Σέντρα στο Champions League, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί!

18/09/2018 - 15:48

“These are the champions”… Η μελωδία του Handel θα ακούγεται πιο νωρίς, αλλά και πιο αργά από την καθιερωμένη ως και πέρυσι ώρα έναρξης των αγώνων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, του Champions League, με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου σε όλη την υφήλιο να πρέπει να συντονίσουν τα ρολόγια τους στις 19:55, αλλά και στις 22:00 ώρα Ελλάδας, αντί για τις 21:45 μέχρι και πέρυσι.

Οι αλλαγές στη φετινή διοργάνωση είναι ιδιαίτερες. Για πρώτη φορά μπήκαν στην κληρωτίδα απευθείας οι τέσσερις πρώτες ομάδες των τεσσάρων μεγάλων πρωταθλημάτων. Οι άλλες 16 θέσεις καλύφθηκαν από τους εκπροσώπους των χωρών που ακολουθούν στην κατάταξη, ενώ δύο μόλις εισιτήρια δόθηκαν μέσα από τα Playoffs, το ένα εκ των οποίων μάλιστα κατέκτησε η πρωταθλήτρια Ελλάδας, ΑΕΚ. Η φάση των ομίλων ξεκινά σήμερα, Τρίτη με την 1η Αγωνιστική να ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης, έδρα της Ατλέτικο.

Πέραν των αλλαγών στην ώρα έναρξης, το φετινό Champions League έχει μια ακόμα ιδιαιτερότητα. Αγωνιστική αυτή τη φορά. Σε αυτή τη διοργάνωση δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το παρατηρείς με μία γρήγορη, πρώτη ματιά, το επιβεβαιώνεις με μία δεύτερη στις στοιχηματικές αποδόσεις και καταλήγεις νομοτελειακά πως κάθε όλα τα προγνωστικά είναι επισφαλή.

Στην κορυφή της λίστας για την κούπα του Champions League φιγουράρει η Μάντσεστερ Σίτι, με ελαφρύ προβάδισμα από τη Γιουβέντους, που ακολουθεί οριακά. Ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε η Μπαρτσελόνα, ούτε η Μπάγερν, οι οποίες ιστορικά διεκδικούν τον τίτλο κάθε χρονιά.

Αν έπρεπε να προσθέσουμε κάποιους άλλους διεκδικητές ίσως η Παρί ΣΖ, η Λίβερπουλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης να έχουν κάποια τύχη. Ειδικά η τελευταία, που φτάνει μακριά κάθε φορά, γνωρίζοντας φέτος πως αν τα καταφέρει θα παίξει τον τελικό στην έδρα της. Φυσικά, αξιόμαχες θα είναι η Νάπολι του Κάρλος Αντσελότι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο, αλλά και η Τότεναμ με τη Ρόμα, που έχουν τη δυναμική να κάνουν την έκπληξη.

Γενικότερα, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δείχνει φέτος ιδιαιτέρως αμφίρροπη. Η Ρεάλ Μαδρίτης δύσκολα θα καταφέρει να γράψει ιστορία, με τέταρτη σερί κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, ενώ μια σειρά από άλλες δυνατές ομάδες μοιάζουν ικανές να φτάσουν τη διαδρομή ως το τέλος. Σε κάθε περίπτωση, οι αγώνες θα έχουν ενδιαφέρον από την 1η κιόλας αγωνιστική, που οι φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο περιμένουν με ανυπομονησία.

Ας μην ξεχνάμε και την ΑΕΚ, η οποία ρίχνεται στη μάχη την Τετάρτη απέναντι στον Άγιαξ, στην Ολλανδία. Στον όμιλο θα βρει ακόμη την τεράστια Μπάγερν Μονάχου, αλλά και την πορτογαλική Μπενφίκα, η οποία για να βρεθεί εκεί χρειάστηκε να αποκλείσει τον δευτεραθλητή Ελλάδας, ΠΑΟΚ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey