Από τη Δανία στο Καρπενήσι! 

09/08/2022 - 19:41

Η φετινή συμμετοχή του Αιολικού στο Capelli Sport Cup 2022 της Δανίας, με δυο ομάδες Κ19 και Κ17, ήταν η καλύτερη απόδειξη για τα πολλά και διαφορετικά μονοπάτια εξέλιξης ποδοσφαιριστών, που είναι διαθέσιμα μέσα από τις πλατφόρμες της RUSH Greece και της RUSH Cyprus στις αναπτυξιακές ηλικίες. 

Παίκτες από την Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ αγωνίστηκαν στο τουρνουά που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι η HB Køge, αξιολογήθηκαν από τα τεχνικά επιτελεία και τους σκάουτερς και πλέον συμμετέχουν στις προετοιμασίες του Αιολικού και της Ομόνοιας Αραδίππου. 

Λάμπρος Μπαλωμένος και Γκιόργκι Μαγρκάτζε στο Capelli Sport Cup 2022

Ο τερματοφυλακας Σάββας Ελάνογλου, ο μέσος Λάμπρος Μπαλωμένος και ο ακραίος φουλ-μπακ Γκιόργκι Μαγκράτζε από τη Μυτιλήνη περνούν καθημερινά από το μικροσκόπιο του Θοδωρή Γιακαλή και μάλιστα όλοι τους έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής στα φιλικά του Αιολικού. 

Ο Σάββας Ελάνογλου στη Δανία

Στην Ομόνοια Αραδίππου της Κύπρου, που επίσης πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι, προπονούνται υπό τις οδηγίες του Αιμίλιου Τέκκη ο μεσοεπιθετικός Άλεξ Μιλάνοφ και ο τερματοφυλακας Γιώργος Παπαχαραλάμπους. 

Ο Άλεξ Μιλάνοφ με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Κ19
Ο Γιώργος Παπαχαραλάμπους κάτω από τα δοκάρια του Αιολικού Κ19

Πέντε παιδιά ηλικίας 17-19 ετών, αλλά και ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας Jack Mancaniello της Northeast Rush που θα δοκιμάσει το επόμενο διάστημα να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

O Jack Mancaniello της Northeast RUSH

Όλοι τους τα πήγαν περίφημα στη Δανία, ανταγωνιζόμενοι σε υψηλό επίπεδο ομάδες Α’ και Β’ Κατηγορίας στις χώρες τους. Άρπαξαν δηλαδή την ευκαιρία και διεκδικούν πλέον μια θέση στα ρόστερ των «μεγάλων». 

Ο Κυριάκος Μαστοράκης, σκόρερ στο ματς με την Capelli Sport USA U19

Πέρα από εκείνους, ξεχώρισαν ο Παύλος Μαριόλας από τον Μόλυβο, που δοκιμάζεται στον ΠΑΟΚ, ο Κυριάκος Μαστοράκης που ανήκε στην Περούτζια, αλλά και Ελληνοκαναδός Δημήτρης Νικολαΐδης, που συμμετέχει στις προπονήσεις του Λεβαδειακού, τους οποίους συνεχίζει να παρακολουθεί ο Αιολικός, όπως και αρκετά παιδιά της Κ17, τα οποία έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. 

O Παύλος Μαριόλας στο Capelli Sport Stadion
Ο υψηλόσωμος αμυντικός Δημήτρης Νικολαίδης από τον Καναδά

Μεγάλος άτυχος ήταν ο Γιάννης Πίρκολος, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο στη διάρκεια του τουρνουά της Δανίας. Ωστόσο, ο νεαρός ποδοσφαιριστής παραμένει στο ραντάρ της Ομόνοιας Αραδίππου για την Κ19 του κυπριακού συλλόγου.

Ο Γιάννης Πίρκολος στο τουρνουά της HB Koge

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey