Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι!

05/12/2019 - 16:45 Τελευταία τροποποίηση στις 05/12/2019 - 18:56

Το υπέροχο ποδοσφαιρικό ταξίδι του Αιολικού στο Κύπελλο Ελλάδας ολοκληρώθηκε και τυπικά στην έδρα της Λαμίας, όπου διεξήχθη η ρεβάνς της 5ης Φάσης της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-0, όπως και στον πρώτο αγώνα στη Μυτιλήνη, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τη συνέχεια του θεσμού. Ήταν εξάλλου το μεγάλο φαβορί από την κλήρωση, αφού τις δύο ομάδες χωρίζουν τρεις κατηγορίες, με τη Λαμία να συμμετέχει στη Super League 1 και τον Αιολικό στη Γ' Εθνική.

Στο αγωνιστικό σκέλος η Λαμία ήταν ανώτερη, ωστόσο ο Αιολικός πάλεψε όσο μπορούσε και όσο του το επέτρεπαν οι δυνάμεις του. Η πρώτη φάση έγινε στο 5ο λεπτό, όταν ο Κατσίκης απείλησε με σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο Κάχριμαν. Η Λαμία απάντησε στις ευκαιρίες με σουτ του Βασιλόγιαννη, που έφυγε ψηλά άουτ (6'), ενώ αμέσως μετά ο Σφύρλας εξουδετέρωσε εύκολα κεφαλιά του Βύντρα.

Με τη συμπλήρωση 13 λεπτών στο ματς, η Λαμία έφτασε στο 1-0 χάρη σε κεφαλιά του Βλαχομήτρου μετά από συστημένη σέντρα του Βασιλόγιαννη στην καρδιά της περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα έγινε και το 2-0 με εντυπωσιακό σουτ του Βασιλόγιαννη (16'), το οποίο δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Σφύρλας, αφού η μπάλα κόντραρε κιόλας αλλάζοντας πορεία.

Στο 35' ο Μπάρκας λίγο έλειψε με τακουνάκι να παραβιάσει την εστία της ομάδας του, με την μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι και τον Σφύρλα να διώχνει στη συνεχεία ενστικτωδώς το σουτ του Βασιλόγιαννη. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να βγαίνουν απειλητικά και στο 40' ο Σάλιακας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, με τη Λαμία να βγαίνει πάντως κατά διαστήματα απειλητικά στην επίθεση. Στο 65' κέρδισε μάλιστα πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Μπάρκα πάνω στον Σάλιακα, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει την εκτέλεση, αλλά τον Σφύρλα να αποκρούει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία.

Ό,τι δεν κατάφερε στο 65' η Λαμία με το πέναλτι, το πέτυχε στο 69' με καρφωτή κεφαλιά του Βασιλόγιαννη, μετά από σέντρα του Καραγιάννη, διαμορφώνοντας το 3-0. Στα λεπτά που απέμειναν τίποτα δεν άλλαξε και το 3-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τη Λαμία να κερδίζει την πρόκριση και τον Αιολικό να κλέβει τις εντυπώσεις από τη συνολική παρουσία του στο Κύπελλο Ελλάδας.

Συνθέσεις

ΛΑΜΙΑ (Ακ. Μάντζιος): Κάχριμαν, Βύντρα, Ασίγκμπα, Βασιλόγιαννης, Τζανετόπουλος, Σάλιακας, Μπάχανακ, Ράμος (52' Μπουλούλης), Αλ. Καραγιάννης (60' Χρ. Καραγιάννης), Ανάκογλου, Βλαχομήτρος

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Παππάς - Αντωνάκας): Σφύρλας, Αντωνάκας, Καλαφάτης, Μπάρκας (69' Λαζαρίδης), Σεκού, Τσομπανέλλης, Κατσίκης (74' Σπόλιαριτς), Καλόμπο, Αλαγιάννης (60' Κόρνεφ), Παλαμουτσής, Καλαμπόκας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey