Ιδού ο Αιολικός!

04/12/2022 - 18:28 Τελευταία τροποποίηση στις 05/12/2022 - 00:41

Ένας Αιολικός από τα παλιά κατάφερε με σούπερ ανατροπή 2-1 να κατακτήσει σπουδαία νίκη κόντρα στην ομάδα της Ρόδου που είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο.

Η φιλοξενούμενη ομάδα παρά το γεγονός ότι ήταν πιο απειλητική στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έπεσε πάνω σε έναν Αιολικό με πάθος στο τελευταίο μισάωρο και με πρωταγωνιστή τον Δερμιτζάκη ο οποίος σκόραρε το ένα τέρμα και έγινε ο δημιουργός για το δεύτερο, πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο τα "ελάφια" πολιόρκησαν την άμυνα του Αιολικού και παρά το ασφυκτικό pressing, οι γηπεδούχοι κράτησαν το μηδέν χάρη και τις καίριες επεμβάσεις του Μουζάκη. Στη συνέχεια η ομάδα της Ρόδου συνέχισε να έχει τον έλεγχο δημιουργώντας ξανά καλές ευκαιρίες με τον Γκίνο, όμως ο Αιολικός ο οποίος παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με "συνταγή" Γαστούνης, με σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ επιθετικά η πιο καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 23ο λεπτό με το ανάποδο "ψαλιδάκι" του Αποστολόπουλου να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 53' μετά από αντεπίθεση, ο Κάμπα που ξεχώρισε από την φιλοξενούμενη ομάδα, βρήκε με ωραία σέντρα τον Μπαρμπαρούση, ο οποίος έγραψε το 0-1. Από αυτό το σημείο και μετά οι "κυανόλευκοι" κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, ανέβασαν τις γραμμές, πίεσαν τον αντίπαλο και βρήκαν την ισοφάριση στο 66' με τον Δερμιτζάκη ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Ακολούθως, το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το νικητήριο τέρμα.

Ο Αιολικός στο 73' κέρδισε φάουλ από τα δεξιά και με εκτελεστή τον Δερμιτζάκη η μπάλα κατέληξε συστημένη στο κεφάλι του Μακρή, ο οποίος με άπιαστη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μανουσάκη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Οι Μυτιληνιοί με σωστή διαχείριση μέχρι το φινάλε κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα, υποχρεώνοντας ταυτόχρονα στην πρώτη απώλεια βαθμών τη Ρόδο, αν και καρδιοχτύπησαν σε δύο περιπτώσεις λίγο πριν το τέλος, με τον Μουζακίτη να σημαδεύει το δοκάρι και τον Σουλάϊ να στέλνει τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Το μεγάλο κέρδος από τον σημερινό αγώνα πέρα από τους τρεις βαθμούς, είναι η αντίδραση της ομάδας και ο τρόπος που διαχειρίστηκε τον αγώνα μετά από σημείο που δέχθηκε το γκολ. 

Οι συνθέσεις: 

Αιολικός(Δ. Παπασπύρου):Μουζάκης, Μωραϊτης, Νάστος, Κανελλόπουλος, Παστρικός, Αντωνίου(58'Μουκίδης),Steavanovic, Δερμιτζάκης, Αποστολόπουλος(90'Spoljaric), Bjelobrk(81'Αννιτσάκης), Μακρής

Ρόδος:Μανουσάκης, Τρόκα, Νικολακόπουλος, Σουλάϊ, Παντίδος, Βογιατζής, Γκίνο, Τσούτσης, Κάμπα(71'Μουζακίτης), Τζουανάκης(66'Μπουσμπίμπα), Μπαραμπαρούσης

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey