Η Άνω Μερά και τα... φουσκωτά!

31/05/2012 - 11:01 Τελευταία τροποποίηση στις 31/05/2012 - 11:44

Το ότι πολλές ομάδες αξίζουν συγχαρητήρια, αφού παρά τις αντιξοότητες -κυρίως οικονομικές- αγωνίζονται κανονικά στα μπαράζ ανόδου στο Περιφερειακό, είναι δεδομένο και ευρέως παραδεκτό από όλη την κατηγορία.

Υπάρχουν όμως και σωματεία που τους αξίζουν πολλά περισσότερα από τα καθιερωμένα... συγχαρίκια. Όπως η Άνω Μερά, ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος ενός μικρού χωριού στη Μύκονο, που πάλεψε με τα... κύματα όλη τη χρονιά για να κατακτήσει τον τίτλο και συνεχίζει να... διασχίζει τις θάλασσες για να συμμετάσχει αξιοπρεπώς στις έξι αναμετρήσεις της ενδιάμεσης αυτής φάσης, που κρίνει την άνοδο στη Δ' Εθνική.

Σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα, οι άνθρωποι της μυκονιάτικης ομάδας σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να μετακινηθούν από το κυκλαδίτικο νησί στη Λέσβο. Χρησιμοποίησαν δύο... φουσκωτά, φίλων των ποδοσφαιριστών, πλήρωσαν τις βενζίνες, κανόνισαν το πρόγραμμά τους και ξεκίνησαν το δύσκολο ταξίδι τους αυθημερόν. Είναι χαρακτηριστικό πως αυτό τους στοίχισε σχεδόν το 1/3 απ' όσα πλήρωσε ο Όλυμπος για να μεταβεί στις Κυκλάδες -μέσω Αθηνών- στο ματς της πρεμιέρας.

Μάλιστα, όπως μας εξιστορούσαν στο ημίχρονο, τη φετινή σεζόν ταξίδεψαν με κάθε τρόπο για να παίξουν μπάλα στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων, ακόμα και με... καϊκι, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα πολλά μποφόρ δυσκόλεψαν κατά πολύ τις μετακινήσεις τους.

Χθες πάντως, με ιδανικές συνθήκες, 13 παίκτες στην αποστολή, τον προπονητή, δύο παράγοντες και καλή παρέα από τους κολλητούς τους, ξεκίνησαν με τα δύο φουσκωτά σκάφη στις 6 το πρωί από τη Μύκονο και έφτασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι. Το ταξίδι τους ήταν πολύωρο και κουραστικό, όμως στη διαδρομή αποζημιώθηκαν από το θέαμα που τους πρόσφεραν περίπου 20 δελφίνια...

Με την άφιξή τους, κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο, όπου έκατσαν να ξεκουραστούν μόλις για 50 λεπτά και αμέσως μετά μπήκαν στο πούλμαν που θα τους μετέφερε στην Αγιάσο. Αγωνίστηκαν με αξιοπρέπεια και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση. Νωρίς το βράδυ έκαναν βόλτες με φίλους στη Μυτιλήνη και σήμερα το πρωί πήραν το δρόμο της επιστροφής για τη Μύκονο.

Ήρωες!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey