Elia-thalassa

Δεν είναι ώρα για πισωγύρισμα…

του Βαγγέλη Παπαντώνη

Θέμα από το πουθενά προέκυψε τις τελευταίες ώρες στην ομάδα της Μυτιλήνης, αφού επιχειρείται από ομάδα παραγόντων, που στο παρελθόν ασχολήθηκε ξανά με τα του Αιολικού, να εισχωρήσει στο διοικητικό συμβούλιο. Ο Πρόεδρος Γιάννης Φλωρίδης έχει ρίξει γέφυρες το τελευταίο διάστημα, σε μια προσπάθεια να φέρει κοντά στην ομάδα παλιούς παράγοντες, που θα μπορούν να συνεργαστούν με το νέο διοικητικό σχήμα  και όλοι μαζί, αρμονικά, να δώσουν νέα πνοή στην ομάδα της Μυτιλήνης. Με δυσφορία όμως αντιμετωπίζει το όλο εγχείρημα ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Παπαδόπουλος, που θεωρεί πως δε συντρέχει λόγος εναλλαγής του σκηνικού στη διοίκηση και ξεκαθαρίζει, ότι σε περίπτωση που επιστρέψουν στον Αιολικό συγκεκριμένα άτομα, εκείνος προτίθεται να αποχωρήσει από τα κοινά του συλλόγου.

Η συνάντηση

Το βράδυ της Τρίτης, ομάδα παραγόντων συναντήθηκε στα γραφεία της ομάδας, μαζί με εκπροσώπους της διοίκησης του Αιολικού, παρουσία μελών του Συνδέσμου Φιλάθλων της Μυτιλήνης. Οι Γιάννης Φλωρίδης, Κώστας Παπαδόπουλος και Νίκος Μανάβης άκουσαν προσεκτικά τις προτάσεις των Σταύρου Γριπιώτη, Αλέξη Βαμβακά και Κώστα Μυστεγνιώτη, οι οποίοι φέρονται να εκπροσωπούν ακόμα δύο ενδιαφερόμενους, τον Ηλία Μαλαματίνα και τον Ηλία Μιχαηλίδη. Οι εν λόγω παράγοντες συνοδεύονταν από τον πρώην Γενικό Αρχηγό και προπονητή Γιώργο Κουτρομπίλα, ενώ στα γραφεία του Αιολικού το παρόν έδωσε και ο εξωδιοικητικός παράγοντας Νίκος Μηλιορέλλης, που ενίσχυσε και φέτος οικονομικά την προσπάθεια της νέας διοίκησης.

Η πρόταση και οι αντιδράσεις

Η πρόταση της ομάδας των παραγόντων, που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί ενεργά με τον Αιολικό, ήταν να συνεισφέρουν στο ταμείο με ένα ποσό που θα αγγίζει τις 30.000€, με την προϋπόθεση να εισχωρήσουν όλοι στο διοικητικό σχήμα. Ο Πρόεδρος του Αιολικού ήταν συναινετικός, προσπαθώντας να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε έστω κάποιοι εξ’ αυτών να συμμετάσχουν στη διοίκηση. Ο Κώστας Παπαδόπουλος από τη μεριά του, ήταν απόλυτος στην τοποθέτησή του, δεχόμενος ωστόσο να συζητήσει την πρόταση με το υπόλοιπο διοικητικό σχήμα, σε επερχόμενο συμβούλιο. Εξέφρασε μάλιστα την άποψη, πως γίνεται συζήτηση χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος, αφού ακόμα κι αν στις σκέψεις των ανθρώπων του Αιολικού ήταν η αντικατάσταση κάποιων μελών στο διοικητικό συμβούλιο, αυτό θα γινόταν για μια ή δύο περιπτώσεις και φυσικά όχι για όλο το επταμελές ΔΣ, αφού έτσι θα έπρεπε να αποχωρήσουν όλοι όσοι έφεραν εις πέρας και με επιτυχία την αγωνιστική χρονιά που μας πέρασε και να αντικατασταθούν από νέα πρόσωπα. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε και αποτέλεσμα δε βγήκε, ενώ οι ενδιαφερόμενοι παράγοντες  αποχώρησαν από τα γραφεία της ομάδας, χωρίς να πάρουν απάντηση, αφού επέμειναν πως είτε θα συμμετάσχουν όλοι στη διοίκηση είτε κανένας. Ο Κώστας Παπαδόπουλος φέρεται να μην έχει αντίρρηση στο να τοποθετηθούν στο συμβούλιο μέχρι δύο νέοι παράγοντες, λέγοντας ευθέως πως από τους παρόντες αποδέχεται τον Αλέξη Βαμβακά ή τον Νίκο Μηλιορέλλη, όχι όμως και τους υπόλοιπους.

Υπάρχει πάντως και το ενδεχόμενο, ο Γενικός Γραμματέας του Αιολικού, που τυγχάνει και Πρόεδρος των μικρομετόχων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου και η συμβολή του στα χρήματα που έδωσε πέρυσι και σκοπεύει να δώσει και φέτος ως χορηγία η ΝΕΛ, ήταν τεράστια, να αποχωρήσει από το διοικητικό πόστο που κατέχει στον Αιολικό, αφού σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε σε επικοινωνία που είχε το "SportLesvos" μαζί του, τον τελευταίο καιρό δε φαίνεται να υπάρχει ταύτιση απόψεων ως προς τη στελέχωση του ΔΣ και του πώς θα πορευτεί η ομάδα τη νέα σεζόν, δηλώνοντας ενοχλημένος από όλα όσα διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες σε διοικητικό επίπεδο.

Η ουσία

Στο διά ταύτα, αν υπάρχουν κάποιοι που αγαπούν τον Αιολικό και επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα, μπορούν να το κάνουν και χωρίς να συμμετέχουν ενεργά στη διοίκηση. Εξάλλου, οι συγκεκριμένοι παράγοντες που εξεδήλωσαν την επιθυμία να επιστρέψουν στα διοικητικά του Αιολικού, παραμένουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες στο νησί της Λέσβου και θα μπορούσαν να διαφημιστούν μέσα από την ομάδα, προσφέροντας παράλληλα την οικονομική τους βοήθεια, αν ο σκοπός τους είναι να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην αγαπημένη τους ομάδα. Σε ότι αφορά μάλιστα τη διοικητική τους δράση, αυτή έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και σε πολλές περιπτώσεις, έχει αποδοκιμαστεί από μεγάλη μερίδα των φιλάθλων, αφού καλώς ή κακώς, ήταν εκείνοι που κρατούσαν το τιμόνι της ομάδας, όταν αυτή αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων.
Είναι λογικό, να επιχειρείται διεύρυνση στο διοικητικό σχήμα της ομάδας, αφού οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά και καμιά ομάδα σαν τον Αιολικό δεν έχει την πολυτέλεια να απορρίπτει ασυζητητί νέες προτάσεις. Αυτές όμως θα έπρεπε να γίνονται σε πνεύμα συνεργασίας με την υπάρχουσα διοίκηση, εκτιμώντας το ρόλο και την προσφορά του κάθε παράγοντα, που σήκωσε στις πλάτες του το βαρύ φορτίο της επανασύστασης της ομάδας στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό της Λέσβου. Λογικές του τύπου «όλοι ή κανένας», δε δείχνουν πνεύμα συνεργασίας των ενδιαφερομένων με την υπάρχουσα διοίκηση, η οποία πάντως, άνοιξε με τον τρόπο της, την πόρτα σε κάποιους, να ασχοληθούν ενεργά με τα διοικητικά, δείχνοντας πως τους εκτιμά ως προσωπικότητες στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.