Παπασπύρου: «Να γελάσουμε τελευταίοι!»

08/04/2021 - 20:59

Λίγα 24ωρα πριν την επανέναρξη της Γ' Εθνικής, ο προπονητής του Αιολικού Δημήτρης Παπασπύρου μιλάει στο «SL» για όσα συνέβησαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά κυρίως για όσα πρόκειτια να συμβούν τους επόμενους μήνες, στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και της μάχης που θα δώσει η ομάδα της Μυτιλήνης για την άνοδο στη Super League 2.

  • Πέντε μήνες μετά, οι ομάδες μπαίνουν ξανά στο γήπεδο. Είναι δύσκολη η προσαρμογή μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αγωνιστικής αποχής;

«Αρχικά να πω ότι είμαστε όλοι χαρούμενοι που επιστρέφουμε στο γήπεδο, προπονητές, ποδοσφαιριστές, παράγοντες και κάποιοι λίγοι φίλαθλοι. Από κει και πέρα σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Είναι άλλο η προετοιμασία το καλοκαίρι, που γνωρίζουμε ότι διαρκεί δύο μήνες κι άλλο αυτό που βιώνουμε τώρα. Η αποχή είναι μεγαλύτερη, οπότε θέλει μεγάλη προσοχή, καλή προπόνηση, προστασία και σωστή διαχείριση στο έμψυχο υλικό, ώστε να βγει το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Ευτυχώς, οι ποδοσφαιριστές έχουν δείξει μεγάλη σοβαρότητα όλο αυτό το διάστημα, παραμένοντας απόλυτα προσηλωμένοι στις προπονήσεις. Εργαζόμαστε καθημερινά με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο, τον Βασίλη Παππά, τον Δημήτρη Μούρα, τον Ανδρέα Γαλάτη και ελπίζω η δουλειά μας να αποδώσει καρπούς στο τέλος.»

  • Πολλά σενάρια το προηγούμενο διάστημα. Τελικά ένας γύρος και μένουν μόλις 7 ματς…

«Νομίζω ότι κακώς σταμάτησε η Γ’ Εθνική, από τη στιγμή που τηρούμε αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Και λυπάμαι που έγιναν προσπάθειες από ανθρώπους του ποδοσφαίρου να σταματήσει η αγωνιστική δράση και στο δικό μας πρωτάθλημα, αλλά και στα τοπικά. Πλέον είναι στενά τα χρονικά περιθώρια, οπότε αναγκαστικά πάμε σε ένα γύρο. Σίγουρα για εμάς θα ήταν καλύτερο να παίζαμε και τα 18 εναπομείναντα παιχνίδια, αλλά υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες.»

  • Σας αγχώνει το γεγονός ότι ο Αιολικός βρίσκεται στο -5 από τον Αίαντα και στο -3 από τον Αστέρα Βάρης, με 7 ματς ως το φινάλε χωρίς περιθώριο λάθους;

«Όσο άγχος έχουμε εμείς για να καλύψουμε τη διαφορά, άλλο τόσο έχουν και οι υπόλοιποι για να διατηρήσουν το προβάδισμά τους. Από την πλευρά μας κοιτάμε μόνο το πρόγραμμα και πάμε βήμα – βήμα ως το τέλος. Τότε είναι που θα κριθεί ποιος έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς, όχι τώρα. Επομένως το σημαντικό είναι να γελασουμε τελευταίοι.»

  • Ο Αιολικός ήταν αρκετά δραστήριος στο μεταγραφικό παζάρι. Είναι το ρόστερ αυτό που είχατε κατά νου για να διεκδικήσει την άνοδο;

«Κάναμε μια προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα να φέρουμε στην ομάδα ποδοσφαιριστές τόσο νεαρούς, όσο και πιο έμπειρους στην κατηγορία. Με κάποιους το καταφέραμε, με κάποιους άλλους το προσπαθούμε ακόμα. Γενικά με 1-2 προσθήκες σε κάποιες θέσεις, νομίζω ότι θα είμαστε πολύ καλά. Έχουμε μέρες, ίσως γίνουν κάποιες κινήσεις ακόμα.»

  • Ασχέτως λοκντάουν και αγωνιστικής αποχής, τι άλλο είναι εκείνο που δυσκολεύει αυτή τη στιγμή τον Αιολικό;  

«Το γηπεδικό είναι ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να λυθεί. Υπάρχουν πολλοί αγωνιστικοί χώροι με φυσικό χλοοτάπητα, όμως λόγω της αγωνιστικής απραξίας τους προηγούμενους μήνες δεν έχουν συντηρηθεί σωστά, με εξαίρεση τον Ταρλά. Επομένως, το βρίσκουμε τώρα μπροστά μας.»

  • Πρώτος αντίπαλος στην επανέναρξη η Μικρασιατική Χίου. Τέτοια ματς απέναντι σε θεωρητικά αδύναμους αντιπάλους κρύβουν τις περισσότερες παγίδες;

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε αυτή την κατηγορία. Δεν μπορείς και δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν αντίπαλο. Η Μικρασιατική έχει ένα μαχητικό σύνολο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και να παίξουμε με πάθος. Το σημαντικό είναι να πάρουμε τη νίκη και μέσα από τέτοια ματς να βρει η ομάδα αγωνιστικό ρυθμό.»

  • Η απουσία του κόσμου θα επηρεάσει ομάδες όπως ο Αιολικός, που έχουν συνηθίσει να έχουν θερμή υποστήριξη από την κερκίδα;

«Δυστυχώς γνωρίζουμε ότι τα παιχνίδια θα γίνουν χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Στη Μυτιλήνη ο κόσμος αγαπάει τον Αιολικό και στηρίζει την ομάδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε το στόχο της ανόδου. Αυτό συζητήσαμε εξαρχής με τη διοίκηση, όταν ανέλαβα την ομάδα.»

  • Στο μεσοδιάστημα βέβαια με την επικείμενη αναδιάρθρωση η άνοδος στη Football League μετατράπηκε σε άνοδο στη Super League 2. Βαραίνει τα πόδια των ποδοσφαιριστών αυτή η εξέλιξη ή τους δίνει έξτρα κίνητρο;

«Νομίζω ότι λειτουργεί περισσότερο ως κίνητρο, τόσο για τους νεότερους όσο και για τα πιο έμπειρα παιδιά. Για όλους θα είναι πολύ καλό να ανέβει ο Αιολικός στη Super League 2. Η ομάδα το κυνηγάει εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι μας θα παλέψουμε για να τα καταφέρει.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey