Η «στρογγυλή θεά» ενώνει Σνάϊντερ και Λέσβο!

Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής Ουέσλι Σνάϊντερ έγινε ένας από τους βασικούς πρεσβευτές του "Johan Cruyff Foundation" και έπιασε αμέσως δουλειά, ετοιμάζοντας κάτι εξαιρετικό στο νησί της Λέσβου!

«Είμαι υπερήφανος που έγινα πρεσβευτής του "Johan Cruyff Foundation"! Πιστεύω ότι είναι εκπληκτικό να βοηθάς παιδιά, που θέλουν να εξελιχθούν μέσω του αθλητισμού», γράφει χαρακτηριστικά στο προσωπικό του μήνυμα ο Σνάιντερ και συνεχίζει: «Όνειρό μου, είναι να δημιουργήσουμε ένα ποδοσφαιρικό καμπ (σ.σ. Cruyff Court) κοντά στο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, στο ελληνικό νησί της Λέσβου, σε συνεργασία του Ιδρύματος με την οργάνωση Movement on the Ground του Τζόνι ντε Μολ. Ειδικά τα παιδιά των προσφύγων χρειάζονται έναν ασφαλή χώρο για να παίζουν. Θα με βοηθήσεις; Κάνε μία δωρεά», καταλήγει στο μήνυμα που δημοσίευσε, προαναγγέλλοντας άμεσα την παρουσία του στην Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο...

Ο Γιόχαν Κρόιφ υπήρξε ο φιλόσοφος του ποδοσφαίρου. Με μυαλό «ξυράφι», ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» ξεχώρισε στη διεθνή σκηνή, όχι μόνο για τις αδιαμφισβήτητες ποδοσφαιρικές ικανότητες του, αλλά και για τις απόψεις που ανέπτυξε, σε θέματα που αφορούν στην διαπαιδαγώγηση των νέων και άπτονται της κοινωνικής ευαισθησίας. Για πολλούς μάλιστα θεωρείται ως ο κορυφαίος όλων των εποχών και συνεχιστής της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του Ρίνους Μίχελς, εκ των κορυφαίων δασκάλων του αθλήματος, αφήνοντας τόσο ποδοσφαιρική, όσο και κοινωνική παρακαταθήκη.

Στις ημέρες μας, τις συγκεκριμένες δράσεις, που εδράζονται στην φιλοσοφία του Γιόχαν Κρόιφ, εκφράζει και το Ιδρυμα που φέρει το όνομά του. Προσφάτως, ο -πρώην- διεθνής Ολλανδός μεσοεπιθετικός, Ουέσλι Σνάιντερ, έγινε ένας από τους βασικούς πρεσβευτές του "Johan Cruyff Foundation"! Και σχεδόν άμεσα κινητοποιήθηκε, προκειμένου να συλλέξει -μέσω δωρεών- το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, έτσι ώστε να επιτύχει τον πρώτο στόχο που έθεσε αναλαμβάνοντας αυτήν την θέση. Στόχος που έχει άμεση σχέση όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά συγκεκριμένα με τη Λέσβο, δεδομένου ότι ο Σνάιντερ, συγκεντρώνει χρήματα για να δημιουργήσει καμπ ποδοσφαίρου για παιδιά στο νησί μας!

H γνωστή-άγνωστη σχέση του Σνάιντερ με την... Λέσβο

Τον Μάρτιο του 2001, ο 16χρονος τότε, Ουέσλι Σνάιντερ, βρέθηκε στη Λέσβο για δύο φιλικές αναμετρήσεις της εθνικής Ολλανδίας (U17) απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τότε ο Σνάιντερ ανήκε στην ομάδα νέων του Άγιαξ, ενώ ένα χρόνο μετά το φιλικό, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του «Αίαντα». Οι αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στις 12 και 14 Μαρτίου 2001, έγιναν στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» και το Στάδιο Μυτιλήνης, αντίστοιχα. Στο πρώτο εξ αυτών, όπου ο Σνάιντερ αγωνίστηκε καθ` όλη τη διάρκεια του αγώνα, Ελλάδα και Ολλανδία ήρθαν ισόπαλες 1-1, ενώ στο δεύτερο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της Ολλανδίας με σκορ 2-1.

Το «SL» είχε δημοσιεύσει το 2017 ένα ρετρό άρθρο για τα δύο αυτά φιλικά, και την παρουσία του Σνάϊντερ στο νησί μας, που αξίζει να το διαβάσεις ξανά... Σχεδόν 18 χρόνια μετά, ο εκ των κορυφαίων Ολλανδών ποδοσφαιριστών της σύγχρονης εποχής, επιστρέφει στη Λέσβο ως πρεσβευτής του "Johan Cruyff Foundation".

Karekos728x90