
Απαγορεύεται η χρήση ή επαναδημοσίευσή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.
"Μπάλα στον Αέρα" 99 FM. Ακούστε Ζωντανά
Η χρονιά ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Β κατηγορία Λέσβου για τον Αιολικό και την άνοδο του τυπικά στην ανώτερη κατηγορία, ωστόσο τα σπουδαία είναι μπροστά, αφού τις επόμενες ημέρες τα μέλη του θα κληθούν να συζητήσουν αρχικά και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις σε γενική συνέλευση για την εκλογή του νέου ΔΣ στον νεοσύστατο ποδοσφαιρικό σύλλογο που φέρει το όνομα ΑΕΠΣ ΑΙΟ.
Σε μια μεταβατική περίοδο για τον ιστορικό σύλλογο που κλείνει φέτος 50 χρόνια, στις αρχές της αγωνιστικής σεζόν πάρθηκε η απόφαση να αγωνιστεί η ομάδα στην Β κατηγορία σε συνεργασία με τον Απόλλωνα Βουναρακίου, κάτι που είχε επιτυχία, αφού οι νεαροί παίκτες σε συνεργασία με τους πιο έμπειρους οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Η παραπάνω απόφαση ήταν απόρροια όλων όσων διαδραματίστηκαν το περσινό καλοκαίρι και το γεγονός ότι η ομάδα έμεινε ακέφαλη, χωρίς τελικά να εμπλακεί νέος επενδυτής παρά το γεγονός ότι υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον από την ομογένεια. Το μεγάλο εμπόδιο είναι φυσικά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρέη προς το δημόσιο αλλά και προς ιδιώτες, κάτι που έχει και ως αποτέλεσμα να έχει οριστεί προσωρινή διοίκηση από το πρωτοδικείο, αφού όπως είναι λογικό κανένας δεν θέτει υποψηφιότητα για την εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο, καθώς βάσει νομοθεσίας θα επωμιστεί το βάρος των χρεών.
Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν κινήσεις από την προσωρινή διοίκηση προς εξεύρεση πιθανών λύσεων και μέσα από αλληλογραφία με την ΕΠΟ, όμως η μοναδική λύση για την απαλλαγή από τα χρέη ήταν η ίδρυση ενός νέου συλλόγου, όπερ και εγένετο. Ο ΑΕΠΣ ΑΙΟ που επιλέχθηκε ως το νέο όνομα, θυμίζοντας έως ένα βαθμό το όνομα του Αιολικού και από το σύνθημα πολλών ετών από τους φίλους της ομάδας στις κερκίδες, «ΑΙΟ», έχει ιδρυθεί πλέον επίσημα και με νέο καταστατικό.
Η προσωρινή διοίκηση όπου η ανανέωση της θητείας της θα κριθεί ξανά από το δικαστήριο στις 23 Ιουνίου, προκήρυξε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η πρώτη για τον νεοϊδρυθέντα σύλλογο με θέμα την ανάδειξη του νέου επταμελούς διοικητικού συμβουλίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον για την στελέχωση του ΔΣ. Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 7 και μιση το απόγευμα στην Αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης. Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 4/6 και ώρα 20:00 στα γραφεία του Συλλόγου εντός του Σταδίου.
Η ίδρυση του ΑΙΟ είναι για πολλούς μονόδρομος αφού ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη για την θέση του προέδρου στο ΔΣ του Αιολικού, ωστόσο υπάρχει μερίδα φίλων που αντιδρούν, καθώς δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να σβήσει το όνομα του Αιολικού. Ιδανικό σενάριο για όλους φυσικά θα ήταν η εμφάνιση ενός προσώπου που θα αναλάβει το μεγάλο φορτίο και να συνεχίσει να αγωνίζεται ο σύλλογος του Αιολικού, κάτι που μέχρι στιγμής μοιάζει απίθανο.
Εάν τελικά γίνει εκλογή νέου ΔΣ στον ΑΙΟ και προχωρήσει κανονικά η νέα ομάδα, θα αγωνιστεί πάλι στην Β κατηγορία ως νέος σύλλογος αλλά σίγουρα υπάρχει και το σενάριο του Αιολικού για την Α κατηγορία. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επαφές με την διοίκηση του Απόλλωνα Βουναρακίου με θέμα την ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Για όλα τα παραπάνω και το τι μέλλει γενέσθαι αναμένεται να δοθούν απαντήσεις στην ιστορική και κρίσιμη γενική συνέλευση.