Χαμός στο… ίσωμα!

28/02/2018 - 13:24 Τελευταία τροποποίηση στις 28/02/2018 - 13:31

Η ήττα του Αιολικού στα Σπάτα, σε συνδυασμό με το αγωνιστικό ρεπό του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, κρατούν χαμηλά τους δύο εκπροσώπους της ΕΠΣ Λέσβου στον 7ο Όμιλο της Γ' Εθνικής. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκά και όλοι πλέον πλην του Ταμυναϊκού έχουν δικαίωμα στην ελπίδα, ενώ απομένουν 5 ακόμα αγωνιστικές μέχρι το τέλος.

Για τον Αιολικό, τα πράγματα είναι ίσως λίγο πιο ξεκάθαρα από τη στιγμή που έχει συγκομιδή 20 βαθμών. Από τα πέντε ματς που απομένουν, τα τρία είναι στην έδρα του και μάλιστα με τους τρεις ουραγούς αυτή τη στιγμή του πίνακα. Μάλιστα, πιθανότατα το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον υποβιβασμένο Ταμυναϊκό ίσως και να μη διεξαχθεί ποτέ, αν αποφασίσει η ομάδα του Αλιβερίου να μην κάνει το ταξίδι στη Λέσβο. Μέχρι τότε όμως, ο Αιολικός θα έχει φιλοξενήσει τόσο την Τριγλία Ραφήνας, όσο και τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής στο τοπικό ντέρμπι του νησιού. Μακριά από τη Λέσβο, η ομάδα της Μυτιλήνης θα αγωνιστεί κατά σειρά στις έδρες του Ερμή Κιβερίου και του Πανθηραϊκού, που παλεύουν επίσης για την παραμονή.

Ο Διαγόρας, των 18 πόντων τη δεδομένη στιγμή, έχει δύο ματς στην Αγία Παρασκευή και τρία εκτός έδρας. Το ένα βέβαια είναι με τον Αιολικό στη Μυτιλήνη και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να διεξαχθεί ως… φιλικό, αν και όλα καταμαρτυρούν πως η κατάσταση οδεύει σε… πόλεμο! Πρώτα όμως, θα αγωνιστεί στην έδρα της Θύελλας Ραφήνας και ακολούθως με Παναργειακό εντός. Μετά το τοπικό ντέρμπι, η ομάδα της Αγίας Παρασκευής θα φιλοξενήσει την Τριγλία Ραφήνας και τελευταία αγωνιστική θα ταξιδέψει στον Ερμή Κιβερίου.

Τι θέλουν, τι απεύχονται
Όπως έχουν γίνει τα πράγματα, Αιολικός και Διαγόρας αναζητούν τρεις ακόμα ομάδες που θα βάλουν από κάτω, ώστε να σώσουν τη χρονιά. Ο Ταμυναϊκός θεωρείται ήδη πεσμένος και από τους υπόλοιπους όλοι μπορούν να βρεθούν κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Με βάση το πρόγραμμα και των δύο, το προφανές είναι να επιδιώκουν να βάλουν από κάτω τις ομάδες που πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουν στο εξής. Δηλαδή, Τριγλία Ραφήνας, Θύελλα Ραφήνας και Παναργειακό. Αν μία εξ' αυτών τη γλιτώσει, τότε θα πρέπει να βρεθεί άλλη και επικρατέστερη βάσει προγράμματος μπορεί να θεωρηθεί η Ερμιονίδα. Σε κάθε περίπτωση, ο Ερμής Κιβερίου δείχνει να φορτσάρει την κατάλληλη στιγμή και θα κινδυνέψει μόνο αν στα επόμενα κρίσιμα τρία ματς που ακολουθούν δεν πάρει δύο νίκες. Υποψήφιος είναι όμως και ο Πανθηραϊκός, που μπορεί να μετράει 22 πόντους, αλλά έχει τώρα ρεπό και μετά δύο σερί εκτός έδρας ματς, πριν υποδεχθεί στη Σαντορίνη τον Αιολικό.

Οι ισοβαθμίες
Με βάση τα αποτελέσματα Α' και Β' Γύρου, ο Αιολικός ευνοείται σε ισοβαθμία με τον Παναργειακό, όχι όμως με Θύελλα Ραφήνας και Ερμιονίδα. Για να βρεθεί πάνω από Πανθηραϊκό και Ερμή Κιβερίου σε ενδεχόμενη μεταξύ τους ισοβαθμία, δεν πρέπει να ηττηθεί σε αυτές τις έδρες. Κόντρα στην Τριγλία μάλιστα, την προσεχή Κυριακή, θέλει ιδανικά νίκη με 2+ γκολ για να είναι απόλυτα εξασφαλισμένος. Να σημειωθεί ότι μετά την ισοπαλία του Α' Γύρου κόντρα στον Πανθηραϊκό, πιθανότατα ακόμα και με ισοπαλία στη Σαντορίνη να βρεθεί από κάτω, αφού υστερεί στη συνολική διαφορά των γκολ.
Ο Διαγόρας τώρα είναι στα ίδια με Χαλκίδα, Ερμιονίδα και Πανθηραϊκό, όσο δύσκολο κι αν είναι να προκύψει ισοβαθμία μεταξύ τους. Οι νίκες του ωστόσο εντός έδρας ίσως τον ευνοήσουν σε τριπλές ή τετραπλές ισοβαθμίες. Έχει ηττηθεί με 2 γκολ στο Άργος, οπότε θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να βρεθεί από πάνω σε ισοβαθμία, ενώ οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα στις έδρες της Θύελλας ή του Ερμή Κιβερίου θα του δώσει προβάδισμα απέναντί τους. Επιπρόσθετα χρειάζεται νίκη με 2+ γκολ κόντρα στην Τριγλία για να είναι ευνοημένος στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το τοπικό ντέρμπι
Αν η ζώνη μείνει στους 25 πόντους, ψάχνεις 26+. Αν τελικά πάει στους 26 πόντους, απαιτούνται 27+ για να σωθείς. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Αιολικός θα αναζητά μία ισοπαλία πέρα από τις δύο εντός έδρας νίκες του, ενώ ο Διαγόρας μία ακόμα νίκη (ή 2-3 ισοπαλίες) πέρα από τις δύο δικές του νίκες στο γήπεδό του. Κομβικό, με αυτά τα δεδομένα, θα είναι το ντέρμπι μεταξύ τους στον «Ταρλά». Αν ο Αιολικός «τσιμπήσει» βαθμό στο Κιβέρι, έχοντας κερδίσει την Κυριακή την Τριγλία, τότε και με βέβαιο το τρίποντο επί του Ταμυναϊκού θα έχει «καβατζάρει» τους 27 πόντους και θα μπορεί ακόμα και να χάσει από τον Διαγόρα χωρίς τις παραμικρές τύψεις. Υπό προϋποθέσεις βέβαια και η ισοπαλία στο ντέρμπι μπορεί να ευνοήσει τις δύο ομάδες, αν και τότε θα χρειάζεται μια εκτός έδρας υπέρβαση από την ομάδα της Αγίας Παρασκευής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey