«Ο πόλεμος με την European Super League δεν τελειώνει εδώ!»

21/04/2021 - 20:21 Τελευταία τροποποίηση στις 21/04/2021 - 20:50

Το πιο... τρελό διήμερο έζησε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο, με την ανακοίνωση της δημιουργίας της European Super League και τη... διάλυση της εντός 24 ωρών μετά την κατακραυγή των οπαδών, που οδήγησε στη σταδιακή αποσταιοποίηση των συμμετεχόντων κλαμπς από το όλο εγχείρημα.

Μιλώντας στο "SL" ο Μυτιληνιός ατζέντης FIFA Αχιλλέας Χατζηνικολάου σχολίασε πως «αυτό πρέπει να γίνει μάθημα στην UEFA, αλλά και στις άλλες Ομοσπονδίες και πως όποια ομάδα προσπαθήσει να αποσπαστεί από τις επίσημες ομοσπονδίες να αποβάλλεται άμεσα από όλες τις διοργανώσεις».

Σχολίασε επίσης πως «κερδισμένοι βγαίνουν οι γερμανικοί σύλλογοι (Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ και Λειψία) που αμέσως έθεσαν βέτο στην European Super League, επομένως θα έχουν και την εύνοια πλέον της UEFA σε διαφορα θεματα.». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «μεγάλος νικητής από ολό αυτό που δημιουργήθηκε είναι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Tζεφερίν, που πλέον είναι και το πρώτο φαβορί να αναλαβει τη θέση του προέδρου της FIFA.».

«Νομίζω ότι ζήσαμε το πιο τρελό 48ωρο στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία», αναφέρει χαρακτηριστικά, «ευτυχώς δεν κατάφεραν κάποιοι άπληστοι άνθρωποι να γίνουν ακόμη πιο πλούσιοι και να ρημάξουν το μόνο που έχει μείνει όρθιο, ειδικά σε αυτή την εποχή της πανδημίας, το παγκόσμιο ποδόσφαιρο που δίνει χαρά και ελπίδα σε τόσο πολύ κόσμο».

Ωστόσο, ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου αναγνωρίζει πως «αυτός ο "πόλεμος" δεν έχει τελειώσει εδώ, γιατί η σκέψη μιας κλειστής λίγκας των ισχυρών υπάρχει απο την περασμένη δεκαετία και σχετικές αποκαλύψεις έχουν γίνει μέσω των football leaks το 2018. Υπάρχουν κλαμπς που εμφανίζουν αρκετά χρέη (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα), ψάχνοντας τρόπους να βρουν περισσότερα χρήματα, ώστε να ξεχρεώσουν. Μπροστά στο βωμό του χρήματος κάποιοι δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτα.» πρόσθεσε.

Τελος, μιλώντας περισσότερο ως φίλαθλος αφού είναι επίσημο μέλος της Μπάγερν Μονάχου και ιδρυτικό στέλεχος του Πανελλήνιου Συνδέσμου του βαυαρικού συλλόγου, δηλώνει «περήφανος που η Μπάγερν είπε όχι από την πρώτη στιγμή», διευκρινίζοντας πως αν εισχωρούσε στην European Super League «θα είχα αποχωρήσει από επίσημο μέλος και θα είχα πάψει τη λειτουργία του ελληνικού συνδέσμου». «Το αθλημα συνολικά θα είχε αλλάξει. Τίποτα δεν θα ήταν όπως παλιά, κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey