ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Μαγειρεύουν αλλαγή στο νησιωτικό όμιλο των μπαράζ!

11/01/2016 - 15:31 Τελευταία τροποποίηση στις 11/01/2016 - 16:28

Απίστευτο "μαγείρεμα" στην ΕΠΟ αναφορικά με τον καταρτισμό των ομίλων στα μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ' Εθνική, με την ηγεσία της Ομοσπονδίας να παίζει με τη φωτιά και τις Ενώσεις του Αιγαίου να παρουσιάζονται έτοιμες για... πόλεμο!

Στην ΕΠΟ αποφάσισαν έτσι στα ξαφνικά να προβούν σε αλλαγές των ομίλων, έπειτα από πιέσεις των Δωδεκανήσων, ωστόσο φαίνεται ότι δεν τήρησαν ούτε τα προσχήματα, με αποτέλεσμα οι ΕΠΣ Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων να ετοιμάζουν δυναμική αντίδραση! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την Ομοσπονδία εστάλη επιστολή προς τις Ενώσεις μόλις την περασμένη Παρασκευή, που τις ενημέρωνε πως θα πρέπει να παραστούν αύριο στα γραφεία της, ώστε να πραγματοποιηθεί κλήρωση και μία εκ των Ενώσεων του Αιγαίου (Λέσβου, Χίου, Σάμου ή Κυκλάδων) να μετακομίσει στον όμιλο με τις Ενώσεις Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Κορινθίας και κατ' επέκταση να έρθει στον όμιλο Αιγαίου ο εκπρόσωπος των Δωδεκανήσων!

Δυναμική αντίδραση από τις νησιωτικές Ενώσεις

Από την ώρα που έγινε γνωστή η σκανδαλώδης αυτή απόφαση της ΕΠΟ, οι αντιδράσεις από τις νησιωτικές Ενώσεις ήταν άμεσες και ιδιαίτερα έντονες. Μιλώντας στο "SL", ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου -που είναι και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Γ' Εθνικής- επεσήμανε πως ουδέποτε θυμάται να πάρθηκε τέτοια απόφαση από το ΔΣ της ΕΠΟ και μάλιστα σε επικοινωνία του και με άλλους προέδρους Ενώσεων, άγνοια δήλωναν και οι υπόλοιποι! Από την ΕΠΟ αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη τον Μάιο του 2015, ωστόσο αφ' ενός δεν κοινοποιήθηκε σε καμία Ένωση, αφ' ετέρου μόλις πριν 20 ημέρες στο ΔΣ της ΕΠΟ συζητήθηκε η προκήρυξη των φετινών μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών των Ενώσεων, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα χωρίς την παραμικρή αλλαγή στον καταρτισμό των ομίλων!

Τα ερωτηματικά είναι πολλά για τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΠΟ και έτσι οι πρόεδροι των ΕΠΣ Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων που θίγονται από αυτή τη σκανδαλώδη απόφαση, αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην αυριανή κλήρωση, καλώντας την Ομοσπονδία να ανακαλέσει, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα, απειλώντας μέχρι και σε προσφυγή στον αθλητικό δικαστή!

Επιστολή σε Γκιρτζίκη

Μάλιστα, ο Σταύρος Ψαρρόπουλος απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, χαρακτηρίζοντας στο "SL" με δηλώσεις του "γελοία την απόφαση της Ομοσπονδίας". Στην επιστολή του αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε το υπ΄αριθμ 746-1-16 έγγραφο σας, με το οποίο μας καλείτε να παρευρεθούμε σε κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12-1-16 για την ανάδειξη της ΕΠΣ που θα μετακινηθεί από τον όμιλο Αιγαίου στον 11ο όμιλο των μπαράζ ανάμεσα στις πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ για την άνοδο τους στην Γ Εθνική, σε εκτέλεση απόφασης του ΔΣ της ΕΠΟ που έλαβε στις 12-5-15! Ως αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Γ Εθνικής και ως αναπληρωματικό μέλος της ΕΠΟ τότε (συμμετείχα στα περισσότερα ΔΣ) ουδέποτε θυμάμαι να ελήφθη τέτοια απόφαση και ειλικρινά εκπλήσσομαι αρνητικά για τον επιπόλαιο τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ.

  • Αναρωτιέμαι κ. Πρόεδρε, πώς ελήφθη τέτοια απόφαση χωρίς ποτέ να ενημερωθεί η αρμόδια επιτροπή Γ Εθνικής, η οποία θα έπρεπε να κάνει την σχετική εισήγηση;
  • Πότε συζητήθηκε και ελήφθη απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ και δεν την γνωρίζουν ή δεν την θυμούνται όσα μέλη ρώτησα;
  • Πως είναι δυνατόν να έχει ληφθεί εδώ και 10 μήνες απόφαση και να μην έχει κοινοποιηθεί σε καμία ενδιαφερόμενη ΕΠΣ;
  • Πως είναι δυνατόν να πήραμε τέτοια απόφαση και πριν από λίγες ημέρες να προκηρύξαμε σαν ΕΠΟ το πρωτάθλημα ανόδου της Γ' Εθνικής με τους ίδιους ομίλους όπως πέρυσι;
  • Πως είναι δυνατόν να αιφνιδιάζονται τα σωματεία των νησιωτικών ΕΠΣ με μια απόφαση τουλάχιστον περίεργη και επιπόλαια, εμφανιζόμενη χωρίς κανένας να λαμβάνει υπόψη τον προγραμματισμό που έκαναν, γνωρίζοντας τα ισχύοντα με πέρυσι;

Το λάθος ή το «ΛΑΘΟΣ» που καταγράφεται με την αιφνιδίως πρωτοεμφανιζόμενη απόφαση είναι τεράστιο! Ελπίζω να το διορθώσετε άμεσα, προλαμβάνοντας δυσάρεστες εκπλήξεις. Σε αντίθετη περίπτωση η ΕΠΣ Λέσβου, στηρίζοντας τα δικαιώματα των σωματείων της, είναι υποχρεωμένη να μην παραστεί στην κλήρωση την οποία και δεν θα αποδεχτεί, καταγγέλλοντας την στα αθλητικά όργανα».

Από την επικοινωνία του "SL" με τον κ. Ψαρρόπουλο γίνεται ξεκάθαρο πως οι ΕΠΣ Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων είναι αποφασισμένες να τραβήξουν το σχοινί μέχρι τέλους, μη αποδεχόμενες τον εμπαιγμό από την ηγεσία της ΕΠΟ, προς εξυπηρέτηση της ΕΠΣ Δωδεκανήσων. Παράλληλα όμως, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου δήλωσε στην ιστοσελίδα μας, πως δεν είναι αντίθετος με μια εκ περιτροπής -ανά δύο χρόνια- αλλαγή των Ενώσεων που συγκροτούν τον όμιλο Αιγαίου. Όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει όντως το θέμα να συζητηθεί εντός της Ομοσπονδίας και όχι να εμφανίζονται από το... πουθενά αποφάσεις-μυστήριο, που πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπιστία της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey