ολομέτωπα στην περιοχή του Αιολικού, αλλά καθυστέρησε και χάρη στο τάκλιν του Κρητικού ανακόπηκε η απειλητική αυτή επίθεση της Νίκης Βόλου.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ο Αιολικός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτη φορά σε σουτ του Τσιπά (59'), το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας. Η ομάδα της Νέας Ιωνίας απάντησε με τον Μασκουνιάν, αλλά ο Σφύρλας τον νίκησε στο τετ α τετ (64'). Τρία λεπτά αργότερα, με την ψυχολογία στα ύψη, ο τερματοφύλακας του Αιολικού είπε «όχι» και στον Καπό, ξανά σε τετ α τετ, κρατώντας το 1-0 (67'). Ακολούθησε ευκαιρία του Αιολικού στο 72' σε σουτ του Κατσίκη, που κόντραρε στα σώματα των αμυντικών, ενώ στη συνέχεια ο Τσιπάς επιχείρησε σέντρα σουτ που κατέληξε άουτ.

Η πίεση της Νίκης Βόλου αυξήθηκε στα τελευταία λεπτά, αλλά στο 81' ο Καπός που βρέθηκε ξανά απέναντι στον Σφύρλα, είδε τον τερματοφύλακα του Αιολικού να αποκρούει εντυπωσιακά, κρατώντας το 1-0. Στο 83' επαναλήφθηκε το ίδιο ακριβώς σκηνικό με τον νεαρό κιπερ του Αιολικού να διώχνει ξανά σουτ εντυπωσιακά νέο σουτ του Καπού, ενώ οι δυο τους ήταν πρωταγωνιστές και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ξανά ο Καπός βρέθηκε φάτσα με το γκολ μόνος απέναντι στον Σφύρλα, ο οποίος τον νίκησε εκ νέου, χαρίζοντας έτσι την πρόκριση στην ομάδα της Μυτιλήνης.

Για τον Αιολικό, η νίκη αυτή σημαίνει πολλά αφού διατηρεί παράλληλα και το αήττητο σερί του φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά κυρίως μεταφράζεται σε αδιαμφισβήτητη εισπρακτική επιτυχία στο ματς της 4ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ομάδας που αγωνίζεται στη Super League 2.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Γεωργαράς): Σφύρλας, Αγριμάκης, Παρέλλης (86' Αντωνάκας), Κρητικός, Μπάρκας, Σπόλιαριτς (69' Αλαγιάννης), Παλαμουτσής, Κατσίκης, Τσιπάς, Μπουρούς, Σοφιάνης (31' λ.τρ. Τσομπανέλλης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ισ. Χοβέ): Παπαδόπουλος, Παγώνης, Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Καμπαγιέρο, Καπός, Ιορδανίδης (69' Κρουζ), Μασκουνιάν, Μπιτσακός (69' Ντομίνγκεζ), Τσιώλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey