«Φρεσκάρει» τη μνήμη η διοίκηση του Αιολικού!

06/05/2020 - 11:15 Τελευταία τροποποίηση στις 06/05/2020 - 11:43

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Αιολικού, κάνοντας ένα μικρό απολογισμό δράσεων τη φετινή περίοδο, από το πώς παρέλαβε τα ηνία της ομάδας το καλοκαίρι μέχρι και τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων εξαιτίας της πανδημίας. Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, παραθέτεται όλο το ιστορικό των επαφών της ακόμα και με τους ποδοσφαιριστές, για τους οποίους επισημαίνει πως οι όποιες υποχρεώσεις της απέναντί τους θα καλυφθούν στο ακέραιο.

Ουσιαστικά, λίγες μόνο μέρες μετά τη συνέντευξη του Τζιμ Αντωνάκα στο «SL», με τον τρόπο αυτόν η διοίκηση απαντά σε όλους εκείνους που έσπευσαν είτε να εκφράσουν δημόσια τη δυσαρέσκειά τους, είτε ακόμα και σε όσους συζητούν και σχολιάζουν επικριτικά την παρουσία της οικογένειας Αντωνάκα στη διοίκηση του συλλόγου.

Περνώντας στην αντεπίθεση μάλιστα, ζητά από τους ποδοσφαιριστές που εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, όχι απλώς για τη φετινή πορεία της ομάδας, αλλά και για εκείνες του πρόσφατου παρελθόντος, όταν άλλοι πρόεδροι ξόδευαν υπέρογκα ποσά με πανομοιότυπο τελικό αποτέλεσμα. 

Αναλυτικά:

«Επειδή η μνήμη μερικές φορές αδυνατίζει με την πάροδο του χρόνου, θεωρούμε σωστό πως είναι καλό να γίνει μια σύντομη αναδρομή στην φετινή πορεία του Αιολικού από την ολοκλήρωση των μπαράζ της χρονιάς 2018-2019 και έπειτα.

Μετά το τέλος της σεζόν 2018-2019 και την μη επίτευξη της πολυπόθητης ανόδου για την ομάδα μας στις επαγγελματικές κατηγορίες έγινε γνωστή η παραίτηση του υπάρχοντος Δ.Σ με τις τύχες του συλλόγου να βρίσκονται στον αέρα. Έγιναν κάποιες προσπάθειες από παράγοντες και ανθρώπους που αποδεδειγμένα αγαπάνε την ομάδα χωρίς όμως να έχουν ευτυχή κατάληξη. Ο Αιολικός βρισκόταν για μια ακόμα χρονιά στο χείλος του τοπικού πρωταθλήματος, στην καλύτερη περίπτωση, με ελάχιστους ποδοσφαιριστές στο δυναμικό του.

Στις τελευταίες ενέργειες του εναπομείναντος Δ.Σ. ήταν η επικοινωνία με την Οικογένεια Αντωνάκα σαν ύστατη λύση για την σωτηρία του σωματείου και την παραμονή του στις εθνικές κατηγορίες, πράγμα που τελικά συνέβη καθώς πείστηκαν να εμπλακούν στα διοικητικά της ομάδας μας και να αναλάβουν τον σύλλογο μετά από την γενική συνέλευση του καλοκαιριού. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ουδείς τότε ΕΠΟ, φορείς κ.α δεν γνώριζαν το πρωτάθλημα που θα αγωνιζόμασταν, καθώς το ελληνικό ποδόσφαιρο βρισκόταν σε αναδιάρθρωση, μια αναδιάρθρωση που κράτησε καιρό και εν τέλει δεν βοήθησε πουθενά.

Για να μην υπεραναλύουμε όμως όλη αυτή τη κατάσταση ας πάμε στα θέματα που έχουν προκύψει.

Φέτος ο Αιολικός δεν έλαβε καμία απολύτως βοήθεια από τους φορείς. Η οικονομική βοήθεια της ΕΠΟ για τις νησιώτικες ομάδες αγνοείται καθώς και το ποσό του Κυπέλλου Ελλάδος. Εξαίρεση αποτελεί ο Δήμος Μυτιλήνης ο όποιος κάλυψε ένα ταξίδι από τα 12 συνολικά για το πρωτάθλημα. Το budget της ομάδας καλύφθηκε στο σύνολο του από την ASM (Οικογένεια Αντωνάκα), την βοήθεια της UEFA (μέσω της προσπάθειας του Κ. Πατλάκα (Cosmos F.C.), την οικογένεια Τρύφων που κάλυψε τη διαμονή της ομάδας σε ένα από τα ταξίδια της και της βοήθειας όλων των επιχειρήσεων του νησιού από τις χορηγίες καθώς τέλος από τους απλούς φιλάθλους με την αγορά διαρκείας και εισιτηρίων στους αγώνες Κυπέλλου και πρωταθλήματος. Εδώ οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους στήριξαν την ομάδα μας. Δυστυχώς η έλλειψη χρόνου και η ανάγκη για άμεσες λύσεις στο τέλος του καλοκαιριού οδήγησε στην αύξηση προϋπολογισμού και ίσως σε κάποιες άστοχες επιλογές οι οποίες το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα φάνταζαν αναγκαίες.

Παρ όλα αυτά τα προβλήματα η διοίκηση ήταν, κατά το δυνατόν, όσο πιο συνεπής γινόταν απέναντι στους παίχτες.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με το σύνολο των ποδοσφαιριστών για τις ανοιχτές υποχρεώσεις απέναντι τους, εισέπραξαν κάποιο ποσό και το υπόλοιπο θα τους δινόταν στο επόμενο διάστημα καθώς ζητήθηκε υπομονή από το σύνολο των εργαζομένων στην ομάδα. Λόγω της έναρξης της πανδημίας του Κορωναιού ολόκληρο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει προβεί σε παύση πληρωμών και μείωση των μισθών κατά 35%, πράγμα που ποτέ δεν ειπώθηκε στους ποδοσφαιριστές μας. Η αποστολή χρημάτων από την Αμερική ήταν αδύνατη, λόγv των αποφάσεων για κλείσιμο των τραπεζών από την Αμερικανική κυβέρνηση. Έτσι ζητήθηκε υπομονή διότι τα χρήματα από την ΕΠΟ υπερκάλυπταν τις υποχρεώσεις της ομάδας και δημιουργούσαν και μελλοντικό ταμείο. Υποχρεώσεις που θα καλυφτούν στο ακέραιο...

Αναφορικά με το κομμάτι των τραυματισμών, διότι και αυτό αναφέρθηκε, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως όλα τα έξοδα για ιατρικούς λόγους, τα οποία έγιναν μετά από ενημέρωση των ποδοσφαιριστών προς το ιατρικό team καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από την ίδια. Έξοδα μετακίνησης, επισκέψεις σε γιατρούς στην Αθήνα, υλικά αποκατάστασης τραυματισμών και χειρουργεία είναι μερικές από τις περιπτώσεις.

Παρά τις δυσκολίες και σίγουρα με τα όποια λάθη μας που δεν αρνούμαστε, η διοίκηση προσπαθεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του Αιολικού και να ταξιδέψει το όνομα του σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού, Λέσβιους και μη.

Ετοιμάστηκε η πλατφόρμα του ΑΙΟ TV, έκλεισε η συμφωνία με το μεγαλύτερο δίκτυο ακαδημιών στον κόσμο, την RUSH FOOTBALL ACADEMY, η ομάδα θα συμμετείχε σε τουρνουά στο εξωτερικό μετά το Πάσχα και υπήρχε η προετοιμασία για τουρνουά στο νησί μέσα στο καλοκαίρι με την συμμετοχή ομάδων από την Γαλλία και την Αμερική, ενέργειες που σαφώς και μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχουν στο όνομα της ομάδας μας και στο νησί της Λέσβου.

Πριν τελειώσουμε, θα ήταν σκόπιμο να κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν, μιας και ο Αιολικός είναι μια ιδέα που έχουν υπηρετήσει αρκετοί πρόεδροι. Πρόεδροι και υποστηρικτές που πλήρωσαν πολλά λεφτά και εισέπραξαν μεγάλη απαξίωση. Εδώ και μία δεκαετία έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά στην ομάδα και το αποτέλεσμα το ίδιο. Πάντα έφταιγαν οι πρόεδροι, οι προπονητές, το κατεστημένο και πολλές άλλες δικαιολογίες. Καιρός λοιπόν να αναλογιστούν και οι πρωταγωνιστές- ποδοσφαιριστές, το μερίδιο που τους αναλογεί στη πορεία της ομάδας. Δεν τους έφταιγε η έλλειψη μπουφάν, για να μπορέσουν να νικήσουν ομάδες που κατέβαιναν να παίξουν από χόμπι, χωρίς καν να πληρώνονται.

Τέλος ο ΑΕΠΣ ΑΙΟΛΙΚΟΣ θέλει να εκφράσει τη λύπη του, στο πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ομάδας, για την πρόσφατη απώλεια της μητέρας τους.

Υ.Γ. Το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα για μας με τον Αιολικό να είναι καθημερινότητα μας αλλά μερικές φορές η ζωή και τα γεγονότα μπαίνουν πάνω από όλα.

ΤΟ Δ.Σ.
ΑΕΠΣ ΑΙΟΛΙΚΟΣ»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey