Σαπφώ για φίλημα!

16/11/2019 - 18:23 Τελευταία τροποποίηση στις 16/11/2019 - 20:05

Εξαιρετική εμφάνιση στην πρεμιέρα για την Σαπφώ στο γήπεδο Λουτρών, με το τελικό 1-1 να αδικεί την ομάδα του Γιώργου Κομνηνού. Σε έναν αγώνα με ένταση, πάθος, παλμό στις κερκίδες αλλά και πολλές χαμένες ευκαιρίες για την γηπεδούχο ομάδα, ο Εθνικός κατάφερε να "κλέψει" τον βαθμό της ισοπαλίας από μια στημένη φάση, καθώς έτσι μόνο μπορούσε να απειλήσει την εστία της Μυτιληνιάς ομάδας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά καλά για τη Σαπφώ που με το "καλημέρα" βρέθηκε απέναντι στο 1-0, όμως το σουτ της Γιαννή που ήταν από τις διακριθέντες έφυγε λίγο άουτ. Η Σαπφώ ανέβασε κι άλλο στροφές στη συνέχεια αύξησε την πίεση στον αντίπαλο κυριαρχώντας στην μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να βγαίνει συχνά στη αντεπίθεση. Η υπεροχή της καρποφόρησε στο 13ο λεπτό, αφού η Μπουλμπούλη βρέθηκε τετ α τετ και πλάσαρε ιδανικά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Εθνικού να απειλήσει, όμως το φάουλ έξω από την περιοχή της Ραπανάκη κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Στο 20ο λεπτό η Αγγελάκη πλησίασε στο 2-0, όμως το σουτ που επιχείρησε εντός περιοχής δεν βρήκε στόχο, για να ακολουθήσει κι άλλη χαμένη ευκαιρία από την Μπουλμπούλη στο 27ο λεπτό, ενώ η άμυνα της Σαπφούς αντέδρασε σωστά στο μισάωρο με τη Δαγκλή να κάνει σωτήριο τάκλιν και να γλιτώνει την ισοφάριση. Μέχρι την ανάπαυλα δεν υπήρξε κάτι σπουδαίο με την Σαπφώ να προηγείται 1-0.

sapfo-ethnikow2.jpg (770×513)

Στην επανάληψη η Σαπφώ μπήκε ξανά φουριόζα, πλησίασε στο γκολ αρκετές φορές με την Μπουλμπούλη και τη Γιαννή, όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στα κορίτσια του Γιώργου Κομνηνού. Στο 55' ο Εθνικός έχασε την αρχηγό της Παπαδάκη λόγω τραυματισμού και στο τελευταίο εικοσάλεπτο έγινε πιο απειλητικός, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο εκμεταλλευόμενος και την κούραση των αντιπάλων. Στο 65' η ομάδα του Πειραιά προειδοποίησε με το απ'ευθείας χτύπημα φάουλ της Παλαντέσκου να γλείφει το οριζόντιο δοκάρι της Καλαϊζτή, με τον Εθνικό να φτάνει στην ισοφάριση πάλι από χτύπημα φάουλ της ίδιας παίκτριας στο 81' και σε συνδυασμό με τη σύγχυση στην άμυνα της Σαπφούς.

Ωστόσο, η μαχητική Σαπφώ δεν το έβαλε κάτω, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-1 σε δύο περιπτώσεις. Στο 85' κέρδισε πέναλτι στο οποίο αστόχησε η Ασημίνου και στο 90' η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία, αφού η άμυνα του Εθνικού αποσόβησε το νικητήριο τέρμα για τους γηπεδούχους πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Το τελικό 1-1 σίγουρα αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα της Σαπφούς, όμως σίγουρα κρατάει την εμφάνιση με την οποία κέρδισε κατά κράτος τον Εθνικό σε όλες τις γραμμές.

Συνθέσεις:

ΣΑΠΦΩ (Κομνηνός): Καλαϊτζή, Δαγκλή, Καρδάλη, Ασημίνου, Ψωμαδέλλη, Κατρακάζα Δ. Αγγελάκη, Κατρακάζα Ε.(Σουφλιά 88'), Μπουλμπούλη, Στόϊκου (Μπουλέτου 80'), Γιαννή

ΕΘΝΙΚΟΣ (Ελευθεριάδης): Μπαρδάκου, Καλή, Παπαδάκη (Αρεστή 66'), Βατίστα (Κουκούβε 46'), Αλιβανόγλου (Πατεδάκη 74'), Μπάσια, Καραμήτσα (Καραϊωσηφόγλου 13'), Ραπανάκη, Σαββάκη, Γραβάνη, Παλαντέσκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey