Ολοκλήρωσε τις προπονήσεις η Ελλάδα Κ15, παρουσία Ζεϊμπέκη!

Ολοκληρώθηκαν στο Καρπενήσι οι προπονήσεις της Εθνικής Ελλάδας Κ15 υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού Θεόδωρου Ελευθεριάδη και τη συμμετοχή ενωσιακών προπονητών.

Στην Εθνική Ομάδα Κ-15 έχουν επιλεγεί 44 παιδιά, γεννημένα το 2004, μεταξύ των οποίων και ο Μυτιληνιός Γρηγόρης Ζεϊμπέκης που ανήκει στον Παναθηναϊκό. Τους τελευταίους 6 μήνες αξιολογήθηκαν εκατοντάδες παιδιά σε διάφορες συγκεντρώσεις σε Λαμία, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν το Πάσχα του 2019 σε τουρνουά, από το οποίο θα προκύψει η επόμενη Εθνική Ελλάδας Κ15 (Παίδων).  

Η αγωνιστική ενεργοποίηση της Εθνικής Ελλάδας Κ15 καταλαμβάνει σημαντική θέση στην εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης εθνικών ομάδων, το οποίο εντάσσεται στο εν εξελίξει πρόγραμμα «Μπάλα Παντού» της ΕΠΟ, που προβλέπει εξωστρεφείς και πολυποίκιλες δράσεις και ενέργειες.  

Σχετικά με την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Κ15 στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, αλλά και για τις προσδοκίες του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης, ο κ. Ελευθεριάδης δήλωσε τα εξής: «Από πέρσι έχουμε ξεκινήσει τη σύνδεση της Εθνικής Ομάδας κάτω των 15 ετών με τις Ενώσεις όλης της χώρας και φέτος προχωράμε πιο εντατικά το πρόγραμμά μας, στο οποίο συμμετέχουν ενεργά και όπου είναι εφικτό οι προπονητές των ΕΠΣ. Στο Καρπενήσι έγιναν προπονήσεις με τα 44 καλύτερα παιδιά, μετά την πρώτη αξιολόγησή τους με προπονήσεις προεπιλογής σε πέντε πόλεις από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο. Από τον προσεχή Οκτώβριο και μετά, η δουλειά μας θα εξειδικευτεί ακόμα περισσότερο πάνω στα ταλέντα που έχουν επιλεγεί - σε συνεργασία με την Εθνική Παίδων. Αυτό το κομμάτι του προγράμματος κορυφώνεται το Πάσχα με ένα τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχουν ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 2004».    

Στην προετοιμασία του Καρπενησίου συμμετείχαν οι προπονητές της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Αντωνίου, Δημήτρης Τσιγαρίδας, της ΕΠΣ Φθιώτιδας Γιώργος Καψαλιάρης και της ΕΠΣ Μακεδονίας Χάρης Παπαπαναγιώτου.