Το παίρνει πάνω της η ΕΠΟ και… γράφει Αυγενάκη!

19/08/2022 - 10:39

Είναι γεγονός πως το Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ έχει προκαλέσει μεγάλη κόντρα ανάμεσα στην ΕΠΟ και το Υπουργείο, τη στιγμή που υπάρχουν εκκρεμότητες για τη συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματα των  ποδοσφαιρικών Ενώσεων, αλλά και των εθνικών κατηγοριών. 

Πριν λίγες μέρες, FIFA και UEFA ζήτησαν και πήραν νέα παράταση έως τις 31 Αυγούστου, ωστόσο φαίνεται πως η ΕΠΟ βρήκε τη λύση για να αγνοήσει τις πιέσεις Αυγενάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδία αποφάσισε… μονομερώς να θεσπίσει άρθρο στον ΚΑΠ, που αφαιρεί την υποχρεωτικότητα της ένταξης ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα.

Στο άρθρο θα αναφέρεται ρητά ότι δεν ισχύει οποιαδήποτε προϋπόθεση συμμετοχής στα πρωταθλήματα, ακόμα κι αν το προβλέπει ο νόμος, εφόσον δεν αναγράφεται στις προκηρύξεις και στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου ή δεν έχει εγκριθεί από την Ομοσπονδία.

Με αυτόν τον τρόπο, η ΕΠΟ προσπαθεί να… γλιτώσει από τις προσφυγές των ομάδων (πχ Πανδραμαϊκός), που ακριβώς επειδή δεν υπάρχει το κανονιστικό πλαίσιο, εκμεταλλεύονται την αντινομία μεταξύ των κανονισμών της ΕΠΟ και του αθλητικού νόμου, προκαλώντας αναταραχή στα πρωταθλήματα.

Μάλιστα, η ΕΠΟ πάει ένα βήμα παραπέρα και απειλεί με αφαίρεση 10 βαθμών και χρηματικό πρόστιμο, όποιο σωματείο προσφύγει επικαλούμενο διατάξεις εκτός των κανονισμών της Ομοσπονδίας.

Για ακόμα μία φορά, η ΕΠΟ εφαρμόζει το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο και μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της πολιτείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey