Ούτε τον Κιθαιρώνα!

24/11/2019 - 16:01 Τελευταία τροποποίηση στις 24/11/2019 - 16:35

Ήττα, που δημιουργεί πλέον βαρύ κλίμα, γνώρισε ο Αιολικός στο Γήπεδο Λεύκτρων από τον Κιθαιρώνα Καπαρελλίου με σκορ 1-0, μένοντας για ακόμα ένα ματς μακριά από εκτός έδρας τρίποντο. Αποτέλεσμα που χάρισε βαθιά βαθμολογική ανάσα στους γηπεδούχους, αλλά ταυτόχρονα φέρνει την ομάδα της Μυτιλήνης προ των ευθυνών της, αφού η κατάσταση αρχίζει να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Παρότι ο Αιολικός ήταν ανώτερος στο πρώτο 45λεπτο του παιχνιδιού, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις καλύτερες στιγμές, δεν κατόρθωσε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ και στην επανάληψη, στο μόνο καλό 5λεπτο απόδοσης που έπιασε ο Κιθαιρώνας, δέχθηκε το γκολ που έμελλε να αποδειχθεί καθοριστικό.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, δεν υπήρξε κάποια καλή φάση στο πρώτο 20λεπτο, αλλά έδειχνε να πατά καλύτερα και απείλησε πρώτη φορά σε μια κεφαλιά του Λαμπράκη, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον τερματοφύκακα Γερογιάννη. Οι γηπεδούχοι στο ίδιο διάστημα είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, δίνοντας χώρο και προσπαθώντας να παίξουν επικίνδυνα στην αντεπίθεση. Στο 28ο λεπτό, ο Μπουρούς βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά το δυνατό του σουτ απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του ο Γερογιάννης. Η εικόνα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε ως το τέλος, με τον Αιολικό να έχει μια φλύαρη υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία, ούτε όμως και να απειλείται από τον Κιθαιρώνα.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Κιθαιρώνας απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, με τον Πατσιλή να προσπαθεί να «κρεμάσει» τον Σφύρλα, όμως ο τερματοφύλακας του Αιολικού με τα ακροδάχτυλα απέκρουσε (57'). Ένα λεπτό μετά, ο Κιθαιρώνας πέτυχε το 1-0 με κεφαλιά του Ευθυμίου μετά από εκτέλεση φάουλ του Αργυρίου (58'), κάνοντας αυτό που δεν έκανε ο Αιολικός στο δικό του καλό κομμάτι του παιχνιδιού.

Παρότι από τον πάγκο έγιναν κινήσεις να ανακατευτεί η τράπουλα, ο Αιολικός -που βρισκόταν να κυνηγά το σκορ- δεν δημιούργησε τις φάσεις, οι οποίες θα του επέτρεπαν να πετύχει την ισοφάριση. Επιπρόσθετα, οι αλλαγές των Σεκού, Καλόμπο και Ματάι, δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω που έψαχνε η ομάδα της Μυτιλήνης και μοιραία, χωρίς κλασικές ευκαιρίες, ο Αιολικός ήταν αδύνατον να φέρει το ματς στα ίσα.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Κιθαιρώνα να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη και τους Μυτιληνιούς να βυθίζονται ακόμα πιο χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά μαζί να επιστρέφει και η εσωστρέφεια στα αποδυτήρια. Τα όσα μεσολάβησαν εξάλλου από το ματς στην Τρίπολη με τον Παναρκαδικό, είναι εμφανές ότι έχουν φέρει την ομάδα πολλά βήματα πίσω, από εκεί που είχε καταφέρει να προχωρήσει όλο ο προηγούμενο διάστημα. Και ξεκάθαρα, την ευθύνη την έχει η διοίκηση, που καλείται να βγάλει την ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Συνθέσεις:

ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ (Παπαναστασίου – Κυριάκος): Γερογιάννης, Τσέλλος, Σεχάι, Σκουρτανιώτης, Μερκούρης (65' Παπαευθυμίου), Πατσιλής (81' Γκαρδιακός), Ευθυμίου, Αργυρίου (90' Δαδάκος), Αποστολόπουλος, Λάμπρου, Τζανέτος (75' Πλαστουργός)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Παππάς - Αντωνάκας): Σφύρλας, Καλαφάτης (80' Ματάι), Αγριμάκης, Βαλιός, Κρητικός, Σπόλιαριτς, Παλαμουτσής (77' Καλόμπο), Λαμπράκης, Λαζαρίδης, Μπουρούς, Κόρνεφ (70' Σεκού)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey