Karekos728x90

Πέρασε η εναρμόνιση του καταστατικού

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε ο Αιολικός, μετά από δυο χρόνια λόγω της πανδημίας και όπως σε κάθε τέτοια καταστατική διαδικασία δεν έλειψε η εσωστρέφεια, που χαρακτηρίζει διαχρονικά τον σύλλογο.

Με τρία θέματα ημερήσιας διάταξης και σημαντικότερο όλων την εναρμόνιση του καταστατικού με βάση τα όσα προβλέπει η Ολιστική Μελέτη UEFA-FIFA, το σώμα άκουσε το μέλος του ΔΣ Ιγνάτη Μαλαματίνα να εξηγεί τις αλλαγές που προτείνονται. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε το θέμα υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

Εν συνέχεια, στον διοικητικό απολογισμό της σεζόν 2021-22, ο κ. Μαλαματίνας διάβασε επιστολή του Προέδρου Τζιμ Αντωνάκα, ο οποίος απουσίαζε στις ΗΠΑ για επαγγελματικούς λόγους. Σε αυτήν αναφέρθηκαν μια σειρά από γεγονότα και αποφάσεις που έκριναν την περσινή σεζόν, τα οποία ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν τον αντίλογο, κυρίως των Γιάννη Μανούσου και Σταύρου Γριπιώτη.

Ο Τζιμ Αντωνάκας μάλιστα παρενέβη τηλεφωνικά στη διαδικασία, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσοι ενοχλούνται από τον τρόπο άσκησης της διοίκησης του οφείλουν να αναγνωρίσουν πως οι οποίες αποφάσεις παρθήκαν πάντοτε με γνώμονα το καλό του συλλόγου, παίρνοντας σε πολλές περιπτώσεις το ρίσκο. Αλλά ως άνθρωπος ποτ ον χαρακτηρίζουν συγκεκριμένες αρχές, επεσήμανε σε κάθε τόνο ότι θα παρέμενε στην προεδρία ακόμα και αν τα πράγματα δεν είχαν εξελιχθεί καλά για τον Αιολικό.

Ακολούθησε μικρή ένταση, όταν ο κ. Αντωνάκας ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στον σύλλογο κάποιοι βρίσκονται συνεχώς… απέναντι με προσωπικές ατζέντες, με τους Γιάννη Μανούσο και Σταύρο Γριπιώτη να ζητάνε επίμονα να τους ονοματίσει, για να λάβουν την απάντηση πως η Γενική Συνέλευση δεν είναι σωστό για τον οργανισμό του Αιολικού να μετατραπεί σε πεδίο αντιπαραθέσεων. Έφερε όμως ως παράδειγμα τις «διαπραγματεύσεις» που έγιναν εν άγνοια του το καλοκαίρι ακόμα για τον όμιλο που θα συμμετείχε ο Αιολικός, τονίζοντας πως δεν γίνεται ο πρόεδρος να μην έχει ιδέα. Με τον Σταύρο Γριπιώτη να παραδέχεται, προκαλώντας σχετική αμηχανία στην αίθουσα, ότι σε συνεννόηση με τον Γιάννη Μανούσο και τον Μανώλη Παπαματθαιάκη έκριναν τότε πως ο συγκεκριμένος όμιλος ήταν κατ’ εκείνους η καλύτερη επιλογή, χωρίς ποτέ να ενημερωθεί ο Τζιμ Αντωνάκας. Ο οποίος λίγους μήνες αργότερα αποφάσισε με τη σειρά του την απόλυση του προπονητή, χωρίς να ζητήσει την άποψη των Μανούσου και Γριπιώτη.

Μετά από αρκετή ώρα, κι ενώ υπήρχαν ήδη αρκετές αποχωρήσεις από την αίθουσα εγείροντας ερωτηματικά ακόμα και για την ύπαρξη απαρτίας, το σώμα καταψήφισε οριακά τον διοικητικό απολογισμό.

Το τρίτο θέμα, ο οικονομικός απολογισμός της σεζόν 2021-22, παρότι συζητήθηκε εντός της αίθουσας δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, καθώς έλειπε το σχετικό πρακτικό της εξελεγκτικής επιτροπής.

Να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις στη διάρκεια της τηλεφωνικής του τοποθέτησης, ο Τζιμ Αντωνάκας επεσήμανε προς τους παρευρισκόμενους ότι αν υπάρχει πρόταση με σταθερό οικονομικό και διοικητικό πλάνο για τον σύλλογο είναι διατεθειμένος να συζητήσει με κάθε ενδιαφερόμενο για το καλό του Αιολικού, δίνοντας μάλιστα και μια προθεσμία έως το τέλος Ιουνίου για να γίνει πράξη το οποίο ενδιαφέρον υπάρχει. Ωστόσο, ο Σταύρος Γριπιώτης στη δίκη του τοποθέτηση διευκρίνισε εκ νέου πως ο δικός του κύκλος έχει κλείσει διοικητικά στον Αιολικό, ενώ και ο πρώην Αντιπρόεδρος Στέλιος Αλμπάνης, απευθυνόμενος προς τον κ. Αντωνάκα, τόνισε ότι κανείς δεν αναζητά άλλη διοικητική λύση, αλλά ότι απλώς εκφράστηκαν κάποιες απορίες ως προς τα πεπραγμένα της δίκης του διοίκησης.

Εν κατακλείδι, μια ακόμα Γενική Συνέλευση του Αιολικού χαρακτηρίστηκε αφενός από την απροθυμία των απλών φίλων της ομάδας να συμμετέχουν μαζικά στη διαδικασία, αφετέρου από την εσωστρέφεια που προκαλείται όταν η συζήτηση επικεντρώνεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε ζητήματα του παρελθόντος.

Όσο για το μέλλον, προκειμένου να διώξει κάθε σκιά, ο κ. Αντωνάκας διευκρίνισε προς το σώμα ότι όσο εκείνος θα είναι πρόεδρος στον Αιολικό, η ομάδα θα αγωνίζεται στη φυσική της έδρα, τον "Ταρλά".

Elia-thalassa

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.