Κατέθεσε αίτημα αναβολής της 8ης Αγωνιστικής ο Αιολικός!

26/04/2021 - 19:25

Να πάει χρονικά μία εβδομάδα πίσω το πρωτάθλημα του 8ου Ομίλου στη Γ' Εθνική ζητά με αίτημά του προς την ΕΠΟ ο Αιολικός, στηλιτεύοντας το γεγονός πως η ομάδα του Πανελευσινιακού έχει φτάσει τους τρεις αναβληθέντες αγώνες σε σύνολο 7 αγωνιστικών!

Η διοίκηση των Μυτιληνιών επισημαίνει πως η διοργανώτρια αρχή όφειλε να προστατεύσει η ίδια την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, προχωρώντας στη μετατόπιση του προγράμματος κατά μία εβδομάδα, ώστε στο μεσοδιάστημα να παίξει ο Πανελευσινιακός τους αγώνες που χρωστάει και να υπάρχει αριθμητική ισορροπία στο βαθμολογικό πίνακα στην τελική ευθεία του 8ου Ομίλου.

Μάλιστα, υπερθεματίζοντας την πρότασή του, στέκεται στο γεγονός πως η ΕΠΟ έχει φροντίσει να υπάρχει αγωνιστικό κενό στις 30 Μαΐου στον 8ο Όμιλο, κάτι που σημαίνει πως το πρωτάθλημα δεν θα παραταθεί χρονικά, αναγνωρίζοντας το πιεσμένο πρόγραμμα λόγω και των Playoffs.

Αναλυτικά, η επιστολή του Αιολικού προς την ΕΠΟ:

«Κύριοι,

Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής οδεύει προς την τελική του ευθεία σε αυτή τη σύντομη αγωνιστική περίοδο ειδικών συνθηκών. Ο συναγωνισμός σε κάθε όμιλο είναι έντονος, τόσο για την κατάκτηση του τίτλου και τη συμμετοχή στα Playoffs, όσο και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ως εκ τούτου, είναι υποχρέωση της διοργανώτριας αρχής να μεριμνεί για την εξασφάλιση της ισονομίας, προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές ή αδιευκρίνιστες υποθέσεις.
Στον 8ο Όμιλο, η ομάδα του Πανελευσινιακού μετρά πλέον τρεις αναβληθέντες αγώνες σε σύνολο 7 Αγωνιστικών. Δεδομένου ότι το πρωτάθλημα, όπως αποφάσισε η ΕΠΟ εξαιτίας του παρατεταμένου λοκντάουν, θα ολοκληρωθεί σε έναν γύρο, θεωρούμε πως είναι απολύτως απαραίτητο να διακοπεί η αγωνιστική δράση για μια εβδομάδα, ώστε ο Πανελευσινιακός να καταφέρει να αγωνιστεί στα εξ' αναβολής παιχνίδια του και να επέλθει αγωνιστική ισορροπία στον βαθμολογικό πίνακα.
Το πρωτάθλημα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή και για κάθε ομάδα είναι πιθανό να μεταβάλλονται οι στόχοι της όσο περνούν οι αγωνιστικές, γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των αντιπάλων της. Κάτι που στην περίπτωση του Πανελευσινιακού, αλλά και των ομάδων που καλείται να αντιμετωπίσει στο υπόλοιπο της σεζόν, είναι πιο εμφανές από ποτέ ότι συμβαίνει ήδη.
Σας υπενθυμίζουμε πως για τον 8ο Ομιλο των 12 ομάδων, η ΕΠΟ είχε φροντίσει να υπάρχει αγωνιστικό ρεπό στις 30 Μαΐου. Επομένως η μετατόπιση των υπολοίπων αγωνιστικών κατά μία εβδομάδα δεν θα επιφέρει καμία χρονική παράταση διεξαγωγής του πρωταθλήματος.
Ζητάμε, αρχής γενομένης από την 8η Αγωνιστική, το πρωτάθλημα να μεταφερθεί συνολικά κατά μια εβδομάδα πίσω, ώστε στο διάστημα που μεσολαβεί ο Πανελευσινιακός να παίξει τους αναβληθέντες αγώνες του (5/5, 9/5 και 12/5) και να γνωρίζουν όλες οι ομάδες την πραγματική βαθμολογία του 8ου Ομίλου και όχι την πλασματική που υπάρχει σήμερα.
Αναγνωρίζουμε τους λόγους αναβολής των αγώνων αυτών, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων που ταλαιπωρούνται από την πανδημία, αλλά επιθυμούμε και είναι εύλογο οι κρίσιμες τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές να παιχτούν επί ίσοις όροις και από την ίδια αφετηρία για όλους.
Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να φροντίσει ώστε όλες οι ομάδες να έχουν ίδιο αριθμό αγώνων το συντομότερο δυνατόν και η χρονική συγκυρία με τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Πάσχα είναι κομβική.
Σεβόμενοι τις σημαντικές υπερβάσεις που πραγματοποιούν όλες οι ομάδες για να συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ως διοργανώτρια αρχή, ώστε να επικρατήσει η δικαιοσύνη και να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το μέλλον και την έκβαση της αγωνιστικής περιόδου.
Με εκτίμηση,
Για τον ΑΕΠΣ Αιολικός Μυτιλήνης»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey