Τιμή στον θρυλικό «Λεφτέρ» από την τουρκική Süper Lig

12/07/2018 - 16:26 Τελευταία τροποποίηση στις 12/07/2018 - 17:06

Τιμή στον Ρωμιό ποδοσφαιριστή Λευτέρη Αντωνιάδη ή Κιουτσουκαντωνιάδη, λόγω της βραχύσωμης παρουσίας του στα ποδοσφαιρτικά γήπεδα, (Lefter Küçükandonyadi 1925 - 2012), θα κάνει η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ο ελληνικής καταγωγής ποδοσφαιριστής, που καταγόταν από την Πρίγκηπο και αποτέλεσε έναν πραγματικό θρύλο του τουρκικού ποδοσφαίρου, θα τιμηθεί με έναν πραγματικά ασυνήθιστο τρόπο από την ηγεσία του ποδοσφαίρου στη γειτονική χώρα. Κι αυτό γιατί το όνομά του θα αποτελέσει την επωνυμία του τουρκικού πρωταθλήματος Spor Toto Süper Lig για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Ο θρυλικός «Λεφτέρ» ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως τη δεκαετία του ’50. Αγωνίστηκε 46 φορές με την Εθνική Τουρκίας και μέχρι σήμερα κατέχει τη 2η θέση στους σκόρερς του τουρκικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Είναι ένας πραγματικός θρύλος του ποδοσφαίρου στη γειτονική χώρα και το γεγονός ότι το τουρκικό πρωτάθλημα θα λέγεται φέτος «Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης» αποτελεί ύψιστη τιμή.

Οι Τούρκοι ποδοσφαιρόφιλοι λάτρευαν και έτρεφαν μεγάλο σεβασμό στο συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, που μεγαλούργησε στη Φενέρμπαχτσε, αλλά και στην ΑΕΚ. Ο Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «καθηγητής του ποδοσφαίρου» και έχει συμβάλει τα μέγιστα για το τουρκικό ποδόσφαιρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του «SL» σχετικά με το θάνατό του, το 2012, που περιλεμβάνει και πλάνα από το Μουντιάλ του 1954.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey