"Καλλικράτης" και στο ποδόσφαιρο!

13/01/2011 - 17:53

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πανελλήνιας κυκλοφορίας "ΤΑ ΝΕΑ", κάνει λόγο για επιβεβλημένη αλλαγή στον χώρο της Γ’ και Δ’ Εθνικής, περί της οποίας συζήτησαν χθες, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής και µέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, µε επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο.

«Είναι θέµα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η ΕΠΟ. Εµείς σε µια κατεύθυνση αναδιάρθρωσης θα είµαστε σύµµαχοι, γιατί τη θεωρούµε απαραίτητη. Εχουµε περίπου 180 οµάδες στη Γ’ και τηΔ’ Εθνική και είναι προφανές ότι στη σηµερινή οικονοµική συγκυρία, ένας κρατικοδίαιτος άξονας µε 180 οµάδες είναι αδύνατο να επιβιώσει», επισήµανε ο κ. Μπιτσαξής µετά το τέλος της συνάντησης.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν, θέλουν τις δύο πλευρές να συζητούν σοβαρά τη µείωση των οµάδων από 190 (τόσες αγωνίζονται στα πρωταθλήµατα Γ’ και Δ’ Εθνικής) σε όχι περισσότερες από 100. Οι δύο κατηγορίες θα συγχωνευθούν σε µία, σε οµίλους των 16 οµάδων. Τη διοργάνωση του πρωταθλήµατος θα αναλάβει η ΕΠΟ και θα είναι ερασιτεχνικό.

Το ερώτηµα είναι από πότε θα ισχύσουν οι "καλλικρατικές" αλλαγές. Με βάση τον κανονισµό, όποιες αλλαγές αποφασιστούν την τρέχουσα περίοδο θα υλοποιηθούν από τη σεζόν 2012-2013. Οµως, δεδοµένης της άσχηµης οικονοµικής κατάστασης, δε θα αποτελέσει έκπληξη αν ισχύσουν από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2011-2012.

Ακόµη, ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής επισήµανε την ανάγκη αυστηροποίησης του πειθαρχικού δικαίου της ΕΠΟ σε περιπτώσεις κατοχής και χρήσης από οπαδούς κροτίδων, βεγγαλικών, πυρσών και εν γένει εύφλεκτων υλών, που δηµιουργούν συχνά επικίνδυνες εστίες έντασης κατά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Επίσης, από την πλευρά της Πολιτείας ζητήθηκε –με αφορµή τα όσα έγιναν στα Γιάννινα– η θέσπιση ειδικού κανονιστικού πλαισίου για τη διακοπή ποδοσφαιρικών αγώνων όταν απειλείται η σωµατική ακεραιότητα των αθλητών και των όσων νόµιµα παρευρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey