Αλλαγές στη δομή του Ενωσιακού

Τη σχετική προκήρυξη για τις μικτές ομάδες των Ενώσεων και τα πρωταθλήματα υποδομής έστειλε η ΕΠΟ στις ΕΠΣ όλης της χώρας., προβλέποντας ριζικές αλλαγές στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, τα οποία φέτος θα ξεκινήσουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη, η συμμετοχή των μικτών ομάδων κάθε Ένωσης είναι υποχρεωτική, καθώς οι περιφερειακοί και ομοσπονδιακοί προπονητές θα επιλέξουν μέσα από τους αγώνες, ποδοσφαιριστές, για τη συγκρότηση των ομάδων των περιφερειών (που δημιουργούνται για 1η φορά), αλλά και για τα αντίστοιχα εθνικά συγκροτήματα.
Η ΕΠΣ Λέσβου συμπεριλήφθηκε στη 10η περιφέρεια, μαζί με τις Ενώσεις των υπόλοιπων νησιωτικών νομών, δηλαδή της Χίου, της Δωδεκανήσου, της Σάμου και των Κυκλάδων.
Στην πρώτη φάση, όλες οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους, σε δυο γύρους. Για τη 10η Περιφέρεια, τη νησιωτική,  οι αγώνες θα γίνουν υπό τη μορφή τουρνουά, σε έναν τόπο, επίσης σε δύο γύρους, για διευκόλυνση στις μετακινήσεις.
Από την 1η φάση, δεν υφίσταται βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού βασικός στόχος είναι η επιλογή των παικτών που θα συγκροτήσουν τις ομάδες των περιφερειών. Έτσι οι παίκτες που θα ξεχωρίσουν, θα συγκροτήσουν την ομάδα του ομίλου τους (ή όπως τις ονομάζει η ΕΠΟ, της κάθε περιφέρειας). Αυτό σημαίνει απλά, ότι οι καλύτεροι παίκτες από την ΕΠΣ Λέσβου (στις κατηγορίες παίδων και νέων) θα επιλεγούν μαζί με τους ποδοσφαιριστές από τις Ενώσεις Δωδεκανήσου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων και θα συγκροτήσουν την ομάδα της 10ης περιφέρειας. Οι ομάδες που θα προκύψουν, θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο της 2ης και 3ης φάσης σε διπλούς αγώνες, ενώ από τα νοκ άουτ ματς, οι τέσσερις που θα προκύψουν ,θα πάρουν μέρος, στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί την εβδομάδα του Πάσχα.       
Αξίζει να αναφερθεί, ότι στις πρωταθλήτριες ομάδες κάθε ομίλου από την 1η φάση, θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλια, ενώ στη 2η φάση, υποχρεωτικά θα πρέπει από κάθε Ένωση, να συμμετέχει ένας ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Περιφέρειας.

Οι 11 περιφέρειες, στις οποίες χωρίζονται οι 53 Ενώσεις της χώρας, είναι οι εξής:  
1η: Δράμας, Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Ξάνθης
2η: Κιλκίς, Μακεδονίας, Πέλλας, Σερρών, Χαλκιδικής
3η: Γρεβενών, Ηπείρου, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας
4η: Ημαθίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Πιερίας, Τρικάλων
5η: Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας
6η: Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Πρέβεζας/Λευκάδας
7η: Αθηνών, Αν. Αττικής, Δυτ. Αττικής, Ευβοίας, Πειραιώς
8η: Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλονιάς, Μεσσηνίας
9η: Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας
10η: Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου
11η περιφέρεια: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων

Karekos728x90