Το παίρνει πάνω του ο Φλωρίδης!

25/07/2010 - 09:55 Τελευταία τροποποίηση στις 15/09/2010 - 10:04

~~Του Βαγγέλη Παπαντώνη~~

Ο Γιάννης Φλωρίδης, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Μυτιλήνης, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο στα διοικητικά του Αιολικού, έπειτα από μια εβδομάδα με έντονες διεργασίες, παρασκηνιακές συζητήσεις και προσωπικές αντεγκλήσεις. Ο Σερραίος Πρόεδρος, που με αφετηρία την κίνησή του να ζητήσει πριν λίγες ημέρες την υποστήριξη και συνεργασία παλιών και νέων παραγόντων, είδε να ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και να βγαίνουν στην επιφάνεια έριδες μεταξύ μελών του τωρινού διοικητικού συμβουλίου και παλιότερων διοικήσεων, περίμενε καρτερικά να κοπάσει ο θόρυβος και πλέον δηλώνει πανέτοιμος στο "SportLesvos" να αναλάβει δράση.

Μπορεί διοικητικά, η χρονιά που ολοκλρώθηκε το Μάιο να κρίθηκε επιτυχημένη, ωστόσο για τον Πρόεδρο του Αιολικού η είσοδος νέων προσώπων στο ΔΣ είναι μονόδρομος, ώστε να διευρυνθούν οι ορίζοντες της διοίκησης. Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν όμως τις τελευταίες ημέρες, ο Γιάννης Φλωρίδης κατέληξε σε μια και μοναδική λύση. Να διαγράψει τις όποιες συζητήσεις έγιναν τον τελευταίο καιρό και να ανοίξει νέο κύκλο επαφών, από το μηδέν, με όλους εκείνους που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην ομάδα, είτε ηθικά είτε υλικά. Και για να γίνει πιο ουσιαστικός, ξεκινά σήμερα από νωρίς το πρωί, επαφές με τα μέλη της τωρινής διοίκησης, ζητώντας τους να θέσουν άμεσα στη διάθεσή του τις παραιτήσεις τους.

Ο Γιάννης Φλωρίδης έχει πάρει προσωπικά το θέμα, δηλώνοντας ενοχλημένος από το γεγονός πως κάποιοι, παρά τα όσα πρόσφερε -σε οικονομικό επίπεδο- πέρυσι στην ομάδα, δείχουν να τον θεωρούν πια "καμμένο χαρτί". Ζητώντας τις παραιτήσεις όλων ο Φλωρίδης, δε σημαίνει αυτόματα, πως δε θα παραμείνουν τελικά ενεργοί στη διοικηση της ομαδας, αφού ο Πρόεδρος, εκτιμώντας την προσοφορά του καθενός, θα συζητήσει ξεχωριστά αυτό το ενδεχόμενο, από μηδενική όμως βάση.

Παραιτήθηκε και ο Γαβαλάς

Ο Πρόεδρος του Αιολικού είχε το μεσημέρι του Σαββάτου επικοινωνία και με τον προπονητή, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να τερματιστεί η συνεργασία τους. Ο Γαβαλάς θεωρείται πια παρελθόν, χωρίς πάντως να του προσάπτεται κάτι αρνητικό στο αγωνιστικό κομμάτι, ωστόσο στην παρούσα φάση ο προπονητής πληρώνει το μάρμαρο της απόφασης του Προέδρου για γενικό "σκούπισμα" σε κάθε πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Γιάννης Φλωρίδης ζήτησε από τον Γαβαλά να παραμείνει κοντά στην ομάδα, προτείνοντας του να συνεργαστεί με τον Αιολικό στο θέμα των Ακαδημιών, όμως θεωρείται δύσκολο ένα τέτοιο ενδεχόμενο αυτή την περίοδο, παρά το ότι ο Γαβαλάς τόνισε στον Πρόεδρο πως παραμένει πιστός "στρατιώτης" της ομάδας της Μυτιλήνης. Θέμα αντικατάστασης του Γαβαλά είχε προκύψει και πριν από ένα περίπου μήνα, με τις σημερινές εξελίξεις να αποδεικνύουν τελικά πως όντως, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά...  

Η προετοιμασία του Αιολικού, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει αύριο, μετατίθεται για λίγες ημέρες αργότερα, με πιθανότερη ημερομηνία εκείνη της Τετάρτης ή της Πέμπτης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος στο "SportLesvos", "...εάν μέχρι τότε δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα προπονητή, την ευθύνη της εγκύμνασης των ποδοσφαιριστών θα αναλάβει ο Μάριος Λουτραγώτης, που αποφάσισε να κρεμάσει τελικά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και αναλαμβάνει επισήμως το πόστο του βοηθού προπονητή στον Αιολικό."

"Με τον παρά του" ο Πρόεδρος

Ο Γιάννης Φλωρίδης βάζει ένα μεγαλοπρεπέστατο "Χ" σε όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και αναμένει στο ακουστικό του για σοβαρές προτάσεις από ανθρώπους που αγαπούν τον Αιολικό και ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα διοικητικά. Εμμένει πάντως στη στάση του, πως δε θα δεχθεί ομαδοποιημένες καταστάσεις και λογικές, τονίζοντας πως είναι διατεθειμένος να μιλήσει με τον κάθε ενδιαφερόμενο προσωπικά και να συζητήσει για το ρόλο που θα έχει στην ομάδα. Μάλιστα, ήταν χαρακτηριστική η δήλωση του Προέδρου στο "SportLesvos": "Οι δημοκρατίες δεν εκβιάζονται. Αισθάνθηκα ότι απειλούμαι και οφείλω να προστατέψω τον εαυτό μου, αλλά και τα λεφτά που έχω βάλει στην ομάδα. Αν ο Αιολικός έχει αυτή τη στιγμή 16 δελτία, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στα προσωπικά μου χρήματα, από τα οποία πληρώθηκαν αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Η ομάδα θα παρουσιαστεί στο νέο πρωτάθλημα αντάξια της ιστορίας της. Παραμένω πιστός στην πρακτική μου για προώθηση των Μυτιληνιών παικτών και είμαι ανοικτός σε προτάσεις, ώστε να έρθουν δίπλα μου, πλαισιώνοντας τη διοίκηση, άνθρωποι που έχουν το ίδιο όραμα και την ίδια ποδοσφαιρική φιλοσοφία με εμένα."

Οι εξελίξεις στον Αιολικό αναμένονται ραγδαίες, ενώ δε θα πρέπει να αποκλειστούν και εκπλήξεις ως προς τη στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου, αφού όλα τα σενάρια είναι πιθανά τη δεδομένη στιγμή. Οι φήμες οργιάζουν, όμως το μόνο σίγουρο είναι, πως ο Γιάννης Φλωρίδης αποφάσισε να πάρει το παιχνίδι επάνω του, σεβόμενος την προσωπική του επένδυση στην ομάδα, την ιστορία και τους φιλάθλους της, οι οποίοι αγωνιούν για το τί τους επιφυλάσσει το μέλον, ευχόμενοι να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά, σκηνές όπως εκείνες το Δεκέμβρη του 2008, οπου για πρώτη φορά στα 35 χρόνια παρουσίας του Αιολικού στις εθνικές κατηγορίες, η ομάδα δεν παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο του "Ταρλά" σε επίσημη αναμέτρηση.

Elia-thalassa
Karekos728x90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey