Όλα ανοιχτά μετά τη μοιρασιά με τον Γιούχτα!

03/06/2023 - 20:27 Τελευταία τροποποίηση στις 03/06/2023 - 21:51

Ο Αιολικός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Γιούχτα και να βάλει τις βάσεις από σήμερα για τη Super League 2, με το τελικό 2-2 να κρίνεται δίκαιο βάσει της εικόνας των δύο ομάδων και όλα ακόμη να παραμένουν ανοιχτά για τα τέσσερα εισιτήρια ανόδου.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους που πήραν το προβάδισμα πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, όμως ο Γιούχτας κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και τον Αιολικό εν τέλει να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις. Έντονες διαμαρτυρίες για διαιτητικές αποφάσεις και από τις δύο ομάδες, ιδιαίτερα στο δεύτερο γκολ εκατέρωθεν, με τον Αιολικό να ισχυρίζεται ότι ο επιθετικός του Γιούχτα ήταν εκτεθειμένος, ενώ από την πλευρά τω φιλοξενούμενων αναφέρουν ότι δεν υπήρχε χέρι στη φάση του δεύτερου πέναλτι.

Οι "κυανόλευκοι" άνοιξαν το σκορ στο 8ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Πλατέλλα, μετά από ανατροπή του Ντινιωτάκη από τον Τζαννή. Στο 17' ο Ντινιωτάκης με ωραία ατομική ενέργεια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χρήστου και στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Γιούχτα να απαντήσει με τον Βρεττό, ο οποίος μετά από υποδειγματική αντεπίθεση βρέθηκε απέναντι στον Μουζάκη, όμως ο τερματοφύλακας του Αιολικού κράτησε το 1-0. Στο 26' ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα της Κρήτης, με το Ροβίθη να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από κάθετη πάσα του Βρεττού, σε μια φάση που και πάλι η θέση του σκορερ ήταν οριακή και ελέγχεται για οφσάιντ.

Μετά το 1-1 ο Γιούχτας έγινε πιο απειλητικός με τον Ροβίθη ξανά από πλεονεκτική θέση να στέλνει τη μπάλα άουτ μετά από σέντρα του Δωματά. Στο 45' ο Αιολικός ζήτησε δεύτερο πέναλτι σε μαρκάρισμα πάλι στον Ντινιωτάκη, με τον Αλαφογιάννη να δείχνει την συνέχεια του αγώνα. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στους φιλοξενούμενους με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει σταθερά το σουτ του Αζίζι.

Στο 53' μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα κατέληξε στον Αζίζι που δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει 1-2, φάση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους ανθρώπους του Αιολικού. Από κει και μετά ο Αιολικός αύξησε το pressing για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, περιορίζοντας τον αντίπαλο στο μισό του γηπέδου. Η ομάδα της Μυτιλήνης μέτρησε καλές στιγμές σε τρεις περιπτώσεις με τους Δερμιτζάκη, Πλατέλλα και Μακρή χωρίς αίσιο τέλος. Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 94' με δεύτερο πέναλτι από τον Μακρή, αφού μετά από σέντρα του Ποτουρίδη η μπάλα κατέληξε στο χέρι του Κοντογιάννη εντός περιοχής, ωστόσο αμφισβήτησαν και αυτή τη φάση οι φιλοξενούμενοι.

Ο δεύτερος αγώνας της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Τηλυκράτη και τον Καμπανιακό έληξε επίσης ισόπαλος 1-1. Στον πρώτο γύρο των play offs ανόδου δεν έχει σημειώσει νίκη σε κανέναν αγώνα η φιλοξενούμενη ομάδα. 

Οι συνθέσεις:

Αιολικός (Δ.Παπασπύρου): Μουζάκης, Κανελλόπουλος, Γκανσιέρ, Ποτουρίδης, Αρναούτογλου (76′ Μουκίδης), Στεφάνοβιτς, Νάστος, Ανθής (58′ Δερμιτζάκης), Ντινιωτάκης, Πλατέλλας, Μακρής

Γιούχτας (Ν.Σουργιάς): Χρήστου, Γιαλούσης, Ρουσσάκης, Τζανής, Κίσσας, Κοντογιάννης, Ροβίθης, Ψαρράς (70′ Αργκιλέσι), Αζίζι (70′ Γκίνη), Βρεττός (87′ Στακάκης), Δωματάς (77′ Δασκαλάκης)

5η αγωνιστική

Αιολικός-Γιούχτας 2-2

Τηλυκράτης-Καμπανιακός 1-1

Ρεπό: Κοζάνη

Βαθμολογία              

Καμπανιακός      7    5-3

Κοζάνη               6     5-3

Τηλυκράτης        5    4-4

Γιούχτας             5    5-6

Αιολικός             4    4-7

6η αγωνιστική, 7/6

Κοζάνη-Γιούχτας

Αιολικός-Καμπανιακός

Ρεπό: Τηλυκράτης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey