Φιλική ήττα από ΑΕΚ Β'

25/09/2021 - 19:46 Τελευταία τροποποίηση στις 25/09/2021 - 22:53

Την πρώτη του ήττα στα φιλικά προετοιμασίας γνώρισε ο Αιολικός, από την ΑΕΚ Β' στο Στάδιο Μυτιλήνης, στο πιο δυνατό αγωνιστικό τεστ μέχρι σήμερα για τους παίκτες του Μανώλη Παπαματθαιάκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο Super League 2.

H AEK B' κέρδισε 0-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπούση στο 87ο λεπτό, σε ένα ματς που ο Αιολικός στάθηκε εξαιρετικά για 55 λεπτά, δημιουργώντας φάσεις για να μπει μπροστά στο σκορ. Στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης, ωστόσο, οι παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ήταν καλύτεροι και είχαν την υπεροχή.

Ο Αιολικός παρατάχθηκε ξανά με τον Βρονταρά στην εστία και με τρία στόπερ (Κρητικός, Πάτας, Τακίδης), έχοντας Αγριμάκη και Κουρούπη στις πτέρυγες. Γιουκαρής, Νικολάου ήταν οι κεντρικοί μέσοι, ενώ μπροστά τους αγωνίστηκαν Αποστολόπουλος και Λαμπράκης, με τον Πρωτούλη σέντερ φορ. Στην επανάληψη, χρησιμοποιήθηκαν μόνο τρεις παίκτες από τον πάγκο (Πινιέριο, Παπιομίτογλου και Εμπουμπά). Δεν αγωνίστηκε ο Μουζακίτης, παρότι ήταν στην αποστολή, όπως επίσης και οι Πελίνο, Σεκού, Μουστάκης, Ζαχαρής.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχε πολλές καλές στιγμές, ο Αιολικός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Κουρούπη απέκρουσε ο Χατζηεμμανουήλ (50'). Η ΑΕΚ Β έγινε πιο επιθετική στη συνέχεια και έχασε καλές ευκαιρίες με τον Μιχάλη Κοσίδη στο 52' (πλασέ άουτ μετά από πολύ ωραία πάσα του Κώστα Ρουκουνάκη) και με τον Χρήστο Γιούση στο 58' που έκανε ένα καλό σουτ για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Βρονταράς.

Στο 77’ ο Ρουκουνάκης εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ο Γκαρσία σκόραρε, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Το γκολ τελικά ήρθε για την ΑΕΚ στο 87’, όταν ο Μπούσης εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο Γερολέμου σε ανατροπή του από τον Κρητικό, με το 0-1 να παραμένει μέχρι τη λήξη.

Λιγοστός κόσμος στις εξέδρες του Σταδίου Μυτιλήνης, μεταξύ των οποίων αρκετοί της ΑΕΚ, που έδωσαν κιτρινόμαυρο χρώμα. Οι άδειες κερκίδες πάντως δεν αξίζουν στη φετινή προσπάθεια της διοίκησης του Αιολικού, που έχει κάνει υπερβάσεις και συνεχίζει την ενίσχυση του ρόστερ, με σκοπό να πρωταγωνιστήσει.

Πριν την έναρξη του αγώνα έγιναν βραβεύσεις από τη Λέσχη Φίλων ΑΕΚ Μυτιλήνης, αλλά και το Club της Original 21 στη Λέσβο, που τίμησαν Διονύση Χιώτη, Ηλία Ατματζίδη, Σωκράτη Οφρυδόπουλο και Μιχάλη Παυλή. Τον Μυτιληνιό βοηθό προπονητή του τιμ της ΑΕΚ βράβευσε και ο πρόεδρος του Αιολικού Τζιμ Αντωνάκας.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Βρονταράς, Αγριμάκης, Κουρούπης, Τακίδης, Κρητικός, Πάτας (62' Παπιομίτογλου), Γιουκαρής, Αποστολόπουλος, Λαμπράκης (62' Εμπουμπά), Νικολάου, Πρωτούλης (46' Πινιέιρο)

ΑΕΚ: Χατζηεμμανουήλ, Ραντόνια, Γιαννούτσος, Αρβανίτης (46' Κορνέζος) Μπούσης, Σαμπανάτζοβιτς, Ρουκουνάκης, Ευθ. Χριστόπουλος (76' Γερολέμου), Κορομηλάς (46' Τζούντα Γκαρσία) Γιούσης, Κοσίδης

Διαιτητής: Παναγιώτης Κουκουλάς (ΕΠΣ Λέσβου)
Βοηθοί: Χρήστος Ψύλλος, Κωνσταντίνος Στεργιακούλης (ΕΠΣ Λέσβου)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey