«Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο, χτίζουμε την ομάδα από το μηδέν»

06/08/2022 - 12:34

Λίγες ώρες μετά το πρώτο φιλικό του Αιολικού στο Καρπενήσι, που ολοκληρώθηκε με ήττα από τον Ολυμπιακό Β' (0-5), ο πρόεδρος των «κυανόλευκων» Τζιμ Αντωνάκας μίλησε αποκλειστικά στο «SL» για τις εντυπώσεις του συνολικά από την έως τώρα προετοιμασία της ομάδας στην Ευρυτανία.

Για το πρώτο δυνατό τεστ στο Καρπενήσι... 

«Εργαζόμαστε σκληρά για να φέρουμε στον Αιολικό παίκτες για όλες τις θέσεις. Ξέρουμε ότι θα ήταν δύσκολο, διότι θεωρητικά χτίζουμε τη φετινή ομάδα από το μηδέν. Υπάρχουν μόνο ένας-δύο ποδοσφαιριστές από πέρυσι. Αυτό που είδαμε χθες στο πρώτο φιλικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Β’ ήταν μια καινούρια ομάδα να προσπαθεί να βρει τα πατήματα της. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε διαφορετικούς παίκτες σε διαφορετικές θέσεις. Έπαιξαν 24 παίκτες, μερικοί εκ των οποίων όχι στις φυσικές τους θέσεις. Θέλαμε όμως για πολλούς λόγους να εξετάσουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς.»

Για το εάν επηρεάζεται από το σκορ και την ευρεία νίκη του αντιπάλου...

«Προφανώς, ποτέ δεν είσαι ευχαριστημένος από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Αν όμως προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε σωστά το ματς, οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει πού έγιναν τα λάθη, πώς μπορούμε να βελτιωθούμε, τι πρέπει να διορθώσουμε. Είδαμε παίκτες να αγωνίζονται 30 λεπτά και άλλους 60 λεπτά. Βρισκόμαστε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, κάποιοι παίκτες ενσωματώθηκαν αργά και είναι λιγότερο έτοιμοι αυτή την περίοδο. Δεν στεκόμαστε όμως στο αποτέλεσμα. Για εμάς το σημαντικό ήταν που είδαμε την ομάδα στο γήπεδο, εντοπίσαμε τα κενά στο ρόστερ και αναλόγως θα κινηθούμε για να τα καλύψουμε. Είναι διαπιστώσεις που τέτοια δυνατά φιλικά μας βοηθούν να κάνουμε. Τις όποιες αποφάσεις θα τις πάρουμε ως διοίκηση σε συννενόηση με όλο το επιτελείο του οργανισμού του Αιολικού τις επόμενες εβδομάδες. 

Για την επιλογή να δοθούν τέσσερα δυνατά φιλικά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας...

«Το να έχεις υψηλό ανταγωνισμό απέναντι σου στα φιλικά προετοιμασίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσεις τις αδυναμίες σου. Το να παίζουμε φιλικά με αδύναμους αντιπάλους δεν είναι κάτι που με ευχαριστεί. Συνειδητά λοιπόν σχεδιάσαμε σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας να παίξουμε αυτά τα δυνατά φιλικά. Τέσσερα στο Καρπενήσι και σίγουρα ακόμα ένα, ίσως και δύο, το επόμενο διάστημα, απέναντι σε ομάδες της Super League 2. Θέλουμε να τεστάρουμε την ομάδα μας σε υψηλό επίπεδο, ώστε να είμαστε απολύτως έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.»

Για την έως τώρα παρουσία των παικτών στις προπονήσεις... 

«Είμαι ευχαριστημένος από τη συνολική προσπάθεια των παικτών. Δουλεύουν σκληρά καθημερινά. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε επί 90+ λεπτά σε κάθε ματς με καλή φυσική κατάσταση. Υπάρχει αρκετό ταλέντο στην ομάδα, απαιτείται όμως αγωνιστική συνέπεια πέρα από αυτό, ώστε να δημιουργήσουμε την κατάλληλη χημεία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση φέτος, ώστε να παρουσιάσουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα μέσα στο γήπεδο.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey