Για 4η φορά η ΑΕΚ στη Λέσβο!

17/09/2021 - 17:49 Τελευταία τροποποίηση στις 17/09/2021 - 17:58

Ούτε μία, ούτε, αλλά συνολικά τρεις φορές έχει έρθει η ΑΕΚ στη Μυτιλήνη για να αγωνιστεί σε επίσημο ή φιλικό ματς, με την αρχή να γίνεται μαλιστα δεκαετίες πριν.

Η πρώτη όλων ήταν το μακρινό 1930, για ένα φιλικό παιχνίδι απέναντι στον ιστορικό Παλλεσβιακό, στην αλάνα τότε του «Ταρλά», αγώνας που είχε πραγματοποιηθεί έπειτα από τις προσωπικές ενέργειες του σπουδαίου Κλεάνθη Παλαιολόγου, που ήταν διοικητικός παράγοντας και των δύο συλλόγων.

Η δεύτερη έγινε το καλοκαίρι του 1994 με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε φιλικό αγώνα κόντρα στον Αιολικό στο Στάδιο Μυτιλήνης, όπου είχε τοποθετηθεί πριν λίγους μήνες τότε φυσικός χλοοτάπητας. Σε ένα ματς, όπου η Ένωση είχε αγωνιστεί με πολλούς εκ των βασικών της ποδοσφαιριστών, αλλά χωρίς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της (ο Σέρβος δεν είχε ταξιδέψει και είχε κοουτσάρει ο Πέτρος Ραβούσης), με τους φιλάθλους να κατακλύζουν τις εξέδρες του "Ταρλά".

Η τρίτη φορά ήταν στην τελευταία σεζόν της ΑΕΛΚ στη Super League, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος (0-0) στο μοναδικό επίσημο ματς της Ένωσης στη Λέσβο.

Πλέον, με το φιλικό του Αιολικού απέναντι στην ΑΕΚ Β', αυτή θα είναι η τέταρτη επίσκεψη της Ένωσης στη Λέσβο και ήδη το ενδιαφέρον των φιλάθλων είναι έντονο για τη συγκεκριμένη συνάντηση, αφού από τη μία μεριά οι φίλαθλοι του Αιολικού αδημονούν να δουν την ομάδα της Μυτιλήνης να κοντράρει αντιπάλους ανώτερων κατηγοριών κι από την άλλη οι φίλοι των κιτρινόμαυρων στο Βόρειο Αιγαίο έχουν αποδείξει πως δεν χάνουν ευκαιρία να υποστηρίξουν την ΑΕΚ όπου κι αν αγωνίζεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey