Συνεχίζει να... σκανδαλίζει η ΕΠΟ!

13/01/2016 - 18:11

Παρά τις αντιδράσεις των νησιωτικών Ενώσεων για την παράνομη διαδικασία που ακολουθήθηκε, η ΕΠΟ προχώρησε χθες σε κλήρωση για τον Όμιλο Αιγαίου στέλνοντας τη Σάμο με Κόρινθο, Ανατολική και Δυτική Αττική, ώστε να φέρει τα Δωδεκάνησα στο νησιωτικό. Μάλιστα, η διοίκηση της προχώρησε και σε παράνομο καταρτισμό ομίλων για την επόμενη οκταετία, με τον πρωταθλητή ΕΠΣ Λέσβου να μετακομίζει τόσο την περίοδο 2017-18 όσο και την περίοδο 2018-19 στον 11ο όμιλο με τις ομάδες της Αττικής.

Απόντων των νησιωτικών Ενώσεων και δίχως να επηρεαστεί καθόλου από την πρόθεση προσφυγής τους στον αθλητικό εισαγγελέα, η ΕΠΟ συνέχισε να... σκανδαλίζει και άλλαξε τον καταρτισμό, που η ίδια είχε προκηρύξει πριν 20 ημέρες, ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ΕΠΣ Δωδεκανήσων. Παράλληλα, προχώρησε και σε προγραμματισμό για τα επόμενα οκτώ χρόνια, στέλνοντας ανά διετία τον πρωταθλητή των ΕΠΣ Λέσβου, Χίου, Κυκλάδων και Σάμου στον όμιλο της Αττικής, στριμώχνοντας το ίδιο διάστημα τα Δωδεκάνησα στον όμιλο Αιγαίου. Πρώτη βγήκε από την κληρωτίδα η ΕΠΣ Σάμου, που καλείται να αγωνιστεί φέτος με Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική και Κόρινθο. Θα ακολουθήσουν ανά δύο χρόνια, Λέσβος, Χίος και Κυκλάδες. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η αλλαγή γίνεται με... φωτογραφικά κριτήρια,αλλάζοντας ωστόσο τη δυναμική των ομίλων, 20 μέρες μετά τον καταρτισμό των ομίλων και την προκήρυξη της διοργάνωσης. Και το σκάνδαλο που προκύπτει είναι τεράστιο, δεδομένου ότι μόνο για φέτος υπάρχει πρόβλεψη να ανέβουν κατηγορία οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο των μπαράζ, εξ' ου και η... πρεμούρα σε ΕΠΟ και Δωδεκάνησα προς εκμετάλλευση της κατάστασης.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρρόπουλος σχολιάζοντας την παράνομη απόφαση της διοίκησης της ΕΠΟ για την κλήρωση αυτή, επέμεινε στην πρόθεση των Ενώσεων να προσβάλλει την όλη διαδικασία στα αθλητικά δικαστήρια: «Η ΕΠΟ προχώρησε κανονικά στην κλήρωση και μάλιστα έφτιαξε τους ομίλους για τα επόμενα 8 χρόνια. Βέβαια του χρόνου όλα θα αλλάξουν στην ΕΠΟ και η σημερινή απόφαση δεν θα ισχύσει, το θέμα είναι να δούμε αν θα ισχύσει και φέτος. Εμείς όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει από χτες, θα καταφύγουμε στον αθλητικό εισαγγελέα και στα αρμόδια όργανα, καθώς πρόκειται για μια αυθαίρετη απόφαση που δεν στέκει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey