Σενάριο για... άνοδο δύο ομάδων!

04/08/2018 - 11:07

Σε οριστική συμφωνία με την ΕΠΟ ήλθε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης για αναδιάρθρωση των κατηγοριών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΦΩΣ.

Ακόμη και αν δεν υπάρχει πρόβλεψη στις προκηρύξεις της Super League και Football League, η Ομοσπονδία θα αποφασίσει τη δημιουργία της ενδιάμεσης Super League 2, την οποία θα συγκροτούν οι 9 ομάδες που θα είναι στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος της Football League και οι 3 ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Super League. Δηλαδή, η περίοδος 2019-2020 θα έχει δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα: τη Super League 1 με 14 ομάδες, και τη Super League 2 με 12 ομάδες. Στη Football League θα παραμείνουν οι υπόλοιπες 6 ομάδες της κατηγορίας, που με την προσθήκη 2 ομάδων από κάθε Όμιλο της Γ΄ Εθνικής και τη συμμετοχή αριθμού ομάδων από τη Super League με την επωνυμία των ΠΑΕ, π.χ. ΠΑΕ ΑΕΚ Β, όπως γίνεται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, θα δημιουργηθεί ένα μεταβατικό στάδιο 16-18 ομάδων, για την άνοδό τους στους ομίλους επαγγελματικής κατηγορίας, αρχικά στη Super League 2, και αργότερα στη Super League 1.

Η Super League 2 και η Super League 1 θα έχουν ενιαία διοίκηση, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να τροποποιηθούν τα Καταστατικά των Super League και Football League.

Ξεκάθαρο είναι ότι στο τέλος του πρωταθλήματος 2018-2019, η Super League θα υποβιβάσει 3 ομάδες και η Football League θα ανεβάσει μόνο μία, ώστε η μεγάλη κατηγορία από την περίοδο 2019-20 να έχει 14 ομάδες.

Το αν ισχύει ή όχι το συγκεκριμένο σενάριο θα φανεί λίαν συντόμως.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey