Karekos728x90

Έχει βάλει τις βάσεις

 

Επιτυχημένη ως ένα βαθμό η Γενική Συνέλευση του συλλόγου, που πάντως εξακολουθεί να αναζητεί οικονομικούς πόρους για ένα ευοίωνο μέλλον στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, τη νέα αγωνιστική περίοδο...

Επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η Γενική Συνέλευση του Αιολικού, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου. Μπορεί η προσέλευση του κόσμου να μην ήταν τέτοια, που να ενθουσιάσει τους φίλους της ομάδας, αφού περίπου 60 φίλοι της ομάδας παραβρέθηκαν στην αίθουσα, μπορεί να μην έδωσαν το «παρών» επιφανείς επιχειρηματίες με γεμάτες… τσέπες, που θα έδιναν λύση στο οικονομικό πρόβλημα, ωστόσο όπως ανέφερε και ο πρώην Πρόεδρος του ΑΙΟ και νυν Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Παντελής Πατερέλλης, η συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση ήταν από τις ελάχιστες των τελευταίων χρόνων, κατά την οποία δεν τέθηκε θέμα διάλυσης του συλλόγου ή μη καθόδου του στο επόμενο πρωτάθλημα, ενώ μάλιστα πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με ένα μικρό προβληματισμό, αλλά σε καμία περίπτωση με την απογοήτευση από τυχόν αδιέξοδο, όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου παραβρέθηκαν ο Αντινομάρχης Λέσβου, Πρόεδρος του ΝΑΟΛ και της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Παντελής Πατερέλλης, τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΣΛ Χάρης Καλλίας και Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Μυτιλήνης Μανόλης Βόμβας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Θεόδωρος Στεργίου, παράγοντες του ποδοσφαίρου στην πόλη της Μυτιλήνης, λιγοστοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας, μερικοί από το φετινό έμψυχο δυναμικό και αρκετοί φίλαθλοι από το Σύνδεσμο της Μυτιλήνης.

Φλωρίδης για… όλα!

Ο Πρόεδρος του Αιολικού Γιάννης Φλωρίδης, ξεκινώντας τα διαδικαστικά, έκανε το διοικητικό απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου που έληξε, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η διοίκηση θα μπορούσε να έχει κάνει κάποια πράγματα παραπάνω, ώστε να έχει βοηθήσει περισσότερο την ομάδα, αναγνωρίζοντας τα όποια λάθη της, όπως το γεγονός ότι ατόνησε η διαδικασία εγγραφής μελών και είσπραξης συνδρομών, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αγωνιστική πορεία της ομάδας και την απόδοση των παικτών στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος.

Ο οικονομικός απολογισμός ήταν και το κυριότερο θέμα, που απασχόλησε την όλη συζήτηση, με το διοικητικό συμβούλιο να έχει τα πάντα αποτυπωμένα σε ένα χαρτί, το οποίο μάλιστα μοιράστηκε στην αίθουσα προς ενημέρωση των παρευρισκομένων. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που είχε κάνει η διοίκηση όταν ανέλαβε, το ποσό που απαιτούνταν για να βγει η χρονιά ανέρχονταν στις 313.000€. Το ποσό αυτό ξέφυγε ωστόσο και έφτασε στις 391.000€, κάτι που οφειλόταν περισσότερο στα έξοδα μετακίνησης, στο αθλητικό υλικό και στους αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, που ανέβασαν τη δαπάνη των ιατρικών εξόδων.

Κάτι πήγε λάθος...

Σε ότι αφορά στα έσοδα όμως, οι υπολογισμοί της διοίκησης έπεσα εντελώς έξω. Μπορεί η εγγραφή των μελών να πήγε καλά, ωστόσο οι συνδρομές δεν εισπράχθηκαν στο ακέραιο, ενώ και από τις διαφημίσεις υπήρχε απώλεια σε σχέση με τα προϋπολογισμένα. Εκτεταμένη αναφορά έγινε πάντως στα χρήματα που είχε υποσχεθεί η Νομαρχία Λέσβου και συγκεκριμένα, ο Νομάρχης Παύλος Βογιατζής, τα οποία ανέρχονταν στο ποσό των 80.000€. Από αυτά τα χρήματα, δεν εισπράχθηκε τίποτα ενώ η διοίκηση ανέφερε πως τα χρήματα του ΝΑΟΛ, οι 13000€, δεν αποτελούν μέρος των αρχικώς συμφωνηθέντων. Σε αυτά τα λεφτά, αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του ΝΑΟΛ Σταύρος Ψαρρόπουλος, ο οποίος όταν έγινε δέκτης παραπόνων για τον καταμερισμό τους στις τρεις ομάδες που εκπροσώπησαν τη Λέσβο στο Περιφερειακό, υπεραμύνθηκε της στάσης του, τονίζοντας πως είτε έτσι είτε αλλιώς (δηλαδή ισόποσα), ο Αιολικός θα έπαιρνε τα ίδια χρήματα. Όσο για τα λεφτά της Νομαρχίας, ο κ. Ψαρρόπουλος τόνισε ότι χωρίς να ξέρει πόσα και με ποιόν τρόπο υποσχέθηκε ο Νομάρχης να δώσει στον Αιολικό, η οικονομική κρίση επηρέασε τις πιστώσεις της Νομαρχίας που περιορίστηκαν κατά 2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αφαιρέθηκαν από αθλητικές και πολιτιστικές δαπάνες.

Άνοιγμα 55.000€

Εν κατακλείδι, η διοίκηση του Αιολικού έχει αυτή την στιγμή ένα άνοιγμα της τάξης των 55.000€, τα οποία οφείλει σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και τρίτους, ενώ κάνει να λαβαίνει 13.000€ από το ΝΑΟΛ, 10.000€ από το Δήμο Μυτιλήνης και περίπου 25.000€ από τις συνδρομές των μελών. Από τις προσθαφαιρέσεις, αποδεικνύεται ότι η διοίκηση του συλλόγου διευκόλυνε φέτος τα ταμεία της ομάδας με ένα ποσό που ξεπέρασε τις 170.000€. Μάλιστα, ο Γιάννης Φλωρίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Γενικό Γραμματέα Κώστα Παπαδόπουλο, η συμβολή του οποίου στο οικονομικό σκέλος ήταν τεράστια, με τη γενικότερη παραδοχή όλων ότι ο κ. Παπαδόπουλος, αν και νέος παράγοντας στο χώρο, έδωσε μια φρεσκάδα με την όρεξη και τη διάθεση με την οποία εργάστηκε, δίνοντας το παράδειγμα προς όλους.

Τί μέλλει γενέσθαι;

Ο Σταύρος Γρυπιώτης, που ήταν και τυπικά ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, έκανε λόγο στην τοποθέτησή του για τους δυο δρόμους, πάνω στους οποίους μπορεί να βαδίσει ο Αιολικός. Ο πρώτος είναι ο συντηρητικός, με έναν προϋπολογισμό ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με περυσί, γύρω στις 300.000€ και μια ομάδα αποτελούμενη από παίκτες ντόπιους, χωρίς μεγάλα συμβόλαια και με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση της παραμονής όσο το δυνατό συντομότερο, με την προοπτική ότι η ομάδα αυτή θα δουλευτεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε τρία περίπου χρόνια να βάλει στόχους πρωταθλητισμού. Ο άλλος δρόμος, είναι η ομάδα να ξεκινήσει με στόχο τον πρωταθλητισμό, κάτι όμως που θα ανεβάσει τον προϋπολογισμό κατά 100.000€ το λιγότερο, πιθανότατα και κάτι παραπάνω.

Το ποιο δρόμο θα ακολουθήσει ο Αιολικός θα εξαρτηθεί από το ποια άτομα θα πλαισιώσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο, αλλά και ποια θα είναι η διάθεση του καθενός ως προς την οικονομική στήριξη της νέας προσπάθειας. Ο Γιάννης Φλωρίδης ζήτησε το νέο Δ.Σ. να είναι 12μελές και όσοι μπουν σε αυτό να έχουν ενεργό μεν ρόλο, όχι απαραίτητα δε οικονομικό. Επίσης, ζήτησε από όσους είναι κοντά στην ομάδα να «τρέξουν» τη διαδικασία με την είσπραξη των συνδρομών των μελών, που φτάνουν σε αριθμό τα 420, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που έχει προϋπολογιστεί. Αναμφίβολα, οι επόμενες ημέρες είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον του συλλόγου, με την αισιοδοξία ωστόσο των περισσοτέρων να δίνει την εντύπωση ότι εύκολα ή δύσκολα, η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική. Εξάλλου, ο Γιάννης φλωρίδης δε δείχνει διατεθειμένος να αποχωρήσει, ενώ κάτι ανάλογο θα πρέπει να γίνει με όλους όσοι δούλεψαν σκληρά φέτος για το καλό του συλλόγου και συγκεκριμένα για τον Κώστα Παπαδόπουλο, που είναι ένα από τα ισχυρά χαρτιά και της φετινής προσπάθειας.

Μάλιστα, μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα του Αιολικού, την οποία αποδέχτηκε σε πρώτη φάση και ο Αντινομάρχης Σταύρος Ψαρρόπουλος, η Νομαρχία Λέσβου προτίθεται να δώσει στον Αιολικό, κάποια από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού (πιθανότατα συναυλία), την οποία και θα χρηματοδοτήσει στο ακέραιο, ώστε τα έσοδά της από την πώληση των εισιτηρίων να τα διαχειριστεί η ομάδα, προσθέτοντας χρήματα στο ταμείο της και αντισταθμίζοντας έτσι το ποσό που ήταν να εισπραχθεί φέτος και δεν έφτασε ποτέ στον Αιολικό.

Ο ταμίας του συλλόγου πάντως, Νίκος Μανάβης προέβλεψε ότι από τον Σεπτέμβριο η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα είναι ακόμη πιο δύσκολη και τα περί προϋπολογισμών της τάξεως των 300.000€ και πλέον, είναι σκέψεις και πρακτικές δύσκολα εφαρμόσιμες με τις παρούσες συνθήκες, δίνοντας μια πιο απαισιόδοξη διάσταση, αναφορικά με το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία.

Στο στόχαστρο η συγχώνευση με την ΑΕΛΚ

Αναφορά έγινε και στην περιβόητη συγχώνευση με την ομάδα της Καλλονής,με τους παρευρισκόμενους και κυρίως τον Γιάννη Φλωρίδη, αλλά και τον Σταύρο Γριπιώτη, να επισημαίνουν ότι η πρώτη κίνηση έγινε από τη μεριά της ΑΕΛΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα φροντίσουν εκείνοι να προετοιμάσουν το έδαφος στο Λεκανοπέδιο για τη συγχώνευση, κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ. Μάλιστα ήταν διάχυτη η εντύπωση, ότι οι διοικούντες την ΑΕΛΚ χρησιμοποίησαν τα περί συγχώνευσης με τον Αιολικό για να συσπειρώσουν τον κόσμο της Καλλονής, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν περίτρανα αυτή την άποψη. Αυτό που δυσαρέστησε πάντως τους ανθρώπους του Αιολικού και εκφράστηκε επισήμως από τον Γιάννη Φλωρίδη, ήταν ότι κανείς μέχρι σήμερα από όλους εκείνους συμμετείχαν στις συζητήσεις για τη συγχώνευση, δεν επικοινώνησε μαζί τους για να τους ενημερώσει έστω για τα τυπικά της απόφασής τους, μαθαίνοντας για τις εξελίξεις απλά από τους δημοσιογράφους.

 

 

Elia-thalassa

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.