Αλλαγές σε Β' και Γ' Εθνική

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Β’ – Γ’ Εθνικής συνεδρίασε τις προηγούμενες ημέρες, παίρνοντας κάποιες σημαντικές αποφάσεις, για τα πρωταθλήματα τόσο της Β’ όσο και της Γ’ Εθνικής, τα οποία επηρεάζουν και την εκπρόσωπο της Λέσβου, ΑΕΛ Καλλονής.
Αρχικά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπύρος Καλογιάννης ανακοίνωσε ότι η Γ’ Εθνική μετονομάζεται από φέτος σε “Football League 2”, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο… αίγλη στο πρωτάθλημα της τρίτης στην τάξη εθνικής κατηγορίας.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις αλλαγές διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, που θα ισχύσουν από φέτος και στις δυο κατηγορίες, κάνοντας γνωστό ότι παύει πλέον να ισχύει ο αγώνας μπαράζ στη Γ’ Εθνική, ανάμεσα στις δύο ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση των δύο ομίλων, για το εισιτήριο στη Β’ Εθνική.

Play Off και στη Γ' Εθνική

Σε ότι αφορά τα Play Off και τα Play Out στη Β’ Εθνική, αυτά διατηρούνται και τη φετινή περίοδο. Παράλληλα όμως από φέτος, θα πραγματοποιείται κάτι αντίστοιχο και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (λέγε με και Football League 2), αφού μετά το τέλος και του Β’ Γύρου, θα δημιουργηθεί ένας όμιλος μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση κάθε ομίλου (Βορρά και Νότου). Οι τέσσερις αυτές ομάδες θα αγωνίζονται όπως και στη Super League, σε διπλούς αγώνες, ξεκινώντας με διαφορετικούς βαθμούς. Οι δυο δεύτεροι θα ξεκινούν με 2β., ενώ οι δυο τρίτοι χωρίς βαθμό. Από αυτή τη διαδικασία, θα προκύπτει η ομάδα που θα κερδίσει το έξτρα εισιτήριο ανόδου στη Β’ Εθνική. Παράλληλα έγινε γνωστό, πως από κάθε όμιλο της Γ’ Εθνικής θα υποβιβάζονται πέντε ομάδες.

Μετακινήσεις και γήπεδα

Σε ότι αφορά το θέμα με τις μετακινήσεις των ομάδων, για το οποίο η Ένωση Β’ – Γ’ Εθνικής ήταν υπεύθυνη κατά τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου, δε βγήκε κάποια είδηση, από τη στιγμή που η Ένωση δεν έλαβε ποτέ το ποσό, που είχε η υποσχεθεί η Σούπερ Λίγκα.
Αναφορικά με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, έγινε γνωστό ότι εφόσον κάποιο γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας για τους διαιτητές και τις ομάδες, ο αγώνας δε θα ξεκινά, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Επίσης αποφασίστηκε, να στείλει η Ένωση έγγραφο στον ΠΣΑΤ, ώστε να υπάρχει ένα ακόμα μέτρο πίεσης για τους παίκτες, που δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους από τις ομάδες.

Ταμείο αλληλοβοήθειας...

Τέλος, δημιουργείται ένα ταμείο αλληλοβοήθειας, στο οποίο κάθε ομάδα της Γ’ Εθνικής θα συνεισφέρει το ποσό των 500€ και κάθε ομάδα της Β’ Εθνικής 1000€. Και η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα βάζει χρήματα στο ταμείο αυτό, προκειμένου να λύνονται τα προβλήματα εκτάκτου ανάγκης, οικονομικής φύσεως κάποιας ομάδας.

...και ύποπτα ματς

Από κει και πέρα, ο Πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο πλαίσιο της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης. Συγκεκριμένα, ο Καλογιάννης ξεκαθάρισε ότι έχει συσταθεί επιτροπή δεοντολογίας για τα ύποπτα παιχνίδια. Αναλυτικά, η τετραμελής επιτροπή θα απαρτίζεται από τους Καλογιάννη, Κωστούλα, Χρηστοβασίλη, Χρυσοχοΐδη και θα ασχολείται με τους φακέλους των ομάδων που έχουν εμπλακεί σε ανάλογους αγώνες.
Επιπλέον, θα καλείται ο Πρόεδρος του συλλόγου, προκειμένου να βρεθεί μια λύση και αυτόματα θα «παγώνουν» οι επιχορηγήσεις, μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Ο Καλογιάννης τόνισε μάλιστα, ότι το θέμα θα είναι αυστηρά εσωτερικό και θα αφορά μόνο την εκάστοτε ομάδα και την Ένωση.
Παράλληλα, επισήμανε ότι δημιουργείται μια ανεξάρτητη Αρχή, η οποία θα παρέχει νομική υποστήριξη στις υποθέσεις που αφορούν παιχνίδια μεγάλου στοιχηματισμού. Την εν λόγω Αρχή θα στηρίζουν από κοινού ο ΟΠΑΠ, η ΕΕΠ, η Σούπερ Λίγκα, ο ΠΣΑΤ και φυσικά η ΕΠΟ.

Karekos728x90