Τo παράπονο του Βούρου για την Εθνική

23/03/2023 - 11:15 Τελευταία τροποποίηση στις 15/09/2023 - 20:54

Ο Πραξιτέλης Βούρος ανήκει σε αυτό το γκρουπ των αδικημένων ποδοσφαιριστών που ενώ το αξίζουν, δεν έχουν κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Από πέρυσι έχει ανοίξει αυτή η κουβέντα για τον αρχηγό του ΟΦΗ. Η εξαιρετική του χρονιά την προηγούμενη σεζόν δεν κίνησε το ενδιαφέρον του Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει δείξει έναν διαφορετικό δρόμο ως προς τις κλήσεις του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής μάλλον δεν ξέρει κατά πού πέφτει το «Γεντί Κουλέ» ή άλλα γήπεδα ομάδων που δεν είναι στις λεγόμενες «μεγάλες» για τις οποίες ο Πογέτ δείχνει ιδιαίτερη... συμπάθεια.

Το παράπονο του Βούρου για την Εθνική εκφράστηκε και στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Capitano.gr. Φάνηκε από τα λόγια του και από τον τόνο της φωνής του. Αναφέρθηκε ακόμα και στον συμπαίκτη του, τον Χρήστο Μανδά, ο οποίος δεν έχει εξαργυρώσει την εξαιρετική του εφετινή παρουσία με κλήση την Εθνική Ανδρών.

«Εχω πάψει να σκέφτομαι την Εθνική. Είναι πολλά που θέλω να πω και δεν χρειάζεται γιατί δεν υπάρχει ουσία. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έχουν παράπονα. Σε ένα φιλικό με τη Λιθουανία θα μπορούσε ο προπονητής να δοκιμάσει παίκτες. Για μένα η μεγαλύτερη τιμή είναι το εθνόσημο. Το έχω σαν παράπονο από την εποχή που ήμουν στο ΑΠΟΕΛ. Επαιζα Champions League και δεν ήμουν στην Εθνική. Και ο Χρήστος ο Μανδάς θα μπορούσε να κληθεί με αυτή τη χρονιά που κάνει. Να κληθεί στο φιλικό, να τον δοκιμάσει ο κόουτς, να εξαργυρώσει την προσπάθεια που κάνει ο παίκτης. Αν έπαιρνε έναν παίκτη από τον ΟΦΗ αυτό θα ήταν καλό για την ομάδα, αλλά και για τους Έλληνες παίκτες που γενικώς στην Ελλάδα είμαστε στο περιθώριο. Θα δουν οι Έλληνες άλλων ομάδων, που δεν παίζουν στους «μεγάλους», ότι κλήθηκε ένας παίκτης του ΟΦΗ και θα αποκτήσουν κίνητρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Capitano του ΟΦΗ και πρόσθεσε:

«Δηλαδή ένας παίκτης πρέπει να φύγει από την Ελλάδα, να πάει να παίξει για παράδειγμα στην Πολωνία για να κληθεί στην Εθνική; Εσάς αυτό πώς σας φαίνεται; Πέρυσι ο κ.Πογέτ πήγε να δει το ΠΑΟΚ-Άρης που ήταν μόνο ο Πασχαλάκης Ελληνας! Δεν λέω να έρθει να δει μόνο τον ΟΦΗ, αλλά να πάει σε παιχνίδια που υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πλέον τους Έλληνες τους ψάχνουμε με το κιάλι. Δεν νομίζω ότι υστερούμε τόσο πολύ σε σχέση με κάποιους παίκτες που έρχονται από το εξωτερικό. Εγώ πάντα θα στηρίζω τον Ελληνα ποδοσφαιριστή. Όλοι μας θέλουμε το καλό της Εθνικής, πάνω απ' όλα είναι η Εθνική.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey