Παυλής: "Στα δύσκολα..."

Δηλώσεις, εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του, έκανε στο Ζέεφελντ της Αυστρίας ο Μυτιληνιός άσος της ΑΕΚ, Μιχάλης Παυλής. Παρά το ότι είναι δηλωμένος οπαδός της Ένωσης, δε θέλει να λέει μεγάλα λόγια. Ο Παυλής αποφεύγει τις υποσχέσεις για τη φετινή ομάδα και τονίζει ,πως οι πραγματικοί ΑΕΚτζήδες φαίνονται στα δύσκολα.

Είσαι… καταδικασμένος να παλεύεις σε μία θέση όπου η ΑΕΚ έχει πληρότητα. Σε αγχώνει κάτι τέτοιο;
«Δεν αγχώνομαι. Με την κατάλληλη προσπάθεια και δουλειά που θα δει ο προπονητής, θα έχω και εγώ τις ευκαιρίες μου».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο παράπονο που έχεις από τον εαυτό σου;
«Ότι δεν έχω πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελα».

Πιστεύεις ότι θα βοηθούσε να πήγαινες κάπου δανεικός;
«Από τη στιγμή που δεν έγινε κάποια συζήτηση να δοθώ δανεικός ,δεν υπήρχε λόγος να φύγω. Τα μάτια μου έχουν δει πολλά από… δανεικούς και αγύριστους».

Έχεις μετανιώσει για την απόφαση που πήρες να μην πας κάπου δανεικός;
«Δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου».

Θα σε ενδιέφερε να πας κάπου δανεικός φέτος;
«Από τη στιγμή που δε γίνεται λόγος να δοθώ δανεικός, πιστεύω ότι μπορεί να πάρω και εγώ κάποιες ευκαιρίες».

Ο Γκέντσογλου, που είστε ίδια φουρνιά είπε ότι «φταίμε και οι ίδιοι» για ένα διάστημα που δεν παίρνατε ευκαιρίες. Συμφωνείς;
«Ναι, υπήρχε μία περίοδος που είχα αφήσει γενικά τον εαυτό μου πολύ ελεύθερο. Φταίω και εγώ στο ότι δεν έχω παίξει, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου και δε θα φύγω από την ομάδα».

Πότε ήταν η περίοδος αυτή που άφησες τον εαυτό σου;
«Η χρονιά που μας πέρασε».

Μιλάμε συνέχεια όλοι για την «οικογένεια» της ΑΕΚ φέτος. Το βλέπεις εσύ;
«Σίγουρα υπάρχει. Είμαστε περισσότεροι Έλληνες. Είναι ο Τράι, ο Λύμπε. Φυσικοί ηγέτες. Όχι… μπαμπούλες ή μπαμπάδες μας. Από προσωπικότητα και εμπειρία είναι άξιοι σεβασμού και υπάρχει αυτό το κλίμα φέτος».

Σου ταιριάζει να παίζεις στην επίθεση να παίζεις μόνος μπροστά ή με παρτενέρ;
«Νομίζω, όταν έχω κάποιο δίπλα μου παίζω καλύτερα. Δεν έχω τα χαρακτηριστικά που έχει, για παράδειγμα ο Λυμπερόπουλος. Χρειάζομαι κάποιον δίπλα μου».

Ποια λάθη της περσινής χρονιά δεν πρέπει να επαναληφθούν;
«Κάναμε μία κακή χρονιά. Δε θέλω να πω τα λάθη. Θα καταλάβουμε όλοι σε ποια ομάδα παίζουμε. Πρέπει να είμαστε όλοι μία οικογένεια, να παίζουμε ο ένας για τον άλλον και γενικά να υπάρχει βοήθεια στις γραμμές».

Καθώς είσαι οπαδός της ομάδας, αν σου έλεγε ένας φίλος της ΑΕΚ «γιατί να έρθω την πρώτη αγωνιστική στο γήπεδο;» τι θα του έλεγες;
«Αν δε θέλει, τότε ας μην έρχεται…»

Γιατί να πιστέψει ο κόσμος της ΑΕΚ φέτος στην ομάδα;
«Δε μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Κάθε χρόνο λέμε πράγματα που στο τέλος δε γίνονται. Πιστεύω ότι ο πραγματικός ΑΕΚτζής φαίνεται στα δύσκολα. Αυτός που πιστεύει στην ομάδα, θα έρθει. Αυτός που δεν πιστεύει σε κάποια πρόσωπα, καλό θα κάνει να μην έρθει στο γήπεδο».

(Πηγή: gazzetta.gr)