Δεν ανησυχούν στην ΕΠΣ Κυκλάδων

19/04/2016 - 13:57

Το «SL» ασχολήθηκε μεσοβδόμαδα με την ένσταση που εκκρεμεί εις βάρος της σημερινής διοίκησης της ΕΠΣ Κυκλάδων, από την προηγούμενη διοίκηση και νυν αντιπολίτευση, θέτοντας τον προβληματισμό για τη συμμετοχή του –κατά τα φαινόμενα- πρωταθλητή Πανθηραϊκού (είναι σε εξέλιξη τα playoffs) στην επερχόμενη διαδικασία των μπαράζ ανόδου προς τη Γ’ Εθνική.

Με βάση το ρεπορτάζ, η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της απερχόμενης και της σημερινής διοίκησης έχει να κάνει με το αν οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο Ιούνιο ήταν πρόωρες ή τακτικές, όπως προβλέπει το καταστατικό της Ένωσης. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σχετική ένσταση προς το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμα εκδικαστεί, λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, παίρνοντας συνεχώς παρατάσεις. Η τελευταία ημερομηνία εκδίκασης που ορίστηκε είναι η 19η Απριλίου, δηλαδή σήμερα, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς τη στάση των δικηγόρων και εάν όντως θα εκδικαστεί τελικά.

Στο ρεπορτάζ του «SL» γινόταν λόγος για μια ιστορία, που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα ακόμα και στη συμμετοχή του πρωταθλητή ΕΠΣ Κυκλάδων στα μπαράζ ανόδου προς τη Γ’ Εθνική. Κι αυτό γιατί εάν το διαιτητικό δικαστήριο, που αποτελείται από Αρεοπαγίτες δικαστές, κρίνει ότι όντως η σημερινή διοίκηση είναι έκπτωτη κι ότι έπρεπε να γίνουν ξανά εκλογές από τον περασμένο Δεκέμβρη, ίσως προέκυπτε τιμωρία της ΕΠΣ Κυκλάδων από την ΕΠΟ.

Φρέρης: «Δεν ανησυχούμε…»

Για να διαλευκάνει το ζήτημα και να αποδώσει την άποψη της σημερινής διοίκησης της ΕΠΣ Κυκλάδων, η «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Ρένο Φρέρη, ο οποίος δέχτηκε με χαρά να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με την περιβόητη ένσταση. «Δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία από την ΕΠΣ Κυκλάδων», σχολίασε αρχικά, προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε σε καθημερινή αλληλογραφία με την ΕΠΟ και για εμάς το ζήτημα είναι καθαρά τυπικό. Περιμένουμε την εκδίκαση της ένστασης, αν και αποδεικνύεται από το καταστατικό ότι όλα έγινα σύννομα».

Θέλοντας να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, ο κ. Φρέρης σχολίασε επίσης: «Οι εκλογές της Ένωσής μας έγιναν κανονικά τον Ιούνιο του 2015, όπως προβλέπει το καταστατικό. Να σημειώσω εδώ, ότι ήταν εκλογές που προκάλεσε η απερχόμενη διοίκηση και σημερινή αντιπολίτευση της ΕΠΣ Κυκλάδων, η οποία ισχυρίζεται τώρα ότι ήταν πρόωρες. Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας…», φανερώνοντας μάλιστα σιγουριά για τις ενέργειες που προηγήθηκαν: «Το καταστατικό μας προβλέπει τακτική γενική συνέλευση κάθε Ιούνιο και εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια. Η σημερινή αντιπολίτευση επικαλείται ένα άρθρο, που υπάρχει σε όλες τις Ενώσεις, το οποίο αναφέρει πως σε περίπτωση πρόωρων εκλογών η θητεία λήγει σε έξι μήνες. Δεν υπήρξαν πρόωρες εκλογές όμως. Τώρα, στην περίπτωση που οι δικαστές αποφανθούν ότι πρέπει να γίνουν ξανά εκλογές, θα σεβαστούμε την απόφαση και θα τις προκηρύξουμε άμεσα.»

Τα… χρειάστηκαν στον Πανθηραϊκό

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων μας ενημέρωσε πως το άρθρο του «SL» προκάλεσε έντονη ανησυχία, ειδικά στη Σαντορίνη, εκεί όπου ο Πανθηραϊκός έχει πραγματοποιήσει φέτος μια σημαντική οικονομική επένδυση, στοχεύοντας αποκλειστικά στην άνοδο και στη συμμετοχή του στη Γ’ Εθνική. «Υπήρξε μια αναστάτωση στις Κυκλάδες από το δημοσίευμά σας. Οι ομάδες μας φοβούνται μήπως προκύψουν τυχόν ενστάσεις από τους πρωταθλητές των άλλων Ενώσεων και χαθεί έτσι η χρονιά. Εμείς έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με όλες τις νησιωτικές Ενώσεις. Τα προβλήματα είναι κοινά εξάλλου. Δεν υπάρχει αγωνία ή ανησυχία από μέρους μας. Και για να το θέσω χειροπιαστά, ο κυπελλούχος της ΕΠΣ Κυκλάδων (σ.σ Πανθηραϊκός) παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη ένσταση δεν έχει εκδικαστεί ακόμα, έλαβε κανονικά μέρος στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.»     

Κλείνοντας τη συνομιλία μας, ο κ. Φρέρης εξέφρασε την απογοήτευσή του για όσα συμβαίνουν. «Εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Είμαστε μια καινούρια διοίκηση στην ΕΠΣ Κυκλάδων. Βέβαια, στους πρώτες μήνες της θητείας μας έχουμε ασχοληθεί αναγκαστικά με συνεχείς ενστάσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που η απερχόμενη διοίκηση κινείται δικαστικά. Είναι η τρίτη, τέταρτη φορά. Την ημέρα που κατέθεσε την τελευταία της ένσταση πάντως, ξεκίνησε την ίδια στιγμή και η αποχή των δικηγόρων, που κρατά για μήνες ως και σήμερα, με αποτέλεσμα αυτή να μην έχει εκδικαστεί. Ίσως είναι και σημαδιακό, τι να σας πω…»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey