«Υπάρχουν δύο πρωταθλητές, αλλά μόνο ένας πάει στα Playoffs!»

09/06/2021 - 18:00 Τελευταία τροποποίηση στις 09/06/2021 - 18:11

Τον δικό του απολογισμό για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κάνει ο πρόεδρος του Αιολικού Τζιμ Αντωνάκας, μιλώντας στο "SL" για όλα όσα έφεραν την ομάδα της Μυτιλήνης στην 1η θέση του 8ου Ομίλου, ισόβαθμη με τη Θύελλα Ραφήνας, που ωστόσο πήρε το "χρίσμα" της ΕΠΟ για να αγωνιστεί στα Playoffs της ανόδου, χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων.

  • Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε για τον Αιολικό. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σας;

«Κατ’ αρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και στο προπονητικό τιμ, γιατί δουλέψαν σκληρά όλο το χρόνο. Εν συνεχεία να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, που με τη συνεισφορά τους στην καθημερινή λειτουργία του οργανισμού που λέγεται Αιολικός, βοήθησαν ώστε να τερματίσουμε στην 1η θέση του 8ου ομίλου, έστω και ισόβαθμοι με τη Θύελλα Ραφήνας.»

  • Πού κρίθηκε αυτό το αποτέλεσμα;

«Συγκεντρώσαμε τους ίδιους βαθμούς με τη Θύελλα και η ΕΠΟ αποφάσισε να εφαρμόσει, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αυτά τα συγκεκριμένα κριτήρια που μας άφηναν στη 2η θέση. Μα ακριβώς για αυτόν τον λόγο, επειδή παίξαμε μισό πρωτάθλημα σε έναν γύρο, θα έπρεπε να σκεφτούν προσεκτικά τι αποφασίζουν να εφαρμόσουν. Εμείς δώσαμε 5 εντός και έξι εκτός έδρας ματς, η Θύελλα έπαιξε 6 εντός και 5 εκτός. Επομένως υπάρχει ανισορροπία και όφειλε η Ομοσπονδία να βρει μια πιο δίκαιη λύση.»

  • Τι πιστεύετε ότι θα ήταν το πιο δίκαιο;

 «Το μόνο δίκαιο κριτήριο που θα έπρεπε να εφαρμοστεί σε μια τέτοια περίεργη χρονιά με πρωτάθλημα ενός γύρου και διαφορετικό αριθμό αγώνων εντός-εκτός για κάθε ομάδα, ήταν η διεξαγωγή αγώνα μπαράζ. Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να πει ποιος κέρδισε τον 8o Όμιλο. Αυτή τη στιγμή, προσωπικά, μου είναι άγνωστο. Υπάρχουν δύο πρωταθλητές στον 8ο Όμιλο, αλλά μόνο ένας θα πάει στα Playoffs.»

  • Ασχολείστε σχεδόν τρεις δεκαετίες με το χώρο του ποδοσφαίρου, κυρίως στο εξωτερικό. Έχετε συναντήσει πουθενά αλλού κάτι παρόμοιο;

«Να αλλάξουν οι κανονισμοί; Να αλλάξει η προκήρυξη στα μισά της σεζόν; Να ξαναλλάξει η προκήρυξη τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε; Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά. Μόνο στην Ελλάδα.»

  • Θα θέλατε να πείτε κάτι σε όσους βοήθησαν τον Αιολικό εν μέσω πανδημίας;

«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς της ομάδας μας για τη συνεισφορά τους. Ο Αιολικός είχε τεράστια βελτίωση φέτος και βαδίζει ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ασφαλώς και ο οργανισμός θα χρειαστεί την υποστήριξη των φιλάθλων του, αλλά και των χορηγών του, ώστε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία που έχουμε τους τελευταίους 20 μήνες.»

  • Πόσο ικανοποιημένος είστε από την πρόοδο του Αιολικού;

«Όπως είπα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα την προεδρία του Αιολικού, αυτό είναι ένα πρότζεκτ πενταετίας. Ακόμα και αν παίζαμε εμείς φέτος στα playoffs, ίσως να μην τα καταφέρναμε. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα έρθει η μέρα που θα πανηγυρίσουμε την άνοδο. Εμένα με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή ότι η ομάδα βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση, όλοι δουλεύουμε σκληρά, καθημερινά χτίζουμε ένα brand name το οποίο αναγνωρίζεται και θαυμάζεται από πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό είναι πιο σημαντικό. Τα αποτελέσματα, οι νίκες, η άνοδος θα έρθουν κι αυτά. Δεν μπορείς να κερδίσεις κάτι περισσότερο από την 1η θέση. Εμείς αυτήν κατακτήσαμε φέτος. Δυστυχώς κάποιοι αποφάσισαν να βγάλουν λαγό από το καπέλο και μείναμε εκτός Playoffs. Τόσο απλά, επέλεξαν να εφαρμόσουν τα δικά τους κριτήρια. Τι να κάνουμε;»

  • Τι απαντάτε σε όσους ασκούν κριτική ή είναι απρόθυμοι να βοηθήσουν τον Αιολικό;

«Η ομάδα χρειάζεται υποστήριξη σε πολλά επίπεδα. Δήμος και Περιφέρεια πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, εφόσον λέμε ότι θέλουμε ο Αιολικός να συμμετέχει στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο. Για όσους τώρα κάνουν κριτική σε μία ομάδα που πριν από 20 μήνες κινδύνευε να μην παίξει στη Γ’ Εθνική ή να βρεθεί στο τοπικό και σήμερα τερμάτισε στην 1η θέση, μέσα σε καιρό πανδημίας δίχως βασικά έσοδα, νομίζω ότι πρέπει να σκεφτούν λίγο περισσότερο πριν μιλήσουν. Έχω καταλάβει ότι υπάρχουν άνθρωποι που και στη Super League 2 να ανεβαίναμε, ίσως να μην τους άρεσε ο τρόπος που θα συνέβαινε αυτό γιατί βάλαμε γκολ στο 80’ και όχι στο 20'. Δεν υπάρχει λογική. Ας κρατήσουμε όλοι μας ότι ο Αιολικός έκανε μια μεγάλη προσπάθεια και πέτυχε ορισμένα πράγματα. Δυστυχώς δεν πάμε στα Playoffs, οπότε είναι άγνωστο τι θα μπορούσαμε να καταφέρουμε εκεί. Κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει όμως, πως εάν παίζαμε πρωτάθλημα δύο γύρων φέτος, η δική μας ομάδα θα τερμάτιζε ίσως και 10 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο. Αυτό είναι σίγουρο.»

  • Σε σχέση με το πενταετές πλάνο, πού θα λέγατε ότι βρισκόμαστε σήμερα;

«Ίσως και πιο μπροστά από εκεί που θα περίμενα να βρίσκεται ο Αιολικός τα πρώτα δύο χρόνια εφαρμογής του συγκεκριμένου πλάνου. Για εμένα, το γεγονός ότι είμαστε στο σωστό δρόμο είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο. Σε κάποια πράγματα θα είσαι πιο μπροστά, σε κάποια άλλα πιο πίσω. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.» 

  • Αποφάσεις για την επόμενη μέρα, πότε θα παρθούν;

«Κάθε μέρα αξιολογούμε το πού βρισκόμαστε και παίρνουμε αποφάσεις. Κάποιες θα μας βγουν, κάποιες άλλες ίσως όχι. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα. Να αναζητούμε το πιο σωστό για την ομάδα μας, ανεβάζοντας την ποιότητα και το επίπεδο του Αιολικού. Να μην αμφιβάλλει κανείς για αυτό.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey